Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
To verjetno gre nekako takole na vsakih 10.000 km na elektriko (poraba 0) naredi 1.000 km s 5,5 l/100 km.
To gre takole:
Na poti na Pag sem naredil 55km z 9.7kWh elektrike, naredil sem 414.6km z 26.5 litra bencina, celotna pot, torej elektrika+bencin = 469.6km. Povprečje porabe bencina na zadnji vožnji, od zadnjega kompet polnjenja, za 469.6km je bilo 5.65 litra. Vožnja je bila od Domžal do Posedarjev pri 145km/h po števcu (140km/h po GPS), razen če so kje dodane omejitve (tuneli, cestnine,...)
Kompletno polnjenje zresetira vse števce razen Lifetime porabo.
Lifetime: 0.55l/100km je poraba bencina odkar je avto zapeljal na cesto, torej poraba za dobrih 82.000+km, kolikor sem jih naredil do zdajle, ko sem nazaj doma. Spredaj, na maski, imam pokopališče mušic (slabih 1000km na relaciji Domžale-Novalja-Domžale, po AC od Domžal do Posedarjev in nazaj).
Jutri, 9.7.2015, pa je 3 leta, odkar imam Ampero.
Do sedaj sem imel eno menjavo olja(po dveh letih), trenutno olje, po enem letu po zadnji menjavi, je na 90%, torej ga bom menjal sele cez eno leto.
Izredni servis je bila težava s ključavnico volana, kar se tiče ostalega, je avto rock solid.