ksz
ne bom trdila, da so slovenci bolj ali manj prijazni kot drugi narodi, lahko pa rečem, da jim, vsaj za moj občutek, manjka strpnosti-takšne in drugačne. Strpnosti do drugače mislečih, do drugih narodnosti, kultur, pa tudi strpnosti v vsakdanjem življenju-na cesti,v trgovini, nenazadnje tudi v naših lastnih domovanjih.
Zanimivo mi je opazovati, kako imajo nekateri neprestano neke negativne izkušnje z ljudmi okoli sebe, nekaterim pa se to zgodi le malokrat, pa še takrat se kaj posebej ne razburjajo glede tega.
Sej tut men recimo sosed začne vrtat ob enajstih zvečer, ko sem že odpravljala spat, pa ne bom šla zaradi 5 min hrupa živčno tolčt po vratih pa težit, kaj si misli, da je. In ne bom hupala za vsak šit, ko se peljem z avtom (ok, če nekdo res zaspi, pa zelena luč gori že nekaj sekund in ni videt, da se bo model speljal, pač pohupaš). In če vidim, da gre v bajto tudi bakica, ki že tako komaj hodi, bom počakala tiste pol minute in ji pridržala vrata. In ne bom pizdila nad prodajalko v trgovini, ker je gužva in moram (o šit
) počakat nekaj minut dlje, kot sem nameravala. Za tistih par minut ne bo svet propadel, prav tako ne jaz.
Naredite uslugo sebi in drugim in bodite malo bolj strpni. Lepa beseda lepo mesto najde (no, včasih je pa bolje biti tiho in sploh ne nič reči
)
aja, pa še to-tisti, ki je napisal, da je 20% južnjakov ok (torej asimiliranih), preostalih 80% pa ne-od kod ti takšni rezultati? Si delal raziskavo ali to sklepaš na podlagi lastnih opažanj in morebiti priimkov oseb?