Slovesnost ob 69. obletnici Pohorskega bataljona

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Stanovnikov govor je bil navdušujoč, 90-letnik ne potrebuje svetovalcev, ne kopira tujih govorov in ne bere iz trotl bobna.
Daj no, nek partijski govor. Če je kdo navdušen nad tem bedastim izražanjem, potem mu pa lahko res samo bog pomaga.

Niti približno nisem kak klerik, ampak tole je pa že čisto bolno. 70 let je mimo, dost je tega sranja iz druge svetovne vojne. Kar je še malo partizanov in domobrancev, bodo počasi šli tudi ti, potem bo pa mogoče res konec teh butastih cirkusov.

Če si gledal po tv, so bili tam tudi mladi, oblečeni v partizane
evil.gif
Tako da se bo kult še naprej vzdrževal in širil.

A ni malo prezgodaj za maškare?
confused-1.gif
Samo še to manjka, da začne kdo hoditi okoli v jahalnih hlačah, rjavem jopiču in baretko z lobanjo...Drugače je pa prebivalec Dražgoš vse lepo povedal in razkrinkal pravljico, ki so jo spletli æebinarji.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz....

Koga je mislil z " Gospodarji na svojem"
hysterical-1.gif
.

[censored], da bi za to državo šel v gmajno sedaj, kot so šli včasih
bonk.gif

Verjamem, da nisi edini. Veliko preveč vas je....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Daj no, nek partijski govor. Če je kdo navdušen nad tem bedastim izražanjem, potem mu pa lahko res samo bog pomaga.
Nekateri smo na našo Slovenijo in zmago nad fašizmom ponosni (ni govoril samo o bodočih Wikileaks zapisih).
zmaga.gif

Jza sem tudi hvaležen zahodnih zaveznikom in SZ, škoda pa je, da so zaradi bolnih boljševističnih revolucionarnih idej ljudje v Sloveniji nastradali precej bolj kot je bilo to potrebno.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz....

Koga je mislil z " Gospodarji na svojem"
hysterical-1.gif
.

[censored], da bi za to državo šel v gmajno sedaj, kot so šli včasih
bonk.gif

Verjamem, da nisi edini. Veliko preveč vas je....

Se mi zdi , da včasih tudi ne bi šli, če bi vedeli kako bo vse izpadlo.
crazy1.gif

Od sodelavca oče je takoj po podelitvi vse medalje pometal nazaj na oder, ko je videl komu vse so jih dali.
hysterical-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.468
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
A ni malo prezgodaj za maškare?
confused-1.gif
Samo še to manjka, da začne kdo hoditi okoli v jahalnih hlačah, rjavem jopiču in baretko z lobanjo...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

katera ključna bitka po letu 394 se je odvila na tleh današnje Slovenije

Soška fronta, borba za severno mejo itd itd. To je ze bolj med 1900 in 2000 tako da ni treba hoditi nazaj v 356...

Soška fronta je bila stranska fronta, niti slučajno je ne moremo primerjati z recimo tkim. čudežem na Marni...boji za severno mejo so bili mogoče 'ključni' za 5 prebivalcev ob meji...

pozabil si na dražgoše, ki jih nekateri veleumi primerjajo z zavezniškim izkrcanjem v Normandiji...žal se zavezniki z njimi ne strinjajo in partizanov ne vabijo 6. junija na proslavo...verjetno še nikdar niso slišali za dražgoše, vsake nepomembne praske pa tudi ne poznajo...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
leta 1940 je bilo 132 miljonov Američanov, ki razen Pearl Harbourja niso doživeli nič. Lepo da njih vedno zraven vlečete, ker druzga pač nimate. Sicer je pa nepomembno kako pomembna je bitka pri Dražgošah. Primeren je celoten boj proti okupatorju in v teh dneh doživljate orgazme ker neki ljudje govorijo laži o Dražgošah in Pohorskem bataljonu. Kaj se je zgodilo je pa vam vrjetno vseeno, važn da en pluva po partizanih pa ste vsi veselei pa tudi če brez dokazov.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

pozabil si na dražgoše,

Recimo temu da sem odrascal z ljudmi ki so ukoreninjeni v Drazgosah, tako da so mi razmere tam poznane za odtenek bolje kot tebi, ki o Drazgosah beres sele danes in to laznive pamflete komentarjev pod novicami na spletu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jaz zase vem in tukaj me ne boš prepričal, da moj stari ata laže. Imam zapiske, vem kaj se je počelo, vem, kako so ga jrbali v glavo in njegovo družino samo zato, ker je bil visokoizobražen posameznik, ravnatelj v šoli in....veren ! Ni bil za partijo, bil pa je močno proti pranju možganov o stalinizmu, komunizmu. Bil je SLOVENEC !
Kaj hujšega ! Ko bi ti vedel, kaj so partizani delali....!

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Saj smo imeli prav v tej temi priložnost prebrati pričanje prebivalca dražgoš...o tej tematiki je bilo napisanih tudi nekaj del, strokovnih in nekoliko manj strokovnih, na tem mestu bi bil hvaležen i. janu, če bi malo manj uporabljal caps lock in boldane črke...argumenti tipa ''moj dedek je poznal tončka dežmana'' (mimogrede, res ga je poznal), pa pri meni pač ne zaležejo. Naj tvoji znanci z imenom in priimkom napišejo svoja pričanja, kot je to storil kavčič, potem pa se bomo pogovarjali naprej v tej smeri, prav?
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.394
5.669
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Če si gledal po tv, so bili tam tudi mladi, oblečeni v partizane
evil.gif
Tako da se bo kult še naprej vzdrževal in širil.

FDV Che Guevaram morjo pa tud kako priložnost dat v lajfu! Šalca čaja pa klobasa pa so tm
hysterical-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ti kar beri in beri, mogoce bos enkrat spregledal.

»Kak skazal tovarišč Lenin? Učitsja, učitsja, vsegda učitsja!«
cheer.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Jaz zase vem in tukaj me ne boš prepričal, da moj stari ata laže. Imam zapiske, vem kaj se je počelo, vem, kako so ga jrbali v glavo in njegovo družino samo zato, ker je bil visokoizobražen posameznik, ravnatelj v šoli in....veren ! Ni bil za partijo, bil pa je močno proti pranju možganov o stalinizmu, komunizmu. Bil je SLOVENEC !
Kaj hujšega ! Ko bi ti vedel, kaj so partizani delali....!

Poznamo veliko tako zvanih slovencov, ki so lepo izdajali druge slovence da so jih lahko potem Nemci ubili oni so si pa pod pretvezo da se borijo proti komunizmu oprali roke. In preživeli. Na srečo ne vsi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Saj smo imeli prav v tej temi priložnost prebrati pričanje prebivalca dražgoš...o tej tematiki je bilo napisanih tudi nekaj del, strokovnih in nekoliko manj strokovnih, na tem mestu bi bil hvaležen i. janu, če bi malo manj uporabljal caps lock in boldane črke...argumenti tipa ''moj dedek je poznal tončka dežmana'' (mimogrede, res ga je poznal), pa pri meni pač ne zaležejo. Naj tvoji znanci z imenom in priimkom napišejo svoja pričanja, kot je to storil kavčič, potem pa se bomo pogovarjali naprej v tej smeri, prav?
grin1.gif

Včeraj je po tvju govoril domačin, ki ga je mama rešila pred strelskim vodom v Dražgošah.

Najbrž je sanjal, ko so mu ustrelili očeta in brate ter požgali doma.