Če veš in znaš, si lahko samozavesten.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Samozavest serijsko.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zgleda da mu je, ker je ceneje to naredit kot počakat. Treba je tudi kazen za zdrs nabit. Normalna za voznika in odgovorno osebo, par deset jurjev za firmo.
In ne, v zakonu ne piše zimske gume na vseh kolesih, pika. Letne+ketne je treba ukinit, ker je to za kamion na AC neuporabna kombinacija. Zimske na vseh kolesih. Pika.
Piše človek, ki se je šel zavestno peljat z letnimi po snegu.....umiri se malo. In ne, človeku za volanom definitivno ni do zdrsa, al misliš, da je mazohist in si želi prespat v kamionu bogu za hrbtom?
PS: Hint, a sol za ceste posipat vozjo pa s helikopterjem iz Kopra al kako? Ups, ne, s šleperji veš....
Se mi j..., ali mu je do zdrsa ali ne.
Ja, z letnimi sem se peljal. Ker sem bil 110%, da bo šlo in da ne bom oviral prometa. Če ne bi bil ziher, ne bi šel (zato sem tudi šel le kilometer po ravnem, ne pa recimo v službo, ker sta 2 klanca vmes). Po takem, kot je bilo, bi še z dirkaškimi štampami prišel (sprobeno pred leti). Imam dovolj izkušenj, da to ocenim in za razliko od kretenov, ki os se na AC zatikali po klancih, se nisem zmotil. Če bi se, bi zagovarjal krepko kazen zame.Kok mi je zanimiva pokroviteljska drža vas avto novinarjev. Po večini mlatenje prazne slame za džabe testna vozila.
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Še zapis tovornjakarja
Hvala DARS, za novo adrenalinsko izkusnjo. Res sramota in nesposobnost do konca. Zjutraj ob 6:10 sem s tovornim vozilom vstopil v SLO na mejnem prehodu Fernetici. Kot sem pricakoval je ze snezilo in popolnoma jasno mi je bilo, da bo snega se vec proti Postojni.
Sploh okrog Razdrtega je vedno za pricakovat "cirkus".
Meni, navadnemu soferju je jasno, da bo sranje, vele ucenim pristojnim sluzbam pa NE. Vozil sem se po celem ali ze steptanem snegu (ledeni dili) in nekako prigural do Loma. Sele tam sem srecal prve Darsovce. PRVE!!!!!!
Banda laznjiva, pa koga image za norca? Kdo je posuval in pluzil? KDO???
Pristojne sluzbe sigurno ne. Seveda je se sedaj vse zaprto, ker tovornega vozila se ne da z dvemi pari rok porinit naprej. Tist vas predpotopen pravilnik o ciscenju cest si nekam zatlacite. Dokler se vi zmigate na ceste, je ze vse steptano od teze tovornjakov. Pa naj majo se tako dobre gume nastane sranje.
Res bi bla potrebna ena dobra skupinska tozba za ogrozanje varnosti vseh udelezencev v prometu... Iscem somisljenike in kakega advokata, ki bi nam pomagal to zahojeno organizacijo "pristojnih sluzb za ceste" postavit pred dejstva in zahtevati od njih odgovornost za ogrozanje varnosti v prometu ter povzroceno gospodarsko skodo. Banda nesposobna... Pa se pojasnilo bi rabil.
Zakaj je bilo od Loma pa okrog prestolnice vse polno posipanja in pluzenja od Sezane pa do Loma pa nikjer zive duse??? Zakaj? Snega je bilo ze ob sedmih pri Postojni pol vec kot ob devetih v LJ!!! Sramota. In za vse smo spet krivi tovornjakarji kot ze celo dopoldne tuli Val202.
Uau, kamion si vozilCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem že kdaj kak kamion vozil ...
Ta drugi stavek je pa sploh mimo ... Katerih predpisov se nisem držal? Avto je imel predpisano zimsko opremo, torej letne gume in ketne v prtljažniku.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Z letnimi pnevmatikami je peljal otroka v šolo. Kaj pomaga zakon, če se je komaj vlekel po cesti. Sicer ne zagovarjam tovornjakarje toda pisuni so vsi isti. Spadajo v isti rang kot naši politiki, pravosodje in zdravstvo.
Kaj že negiram? Ne zanikam, d aje bil sneg na AC. Saj je zmeraj. Videl dosti fotk s kraja dogajanja, da vem, kako je bilo in kolikos nega (plus s parimi ljuidmi sem govoril). Za z zimskimi gumami vozit je bilo OK. Za ketne na mariskaterem delu premalo (konec koncev: poglej fotko, ki jo je tip zraven objavil na FB) ...Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Imamo dva "vira": DARS in ljudi, ki so bili tam kot vozniki. On ne spada v nobenega od teh, negira pa enega od virov. Kako, s kako osnovo?
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Uau, kamion si vozilCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem že kdaj kak kamion vozil ...
Ta drugi stavek je pa sploh mimo ... Katerih predpisov se nisem držal? Avto je imel predpisano zimsko opremo, torej letne gume in ketne v prtljažniku.a sem lahko tvoj prjatu....in ker si enkrat pet minut sedel v kabini tovornjaka so ti jasne vse tegobe kamionarjev in ti je kristalno jasno vse po spisku. Po samo enem tednu tempa povprečnega voznika tovornjaka dobesedno crkneš, s plugom spredaj in posipovalcem zadaj se pa sesedeš po eni sami noči.
Na vozišču je bil sneg, če nisi mel keten na pogonskih kolesih si bil v prekršku. Glede predpisov pa....na količke in skoke čez polno črto še vedno nisem pozabil, al se morjo po tvoje držat predpisov samo drugi in to točno tistih ki jih boš ti zapovedal.
Sej drugače maš point, sam pokroviteljska drža in nenavadna sovražnost do kamionov na sploh me prekleto moti in moti me še posebej zato, ker si novinar in še posebej, ker pišeš za avtomobilistično revijo. Tud testni avto s katerim si se danes pritresel na šiht je prišel iz kamiona oziroma verjetno več njih, pa sol po kateri so tvoje nožice hodile tudi. Ta sol je bla najprej na šleperju najverjetneje na relaciji Koper - LJ, ki jo je pripeljal kamionar, ki začne dan takrat, ko se ti šele prvič obrneš, posul jo je pa spet....ne boš verjel.... kamion, ki se je prvič peljal mimo takrat ko si ti umival zobke za spat, drugič pa takrat ko si se prvič obrnil.
Čestitam, da si tak genij, da si iz fotke videl, če je spodaj pod snegom ledeno. Se predam pred tako brihto ...Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kaj že negiram? Ne zanikam, d aje bil sneg na AC. Saj je zmeraj. Videl dosti fotk s kraja dogajanja, da vem, kako je bilo in kolikos nega (plus s parimi ljuidmi sem govoril). Za z zimskimi gumami vozit je bilo OK. Za ketne na mariskaterem delu premalo (konec koncev: poglej fotko, ki jo je tip zraven objavil na FB) ...Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Imamo dva "vira": DARS in ljudi, ki so bili tam kot vozniki. On ne spada v nobenega od teh, negira pa enega od virov. Kako, s kako osnovo?
A mislis stoenka. Nisi dal ? Na koncu. Vem zakaj je sla v sneg. Zato sem tudi raje sel s stoenko kot z G2, pa ceprav je bil G2 na zimskih. Ce bi stoenko stolkel, ni bila vredna nic, golf pa se nekaj jurjev. Golf jensel prihlizno tako v sneg kot tisti quatro kateri se s parkinga ni mogel skobacat.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
@hanzi: A vprašanje si pa zignoriral?