Smo res tako nizko padli....

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kaj pa tebi ni jasno? Večkrat sem šel probat in z razočaranjem ugotovil, da ni nič boljše. Hamburger "po regelcih" znam pripravit v nulo od kruha naprej in ne vidim razloga zakaj ne bi smel komentirat omenjene situacije s Hood burger-jem.....za razliko od tega, kar sem jaz izpostavil v temi.
Koliko ljudi je kompetentnih za to, da lahko pljuva po vrhunskih kuharskih mojstrih po tvoje? Nobenega problema ni, če poveš da si probal in ti ni bilo všeč, zaradi tega in tega razloga. Ne pa da vidiš članek in fotko krožnika in pametuješ.

Sicer pa brez veze.....
 
Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
....da je vse kar je vrhunske kulinarike v Sloveniji treba popljuvat? Sicer mislim, da se obeta enako tudi tukaj, mogoče pa le ne (sem naiven pa probam).
Vsak članek na temo vrhunskih slovenskih chefov in njihovih restavracij je pospremljen s skoraj brez izjeme negativnimi komentarji na vseh nivojih debate. To so tudi redki zelo dobri članki. Na takšne ljudi bi morali biti ponosni, pa narod ne zmore. Ko bi vsaj zmogli biti tiho in potem ne še potencirali fovšije, kompleksov in največkrat očitne nerazgledanosti. Vem, da je kriza, ampak to je prešlo že vse meje, saj gre na koncu koncev za izjemne in zunaj meja poznane predstavnike poklica, ki so pač s svojimi rokami in znanjem, ter zelo trdim delom ustvarili, kar imajo in predvsem niso nikomur nič dolžni. Še najmanj pa Janezu in Francki iz Sp. Kašlja, ki ocenjujeta, da je premalo na krožniku in predrago na računu. Verjetno je za takšne višek že kakšna debilna kuharska oddaja na NET TV, kjer neredko najdemo celo Vegeto v receptu. Namensko posplošujem , pa na žalost ne gre samo za to
frown-1.gif

Nazadnje sem bral članek, ko so se naši vrhunski kuharji pridružili projektu, kjer so za 13€ ponudili krožnik, tako dostopen vsakomur, čeprav so priznali da so vsi delali to v minusu. Pa je bilo spet vse narobe v stilu "aha, a zdaj pa lahko za 13€ delajo???"
bonk.gif



FIRE AWAY ALTERS......
se mi zdi, da tema gostilna išče šeflo ni ravno tema o vrhunski kulinariki... za kako drugo temo o kulinariki pa ne vem tako da težko rečem če je res pljuvaje po slovenski kulinariki. je pa tudi res da se svetovni "mojstri" največkrat samo preseravajo. me pa ne moti, če komu paše pa naj ima veselje. (preseravanje v smislu dodajanja zlata jedem. taje in podobne reči so preseravnaje na kubik.)
 

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Da dodam piskercek, brez zamere ampak na prvo zogo bi rekel, da se nikol nisi probal te hrane. Zadeva ni poceni in zatorej ne za vsakogar, ampak nekoc si nisem mislil kaj vse lahko namesas skupaj in je celo dobro, jasno vse tudi ni vsem vsec.

In se nikoli nisem sel iz slow fooda lacen, sem pa imel te predstave v glavi, ogromen fancy kroznik in pejtvrit pljunk ene fancy zadeve, katere niti ne ves s cim bi se jo lotil, prvo al drugo vilico. Se vedno sem odsel sit, prijetno do pretezno sit, nikoli nabit do amena, kar pa mi v resnici nikoli ni v interesu, je bolj v domeni nasih slovenskih mater, ki ti porine raje dva zrezka kot da bo sine presusen. Res je da nisem ogromen dec, lahko pa pojem veliko, da se ne bo kdo vpiknil v to. Problem slow fooda je, da stane zatorej je obcasno na sporedu, ce bi imel vec bi sel veckrat, ker je dobro.

In ko smo pri kulinariki, danes sem videl njen vrhunec v gostilni pri gasperju v prevojah. Verjamem, da jih kdo pozna. Tam pa se za moje pojme delajo norca iz hrane. Za nekih slabih 15 eur ti na mizo porinejo kosilo kjer poleg cebra zupe dobis se 6 dunajcev, vse za eno osebo. In potem folk poje enega ali dva, ostale pa zavije v folijo, ki je po defaultu na mizi in meso spravijo v torbico. Edini koncept taksne gostilne, ki bi se mi zdel smiselen je, da je za socialmo sibke, ki bi za 15 eur dobili za cel teden mesa, to se razumem sicer pa bolj ne kot ja. Aja, pa priporocljivo je, da prides tja v kombinezonu.

Kot je nekdo napisal. Sto zena. Dvesto sisa!
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

In ko smo pri kulinariki, danes sem videl njen vrhunec v gostilni pri gasperju v prevojah. Verjamem, da jih kdo pozna. Tam pa se za moje pojme delajo norca iz hrane. Za nekih slabih 15 eur ti na mizo porinejo kosilo kjer poleg cebra zupe dobis se 6 dunajcev, vse za eno osebo. In potem folk poje enega ali dva, ostale pa zavije v folijo, ki je po defaultu na mizi in meso spravijo v torbico. Edini koncept taksne gostilne, ki bi se mi zdel smiselen je, da je za socialmo sibke, ki bi za 15 eur dobili za cel teden mesa, to se razumem sicer pa bolj ne kot ja. Aja, pa priporocljivo je, da prides tja v kombinezonu.

Kot je nekdo napisal. Sto zena. Dvesto sisa!

Da nebom komentiral mi je pa vseeno zelo zanimivo da nisi spljuval kulinarike v taki kmetiji, kolkr si se zapicil v velikost porcij?
 

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kaj pa naj o kulinariki izgubljam besede? Ves kaj je 6x25 dag spohanga mesa? Meso kot meso in nic druzga. Hotel sem samo povedat, da ko mi nekdo za kosilo porine na mizo 6 dunajcev mi je taprva asociacija food fajt. Menim, da je malo ljudi zmoznih toliko pojest, kdor pa danes zmore hodit po gostilnah pa dvomim, da je revez. Revezi so doma in studirajo al bo danes pojedel en ali dva kosa kruha, zatorej se vedmo ne razumem tega koncepta!
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.611
3.056
113
v lokalni ostariji
ker si bil na tistmu "slow foodu" sit potem ni čudn da se čudiš mal večji porciji dunajcev...

težava je, če je samo količina in kvalitetna nikakva... če je kvaliteta na mestu potem je to odlično...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Eh....a je sploh vredno.
bonk.gif


Vsak ma pravico pokomentirat, pa tudi če je prvič žrl nekaj izpod rok "vrhunskega" kuharja. Prav kuharski "mojster" mora najbolj stati za svojim delom. Če jaz nekje jem malico za 5€ so moja pričakovanja pač temu primerno a se še za tak denar dobi kako presenečenje in je odlično, ne bom pa znorel in za tak denar tulil, kako obupna je oštarija in kak lolek kuhar.

Če pa na mizo vržem 50€ + pa je definitivno treba nudit nek standard in tukaj notri spadajo tudi !primerne porcije. Primer....Kraljevstvo pršuta Kobjeglava, jedlo nas je 20+, nekateri dobili popolnoma neužitno meso, nekateri odlično spet drugi veliko manjšo porcijo. Popolnoma nesprejemljivo in za jajca obesit. Če nisi sposoben za tak renome in denar iz kuhinje vzdrževat nek standard od prevega do zadnjega krožnika enostavno spokaj in pojdi najprej hamburgerje obračat v meka, da vidiš enakomerne porcije 1x v življenju.

Potem pa še kak Pri Noni, kjer sem bil sicer samo dvakrat ampak z razlogom. Pogrinjek, nadstandardna cena, hohštaplerski gostje, hrana pa na nivoju posrečenega kosila moje mati.
hysterical-1.gif


Če se restavaracija oz. kuhar v njej smatrata za vrhunskega, potem morata prepričat marsikaterega skeptika. Da je bila hrana odlična meni pokaže npr. to, da človek, ki ne mara zelenjave in nikakor ne ceni hrane poje zelenjavno jed in se mu zdi odlična!

Še en pokazatelj je... naš fotr je pravi gorenc, kar se tiče denarja in ga bi zelo bolelo, ko bi tak račun plačal sam (pač jih v času poslovnih kosil ni veliko) in dosežek vrhunskega kuharja je, da ti sestavi jed, za katero te ne boli dat veliko denarja.

Če se greš "vrhunskega" kuharja boš pač moral visoko letat in delat na tem, da bo hrana stalno na tem nivoju. Lahko se pa v Sloveniji greš snobovstva, ki je totalno in! Ni važno kak drek serviraš, važno je da je "elitni" ambient in da imaš dobre veze in poznanstva, ki hodijo jest to skrajno povprečno hrano.

Tega slednjega je v Slo izredno veliko in je meni prav antireklama za ogromno gostiln.