SNEG GRE [Uradna tema o snežni sezoni 2010-11]

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Trzin- 2-3cm. Ceste pa bolj ali manj skoraj nič (ga takoj zvozijo)...
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ne eno, ne drugo.

Kolikor si pameten, bi lahko vedel, da je jesen.
Če pa bi ti <samocenzura>
bi opazil, da je tu govora o vremenu, meteorološki letni čas zima pa traja že ves december.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
10 cm???
17758-icon_confused.gif
Kaj imaš to za en meter? Za ribe merit?

Gledam po celi Sloveniji, pa ga nikjer ni kaj več kot centimeter, dva.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
A še koga zebe? Pri nas (Litija) smo trenutno pri -6,5 brrr

Smo pa še daleč od lansko letnih -13,5 =)

1084385-....jpg

Priponke

• 1084385-....jpg
    1084385-....jpg
    53,9 KB · Ogledi: 88
Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A je možno kje izvedeti kake napovedi za mrazišča na Komni? Vsaj kvazi napovedi največjega možnega mraza (torej veliko snega, jasna mrzla noč in brezveterje). Imajo kje kak forum, kjer se domenijo za opazovanja?

Me mika probat, kako izgleda -40 stopinj in manj.
cheer.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.832
559
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A je možno kje izvedeti kake napovedi za mrazišča na Komni? Vsaj kvazi napovedi največjega možnega mraza (torej veliko snega, jasna mrzla noč in brezveterje). Imajo kje kak forum, kjer se domenijo za opazovanja?

cheer.gif

Se mi zdi, da je bilo lansko leto na zevs forumu tema o tem.
Jaz osebno sem doživel -32
crazy1.gif
sem vrgel topel čaj v zrak ... puf para in potem samo ledene kroglice na tla. Sem bil pa samo 15 minut zunaj pa mi je že smrku zmrznu pa najbolj se spomnim, da me zeblo v oči-veke in obrvi.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.221
-8.846
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:

cheer.gif
Tukaj se ukvarjajo s tem. Samo se moreš registrirati

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

cheer.gif

crazy1.gif
sem vrgel topel čaj v zrak ... puf para in potem samo ledene kroglice na tla. Sem bil pa samo 15 minut zunaj pa mi je že smrku zmrznu pa najbolj se spomnim, da me zeblo v oči-veke in obrvi.

Ma nemoj, ti nisi vidu -30 stopinj, in s čajem se nič kaj tako drastičnega ne zgodi pri omenjeni temperaturi.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sicer ne vem, če nastanejo ledene kroglice, ampak sem videl, kaj se zgodi z vrelo vodo pri dobrih -30 ,ko jo "vržeš2 v luft. Izpuhti.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.221
-8.846
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

cheer.gif

crazy1.gif

Ma nemoj, ti nisi vidu -30 stopinj, in s čajem se nič kaj tako drastičnega ne zgodi pri omenjeni temperaturi.
Odvisno kakšna vlažnost je v zraku. Če je nizka lahko zmrzne.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vlage se sicer ne spomnem, je pa bilo -33 stopinj (moram pogledat dnevnik za točno informacijo), nahajal sem se pa ca 450 km severno od Arkitčnega kroga. Mraz je bilo za popizdit, vem pa da moj čaj (med in limona) iz termosa ni delal akrobacij kot jih prikzauje Zlagani in Youtube. So pa bile druge težave (koordinacija gibov, oteženo razmišljanje itd.)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Mraz je bilo za popizdit, vem pa da moj čaj (med in limona)
Predvidevam, da čaj ni bil vrel. V tem primeru res ne more delat nekih akrobacij.