Pa tale 'ferari' gre 50 km čez pločnik?Sem se peljal z enim na dnevu odprtih vrat. Drvarnica, da ni večje, ne gre dobesedno nikamor. Žre pa kot ferrari na dirkališču. Za naše razmere popolnoma neuporabna kripa, preširoka, pretežka, preokorna.
Pa tale 'ferari' gre 50 km čez pločnik?Sem se peljal z enim na dnevu odprtih vrat. Drvarnica, da ni večje, ne gre dobesedno nikamor. Žre pa kot ferrari na dirkališču. Za naše razmere popolnoma neuporabna kripa, preširoka, pretežka, preokorna.
To z dvema rezervoarjema je klasika tudi na Aljaski pri pick up-ih. Tam predvsem zaradi redkih črpalk in velike porabe starih F150.Uaz je imel dva rezervoarja levi/desni in si kar med vožnjo z ročico prestavil iz katerega naj pije.
Drugega - praznega si pa lahko med vožnjo natočil.
Dzejms je to ne jimi veliko jih je darovalo prednji pogon traktorjem (imtje so veselo predelovali).Ja....Jimmy so bli to.... Zadaj mel dve osi z dvojnimi kolesi....so notranji par vedno dol metali da je manj pil!
GMC CCKW 2½-ton 6×6 truck - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
UAZi so ze v startu delali na vse kar je bilo vsaj malo eksplozivno.V jugi (naftna kriza) se je te UAZe tako predelalo da so bili sposobni delat na petrolej, dizel+malo bencina, whatever ... en tank (sekundarni ki mislim da je manjši) je imel bencin, drug tank pa drugo gorivo. Zakurblal si na bencin, ko se je motor ogrel si dal pa na petrolej.
Na les. Ja les!UAZi so ze v startu delali na vse kar je bilo vsaj malo eksplozivno.
Idealen za nase puscavske razmere...
Spet laz. Vojska je postavila agregate ter pomagala pri dobavi hrane ekipam na terenu. Vem ker so me parkrat nafutrali (preden se kako novo nebulozo spises)Ne bo šlo. Ono leto ko je pol notranjske žledolom podrl, so zadevo reševali vsi drugi, samo vojska ne. Takle avto za milijon spustiti v hosto ? Da bo Hostni Tona šlajsal hlode ven iz globeli?
ker so se enostavno zmotili, sej v čalnku ni ta 8x8 nikjer omenjen razen v omembi patrie.KSZ: ker sem nepoučen, mi lahko kdo razloži zakaj se štirikolesni avto imenuje 8X8?
Očitno je "zajeb" prišel z ministrstva, tudi Obramba piše o 8X8, tam bi pa človek pričakoval kakega vojaško razgledanega novinarja.ker so se enostavno zmotili, sej v čalnku ni ta 8x8 nikjer omenjen razen v omembi patrie.