So se pri Toyoti potrudili za najgrši avto

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Zimske gume so mi bile tišje konkretno, pa je praviloma obratno.

Tudi pri Amperi sem to opazil. Zimske Continental WinterContact TS830P XL so veliko tišje od letnih Michelin Energy Saver.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tudi pri Amperi sem to opazil. Zimske Continental WinterContact TS830P XL so veliko tišje od letnih Michelin Energy Saver.

Saj v bistvu težko najdeš gume s slabšimi lastnostmi kot jih ima energy saver. Edino pri porabi je blagodejen. V dežju smrtno nevaren.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Continental je naredil te posebne gume samo dimenzij za določene avte. Npr. zgornja dimenzija, katere link sem dal, je za Ampero. Sem pa te gume videl tudi na e-Golf-ih:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
ja razumem

zdaj imam na oplu fabriško vgrajenega saverja, pa me nič ne bi motilo, če bi imel kakšne druge varčne gume.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In je na žalost grdo, glasen, precej bolj od Priusa. V tem "razredu" (veiikost in to, da sedi malo višje) je KIa Niro zamen boljša izbira. Mnogo bolj uglajen avto, poraba pa enaka.

Kaj za ene gume so bile na testnem?
Tisto, kar tovarniško stavijo 17 colsko na Priusa, Lexusa CT in podobne hibridne Toyota kante je katastrofa of glasnosti. Zimske gume so mi bile tišje konkretno, pa je praviloma obratno. Take gume, pa slaba izolacija na tej strani, pa je hitro jajc.

Kakšna bo pa cena C-HR? Če bo v rangu Priusa ali še niže, je jasno, da so morali nekje varčevat.

Niso bile krove gume, kriv je bil motor. Na žalost nima dovolj dobre zvočne izolacije (kot prius), če pa malo grdo pogledaš gas, pa vrtljaji poskočijo in se dere. Se izkaže, kar s e vedno izkaže: "CVT" je faj v avtih, ki imajo dobro zvočno izolacijo. Drugje na žalost ne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In je na žalost grdo, glasen, precej bolj od Priusa. V tem "razredu" (veiikost in to, da sedi malo višje) je KIa Niro zamen boljša izbira. Mnogo bolj uglajen avto, poraba pa enaka.

Kaj za ene gume so bile na testnem?
Tisto, kar tovarniško stavijo 17 colsko na Priusa, Lexusa CT in podobne hibridne Toyota kante je katastrofa of glasnosti. Zimske gume so mi bile tišje konkretno, pa je praviloma obratno. Take gume, pa slaba izolacija na tej strani, pa je hitro jajc.

Kakšna bo pa cena C-HR? Če bo v rangu Priusa ali še niže, je jasno, da so morali nekje varčevat.

Cenik imaš že na spletni strani..

Pa malo se jim je poslabšalo s cenami za hibrida. Kia bo ene 2 jurja cenejša primerljivo opremljena, tako vsaj kaže glede na nemške cenike obeh znamk.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Sem malo preverjal cene Kie v DE in pri nas. Načeloma je tako da so cene pri nas nižje in je res Cee'd 2k € cenejši, v opremo se sicer nisem spuščal. Zanimivo je to da je pri Soul EV pa zadeva ravno obrnjena, ker je v Nemčiji bistveno cenejši, vsaj po ceniku, pojma nimam kaj je v salonu. Se že kaj ve koliko bo Niro pri nas? Bodo šli po cenovni politiki normalnega pogona ali Ev pogona? Ali podobno kot v Nemčiji 24k €?

Če gledamo osnovni Niro in osnovni C-HR v Nemčiji, pa nebi mogel reči, da je oprema primerljiva, C-HR ima Toyota Safety Senese z radarskim tempomatom v osnovni opremi (hibrid), pa kamero za vzvaratno... Niro ima verjetno sem ter tja kaj kar C-HR nima ampak vseeno težko bi rekel, da je oprema primerljiva.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
kdaj bojo pa cenovno začeli shiftat iz dizla na hibride? ker kar gledam pod 25 jurjev nimajo nič pametnega hibridnega razen yarisa?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Okvirno:
Yaris - 15k €
Auris - 20k €
C-HR- 24k €
Prius - 26k €
Rav4 - 30k €

Seveda pa imajo luknjo v ponudbi, saj vsi ti modeli vključujejo avtomatske menjalnike in boljšo opremo, konkurenca tu zna ponudit kaj manj opremljenega dizelsekega za 2-4k € manj. (Clio dci = 13,5 k€, Kadjar 22k €)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
mnja, sem šel za foro dejansko pogledat cene

za 21850 po ceniku je tisti oskubljeni auris ena žalost, ampak neke grozne razlike v ceni do dizel + avtomatik konkurence res ni

zdaj morajo samo še začet delat avte, ki so nečemu podobni

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
fora je v tem, da so Hybridi ponavadi na voljo že precej dobro opremljeni. npr. C-HR, bo navoljjo s hybridnim pogodnom in z drugim nivojem opreme, ki ima že veliko stvari zraven. prav tako je pri Yarisu in recimo Aurisu. za Rav4 pa težko rečem, ker ga res še nisem gledal ...
tongue-1.gif

recimo, čez lužo, imajo še več modelov s hybridnim pogonom - Camry, Prius C, Prius V ...

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
It's so fugly everyone is running, including itself, from it.

hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno: