Slovenska rondo banda

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
Da se vrnemo na turbo krozisca, predvsem novi v Mb, na Titovi cesti. Prepreke bi mogli postavit visje, jaz ne vem kaj se bo zgodilo tam, mene so ze skoraj dvakrat nabasali, kr preko tistih ovir iz desnega pasa pa ravno v kroziscu na notranji pas in nazaj ven grede spet na desni pas .... adijo ne .... vedno pripravljen bremzat od sedaj naprej.

Drugic, jaz ze vidim narod kaj bo delal ce bodo na cestiscu pred rondojem taksni znaki za razvrstitev.

400px-turboroundaboutsvg.jpg

Dnevno se bo kaksen bauer zapeljal levo v kontra smeri. Polomija bo stoposto. Zelo bos moral biti previden na razne ateje z klobuki ect ...

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
Ja tudi v Mb bo taksen, sedaj manjka en izvoz (UKC) in pa en del uvoza (Pobrezje-EU).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Neprekinjene črte so ovire? Nič se ne vozim tam, ker odkar delajo same kolone nastajajo tam (pa že prej so). Niso omenjali krožišča tudi pri Telekomu?

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
Ja tudi mozno, da pride krozno pri Telekomu, saj se ob prometni konici kr zafila lrizisce, predvsem zaradi tistih ki zavijajo levo gledano proti centru mesta. Rondo bi tole lepo resil, notranji pas, in voila ven .... tekoce.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
neprekinjene so ovire ja, ampak te robniki so visoki 3 cm. Pregaziš ga kot da ga sploh ni

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Včeraj so odprli napolzgrajeni rondo v Zagorju (manjka zgorja plast asvalta pa še en izvoz morajo narest). Se peljem čez rondo in naenkrat srečam nekoga, ki mi v rondoju pelje nasproti. Kako je model prišel iz rondoja ne vem. Hudiča a je to tako težko razumet, da v rondo vedno zaviješ desno nikoli levo. O ostalih umetnija pa nebi.

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik jenej pravi:
V tem je problem ja, narod tega sploh ne opazi in lepo pelje kar preko.
No ja, če pa tega ne opaziš, si pa tudi
stupid-1.gif

Nisem rekel, da jaz ne opazim, jaz ze vem, kako so speljana krozna krizisca. Problem je v ostalih, malo starejsih voznikih, ki na krozna krizisca niso navajeni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A če pripelješ z leve ali desne (glede na skico), potem sploh nazaj ne moreš ? Ali menjaš pas ?

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
V bistvu lahko, samo ce se razvrstis na notranji pas, saj je razvidno iz skice.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jenej pravi:
Kaj lahko menjavaš pas v "krogu" ? Ni to ravno razlika, da tega ne počneš ???

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik jenej pravi:
Kaj lahko menjavaš pas v "krogu" ? Ni to ravno razlika, da tega ne počneš ???

Zakaj pa nebi smel menjavati pasu v kroziscu ? Ce je to dovoljeno, kar seveda je .

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ni celi čas bilo govora, da je turbo bolj varno krožišče, ker se že vnaprej razporediš, torej se ne razporejaš ko si že v krožišču ?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
hahaha... tud jaz ga tam picim po zunanjem, sem se ze preveckrat igral mary go round and round. da ti bo v tolazbo, tisti rondo probam speljati s cimvecjo hitrostjo (da me se not drzi), da niso drugi vozniki prevec jezni
tongue-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Se peljem čez rondo in naenkrat srečam nekoga, ki mi v rondoju pelje nasproti. Kako je model prišel iz rondoja ne vem. Hudiča a je to tako težko razumet, da v rondo vedno zaviješ desno nikoli levo. O ostalih umetnija pa nebi.

Mogoče je bil anglež ...
hysterical-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Mojster je imel kar lepo slovenske tablice. Očitno bo treba dodati znakom krožno križišče še zraven obvezna smer v desno.

V zvezi z istim rondojem je so bili v enem dnevi 3 (z besedo: trije) karamboli v enem križišču prej ker so spremenili potek prednostne ceste. prej je zavijala levo, zadaj je naravnost. Ob tem da so tisto križišče skoraj cel dan merkali policaji. Da ne rečem, da so pred križiščem dobro vidne table spremenjena signalizacija. Skaratka nekomu en posran znak spremeniš, pa je že panika. Krožišča so pa za nekatere še vedno višja matematika.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Mojster je imel kar lepo slovenske tablice. Očitno bo treba dodati znakom krožno križišče še zraven obvezna smer v desno.
Saj pri večini je :

Krozisce.jpg