Mene pa zanima, kako imate kaj izkušnje s trpežnostjo teh panelov na točo? Recimo toča kot je bila v petek južno od Maribora, velikost jajc. Je komu kaj polomilo?
V Račah je kar nekaj lepo razpokanih. Morda poslikam če se spomnim te dni...
Mene pa zanima, kako imate kaj izkušnje s trpežnostjo teh panelov na točo? Recimo toča kot je bila v petek južno od Maribora, velikost jajc. Je komu kaj polomilo?
Elektro ti tega ne bo prevzel in zalaufal, ker rabiš izjave, certifikate nastavitev itd.In če tega ni Elektro pa vstavi varovalke in zalaufa. Kaj potem?
Saj bo malo je treba počakat, da jih še nekaj zgori.Pravilen bi bil tudi pregled konstrukcije in samih povezav glede na to, da je elektrarna na prostem izpostavljena vsem vplivom
In kako izvajajo nadzor na daljavo? Preko SolarEdge aplikacije? To lahko sam delaš.V moji pogodbi z izvajalcem je zapisan tudi pregled konstrukcije. Glede na to, da je streha 10m od tal me zanima kako bodo to izvedli. Letos bi pa moral biti izveden pregled. Pogodba je 2 letna in v teh dveh letih izvajajo nadzor na daljavo in odpravlajo napake. V drugem letu je pa predviden pregled elektrarne. Sporočim kako bo to potekalo, ko se izvede.