služben avto

pepy

Pripravnik
3. jan 2008
91
0
6
Kolikor je meni znano,policaja ne briga nič za potni nalog.Policijo zanima samo, če je urejeno vozilo in njegovi dokumenti.
S potnim nalogom, odgovarjaš firmi oz podjetju ,da opravičiš kilometre.Pri nas imajo po novem vsa vozila vohuna(gps).
Pred par leti so mi pobrali tablice s kombija, pri Krškem, pa ni policija nič vprašala po nalogu.jJe bil kombi najet,pa dvajset dni po roku za novo registracijo.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ja samo da zneski niso absolutni ampak gre na % od vrednosti avtomobila.
Imaš pa tri možnosti:
1. plačuješ povišano boniteto - vse stroške plačuje firma
2. plačuješ normalno boniteto - če narediš več kot 500 km in sam plačuješ privat bencin
3. polovična boniteta - če narediš manj kot 500 km in sam plačuješ bencin.

Več o tem si lahko preberete na računovodjih.

Alkolhol je pa tko kot pri privat avtomobilih, če tvoja osnovna dejavnost za koriščenje avta ni registrirana kot prevoz oseb in tovora.
Trgovski potnik ima tako lahko 0,5 (po starem).

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Ne strašit ljudi s potnimi nalogi. Zadnjih 15 let se vozim v petek in svetek skoraj izključno z službenimi avtomobili. Nekaj let so imeli celo tujo registracijo. NIKOLI me policaj ni vprašal po potnem nalogu. Problem je samo če policaj sumi da je avto ukraden ipd. Za take primere imam napisano eno enostavno pooblastilo za uporabo (od firme). Tega sem v vseh letih pokazal mogoče 2 ali 3x na meji. Seveda pa potni nalogi morajo biti (in tudi so) za davkarijo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Potnega naloga ni potrebno imeti ze kako leto, prej je bil obvezen.
Ce pa z osebnim vozilo opravljas prevoz oseb ali stvari moras imeti 0,00.