Pohorski bataljon (da se ne pozabi)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Saj zato so jih spoštljivo pokopali - iz neznanega razloga ZZNOB nasprotuje njihovemu prekopu in pokopu v slovenski zemlji, za katero so se borili.

Od kod ta bolestna želja po luftanju kosti?

Sicer pa:

Citat:
Pobuda je v javnosti sprožila mešane odzive, tudi nekateri svojci na današnji slovesnosti so se zavzeli za to, da bi padle borce pustili v miru počivati tam, kjer so že 68 let.

Tudi tisti v Barbara rovu so v miru počivali, dokler jih niso izkopali,sedaj so pa njihove kosti v gajbicah na policah.

Sprašujem se, koliko človečnosti je v osebi, ki se zmore na tako odurno ciničen način posmehovati mrtvim.
Ali upaš sorodniku umorjenega v Srebernici vprašati, zakaj "lufta kosti" svojih pobitih sorodnikov?

Sprašujem se, ali si sam po sebi tako zloben, ali si tako zdresiran, da zmoreš cinično trditi, da je spoštljiveje do mrtvih, da njihovi ostanki ležijo pomešani v jami, kot da se zadeve skuša urediti. In če te zanima, zakaj je zadeva zastala, si preberi knjigo Mehmedalije Aliæa: Nihče. Sicer močno dvomim, da jo boš sploh prebral, še bolj sem prepričan, da te ganila ne bo - ker srčne kulture očitno ne premoreš.

In ko ravno omenjaš "bolestnost": če se prav spomin, si bil na tem forumu prepoznan kot oseba, ki daje za maše, da krstiti otroke, jih vodi k verouku... in hkrati besno pljuva po RKC... To ni več bolestno, to je že patološko.

Jaz se pa sprašujem, kaj špila ljudem v glavah, da bi prekapali ljudi (izključno) v politične in zdraharske namene. Sem spada tudi branje katoliških maš pred Hudo jamo za pobite ustaše, ki so v Jasenovcu klali (koliko že?) slovenske katoliške duhovnike. Če to ni sprevrženo nočem nič.

Aja, ko boš videl mene ali koga mojih v cerkvi se pa le oglasi. Jaz s takimi, ki razkosajo ljudi in njihove dele vlačijo okoli, nočem imeti nič. (Ker vem, da tega župniki ravno ne poudarjajo-recimo don Boska).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mene zanima, zakaj izdajalec nikoli ni prišel pred sodišče?
confused-1.gif

Ker je oz. so pobegnili v Argentino?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Izdajalec Pohorskega bataljona je znan..bogaboječ koristoljubnež, ki je smatral za dolžnost naznaniti "gošarje"...ni bil rdeč, kot natolcujejo tepčki zgoraj..
rolleyes-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz sem naletel na tri imena.

Franc Mumlja, Henrik Richter in Viktor Krippe.

Gestapo jim je izplačal tudi nagrade :Krippe - 250 mark, Mumlja in Richter po 200 mark vsak.

Tole si bral?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Vmes ko so šli po gmajni bi lahko vsaj še kašno svečo prižgali drugim nepokopanim in neobeleženim,vsaj sodobi se v normalnih državah.
Ja pa kaj so imeli sorodniki padlih ? Največ so dobili tisti ko so ostali živi pri koritu.Drugač pa velik jih je že povedal,da so se bolj bali partizanov takrat kot nemcev.

Nazadnje urejeno:

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
...
Jaz s takimi, ki razkosajo ljudi in njihove dele vlačijo okoli, nočem imeti nič. (Ker vem, da tega župniki ravno ne poudarjajo-recimo don Boska).
Kar te ne moti, da daješ za maše
hysterical-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Srbkinja, ki se je borila v Sloveniji: http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/524233/ZENA-HEROJ-Poslednja-partizanka-uskoro-slavi-100-rodjendan

Citat:
Pre tri godine æerka Uranija ju je spasla od “demokratskog zatvora”. U Dunavskom parku je hranila mačke i pse lutalice. Utom je iz grmlja iskočio krupan muškarac četrdesetih godina. Pomislila je da je reč o naoružanom banditu i snažno ga je udarila tašnom po glavi.
Osoba za koju je mislila da je napasnik, počela je da zapomaže da je inspektor.
- Ma kakav inspektor. Iz grmlja iskaču partizani ili lopovi, a partizana odavno nema - odbrusila je napadaču.
hysterical-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:...
Je pa tako...pripradniki pohorskega bataljona niso prebivalcev kaj dosti terorizirali z boljševistično revolucijo...
Lepo je živeti v lažni iluziji a kaj, ko dejstva ne lažejo. Mogoče bi se zakonca Ložnjak strinjala s tabo, če bi preživela bližnje srečanje s sekiro v rokah partizana
stupid-1.gif

Zgolj prezgodnja smrt je preprečila partizanom iz Pohorskega bataljona, da bi povzročili podobna grozodejstva kot druge enote.

PS- citat iz knjige
a bejžnobejž.
hysterical-1.gif

A so jim partizani drva sekal???
Kaj sta pa naredila ta zakonca, da so jim drva prišli sekat?? Neki že....
A bereš samo knjige "izbeglic"???