Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Saj zato so jih spoštljivo pokopali - iz neznanega razloga ZZNOB nasprotuje njihovemu prekopu in pokopu v slovenski zemlji, za katero so se borili.
Od kod ta bolestna želja po luftanju kosti?
Sicer pa:
Citat:
Pobuda je v javnosti sprožila mešane odzive, tudi nekateri svojci na današnji slovesnosti so se zavzeli za to, da bi padle borce pustili v miru počivati tam, kjer so že 68 let.
Tudi tisti v Barbara rovu so v miru počivali, dokler jih niso izkopali,sedaj so pa njihove kosti v gajbicah na policah.
Sprašujem se, koliko človečnosti je v osebi, ki se zmore na tako odurno ciničen način posmehovati mrtvim.
Ali upaš sorodniku umorjenega v Srebernici vprašati, zakaj "lufta kosti" svojih pobitih sorodnikov?
Sprašujem se, ali si sam po sebi tako zloben, ali si tako zdresiran, da zmoreš cinično trditi, da je spoštljiveje do mrtvih, da njihovi ostanki ležijo pomešani v jami, kot da se zadeve skuša urediti. In če te zanima, zakaj je zadeva zastala, si preberi knjigo Mehmedalije Aliæa: Nihče. Sicer močno dvomim, da jo boš sploh prebral, še bolj sem prepričan, da te ganila ne bo - ker srčne kulture očitno ne premoreš.
In ko ravno omenjaš "bolestnost": če se prav spomin, si bil na tem forumu prepoznan kot oseba, ki daje za maše, da krstiti otroke, jih vodi k verouku... in hkrati besno pljuva po RKC... To ni več bolestno, to je že patološko.
Jaz se pa sprašujem, kaj špila ljudem v glavah, da bi prekapali ljudi (izključno) v politične in zdraharske namene. Sem spada tudi branje katoliških maš pred Hudo jamo za pobite ustaše, ki so v Jasenovcu klali (koliko že?) slovenske katoliške duhovnike. Če to ni sprevrženo nočem nič.
Aja, ko boš videl mene ali koga mojih v cerkvi se pa le oglasi. Jaz s takimi, ki razkosajo ljudi in njihove dele vlačijo okoli, nočem imeti nič. (Ker vem, da tega župniki ravno ne poudarjajo-recimo don Boska).