Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Tony, si ti uspešen v tem kar delaš?
Jaz nisem napisal, da bi pustil službo oz. prenehal služiti denar. Kje si to prebral? Upam, da kodiraš bolje, kot bereš
In kakšna gimnazija? Govora je o drugi in tretji triadi OŠ.
Še ena "out of this world": obstajajo ljudje, ki jim ni življenjski cilj šiht from 9 to 5 in se ne obremenjujejo s formo, dokler lahko delajo tisto v čemer uživajo in so zaradi tega uspešni.
Poznaš koga, ki je uspel v nečem, kar ni rad počel?
Uspešen? To je relativno. Ko je ogrožen biznis, ki naredi mio eur/dan, mi zazvoni telefon. Sem uspešen? Ni nujno, zares uspešen bi bil, če mi ne bi bilo treba se je6ati s tem biznisom
.
In mimogrede, moje delo mi je čisto v veselje, ga pa delam zato, ker je to najlažji način kako zaslužiti denar. (Bolj v veselje sta mi recimo moderna zgodovina in lingvistika, vendar od njiju ne živim, ker se mi sanja ne, kako bi od tega lahko solidno živel.)
Berem bolj počež, si me pa očitno malo ziritiral zato sem tole interpretiral, da boš ti ostal doma, ne samo otrok:
"Če bi se odločil za šolanje na domu, bi seveda ostal doma. Učenje sicer poteka po šolskem načrtu, otrok je tudi vpisan v šolo, kamor po vnaprej določenem razporedu hodi na izpite. Mislim, da bi marsikaj opravil bolje, kot učitelji in to brez kančka prevzetnosti. Če bi potreboval pomoč, bi jo seveda pravočasno iskal. "
Seveda pa si lahko mislil, da bo ostal doma sonček, in ne ti. Če je tako, vse pohvale, pamet se te še drži.
Gimnazijo omenjam zato, ker JE POPOLNOMA JASNO, da bo enkrat OŠ konec. Boš takrat požrl svoja načela? Spustil otroka v neoptimalen sistem? Ga zaprl v klet? Kaj tretjega? Razmisli malo, človek.
Citat:
Torej, prava perspektiva je, da eni ne zmorejo (tretjina, ki je dobila ocene 2 in 3), drugi pa nočejo oz. se jim ne da? Meja je pa med 3 in 4. Dvomim, da je to res
Ne vidim vzroka, da ta meja ne bi bila realna. Zakaj?
Če je otrok dobil tri, naj se pa drugič za novo kontrolno nauči kot je treba (namreč, če je dobil tri, bi moral z več truda pri učenju dobiti pri naslednji kontrolni pet). Če to nikakor ne bo šlo, pa pač ne spada v top 5% populacije, do Nobelove se ne bo prigrebel (in mu možnost popravljanja ocene dobro (3) pri tem ne bo kaj dosti v pomoč.
Povsem realno pojasnilo otroku v tem primeru je: prfoksi se ne da še enkrat popravljati testa vsakemu brihtnemu lenuhu. Je6iga.
Citat:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če si pripravljen za otroka pustiti šiht, boš tudi 10 knjig o Pythonu naštudiral.
Hvala za ponudbo. V stvari, ki so me
zanimale in
veselile, sem vedno vlagal čas in denar in znal naštudirati do te mere, da sem iz tega potem lahko tudi kaj naredil, zaslužil.
Nisem pisal zate, pač pa za tvojega otroka. Ti bi investiral svoje kapacitete, da bi lahko otroka nato naučil, kaj to je. Svet bo, ko bo šel on v službo, popolnoma drugačen kot je danes.
Roko na srce, tja do konca srednje šole ima vsak mulc več kot dovolj časa, da ga to naučiš ob redni šoli.
Nekoč sem že pisal, da sem si pred 25imi leti izjemno želel, da bi me kdo o tem lahko kaj naučil. Če takšnega znanja nima nihče v redni šoli, lahko (ker si se sam javil, da si zagnan v tej smeri) to narediš sam.