Slovenska neprijaznost

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Citat:
Uporabnik limetka pravi:

Aja, pozivam, da se čimbolj držimo teme, da ne bo spet ena tistih homofobičnih in nestrpnih.
Kake veze ma pa homofobija pri vsem tem?
17758-icon_confused.gif

Kopirano iz ene spletne strani...
"Homofobija je pri nas očitna in je posledica neznanja, nevednosti, predsodkov"

O tej temi so začeli govoriti tisti, ki niso prestopili meja naše državice, ki nimajo pojma o tem in ki mislijo, da so vsi južnjaki slabi. Toliko ima veze.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ko smo že pri slovencih.najbolj zagrenjeni in vase zaprti mi delujejo ljubljančani in okoliš,ter določene rovte na gorenjskem(bohinj,železniki,gorje).najbolj prijazni in dostopni pa prekmurci pa še fajn znajo kuhat
cheer.gif

Sam te delitve ne bi naredil glede na področje, kjer bivajo. Zdi se mi, da so najbolj zagrenjeni tisti, ki so po pameti in kulturi primitivni, imajo se pa za elito in nekaj od boga poslanega. Opažam, da je vse več takšnih. Ponadavi širijo slabo voljo in kritizirajo vse, kar se kritizirati da.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Jest bi rekel, da je 80 % JUžnjakov nesramnih, ostalih 20% pa vljudnih.

Slovenci 80 % prijaznih in 20% nevljudnih.

In do te tvoje statistike si prišel, kako?

Ne vem, zakaj se lovimo, kot mačka okoli vrele kaše, jaz sem čisti Slovenec, pa tudi južnjakov nimam nič kaj rad, pa nimam nobenega problema priznati, da smo Slovenci na splošno zadrt folk, ki se raje drži zase, da nismo nič kaj prijazni na splošno .Takšni pač smo, čemu si lagati?

Avtor teme je bil v tujini in ob povratku se je zavzel, da so v bistvu pri nas doma ljudje precej manj prijazni, kot v Londonu.Potem pa vas nekaj skoči v luft, češ, to pa že ni res, Slovenci smo prijazni, južnjaki niso prijazni...Malo brezveze.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.900
2.286
113
za šankom
ksz...

si predstvaljaš da bi med nami bilo toliko % črncev kot jih imajo angleži
bonk.gif

to bi bilo šele veselje.ati in mame bi se zaklepali pa za vse kar bi zmanjkalo bi bili kriv uni črni
crazy1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Vsi ki prisegate na prijaznost in gostoljubje južnakov eno vprašanje - kolikokrat ste bili v h s ali bih ? Jaz sem vsaj 1x na teden v bg al za al sarajevu pa vam povem da se krepko motite - prijazni so tisti ki vidijo možnost zaslužka in tisti ki te sprejmejo za kolega ostali so večji poden kot povprečni slovenci. Sem imel primer v Tuzli(opevanemu kot neetičnemu in najbolj strpnemu mestu v bih) da me je šele tretji usmeril na pravo pot dva pa sta me namesto proti saraj napotila proti zenici???!!!! Ali pa ko sem prišel iz hrvaškega dela mostarja v muslimanskega (drugače se ne da če prideš iz međugorja) sem najprej dobil v avto flašo, ko sem poklical policijo me je potolažil ne sekiraj se imaš srečo da te niso ustrelil. Hrvatje pa ti tako nagajajo če opazijo slovenski naglas tako da jih raje vprašam v ang. pa se mučjo ampak povedo pa pošten.
lp
r

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Isti problem je s cigani. Civilni otroci (če jih lahko tako imenujem) že od malega vedo, da đipsiji kradejo, se pretepajo in smrdijo. Tudi sam bi se kot pripadnik drugega naroda ali rase počutil ogroženo.

Krivi smo pa samo mi, nihče drug. Slovenci smo s svojo ozkoglednostjo ustvarili čefurje (tako imenujem južnjake, ki se niso asimilirali in delajo probleme) in cigane (podoben opis kot prej).

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Vsi ki prisegate na prijaznost in gostoljubje južnakov eno vprašanje - kolikokrat ste bili v h s ali bih ? Jaz sem vsaj 1x na teden v bg al za al sarajevu pa vam povem da se krepko motite - prijazni so tisti ki vidijo možnost zaslužka in tisti ki te sprejmejo za kolega ostali so večji poden kot povprečni slovenci. Sem imel primer v Tuzli(opevanemu kot neetičnemu in najbolj strpnemu mestu v bih) da me je šele tretji usmeril na pravo pot dva pa sta me namesto proti saraj napotila proti zenici???!!!! Ali pa ko sem prišel iz hrvaškega dela mostarja v muslimanskega (drugače se ne da če prideš iz međugorja) sem najprej dobil v avto flašo, ko sem poklical policijo me je potolažil ne sekiraj se imaš srečo da te niso ustrelil. Hrvatje pa ti tako nagajajo če opazijo slovenski naglas tako da jih raje vprašam v ang. pa se mučjo ampak povedo pa pošten.
lp
r

Maš slovensko faco, stoposto.
evil.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Pri nas bi vsi radi blili neki pomembni, status je hudo pomemben, tako, da je boljše biti kao naduvan in bi krona padla iz glave, če bi bil uvideven. Pri nas, če se komu umakneš ali pomagaš, takoj nakažeš, da se čutiš majnvrednega. Pri nas če bi prišlo do neke frke, dosti ljudi, bi se gazili ko oni indijci, ki jim človeško življenje tukaj in zdaj itaq sploh ni pomembno.
Ljudje v turizmu v Sloveniji...sploh ptujčani, ki smo tako mali, se ne znajo obnašati, lahko bi šli v Afriko na šolanja kako se obnaša do gosta. Nič te ne bo manj, če si prijazen do nekoga, greš domov, pa furaš svoj lajf normale.
Na uradih se je dokaj porihtalo obnašanje zaposlenih, v zdravstvu se še bodo pa mogoče kdaj otresli tega prepričanja, da so mali bogovi in da morajo na ruljo gledat z viška.

Nazadnje urejeno:

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Jaz mislim, da stereotipi ne pridejo z neba, torej, da imajo neko podlago. V našem primeru teme se gre za neprijaznost in mislim, da smo Slovenci veliko bolj zadrt in neprijazen narod kot pa ljudje južno od nas. Ne govorim o priseljencih pri nas, ki nimajo razščičenih pojmov, kaj je to asimilacija in najedajo zaradi lastne zafrustriranosti. Je pa splošno znano, da je marsikater turist pri nas šokiran, kako se folk gnete na buse in nasploh ne pozna olike. Razlika med Slovenci in južnjaki je tudi ta, da ti bo južnjak v faco rekel, da si [censored] in ti preklel družino, Slovenec pa ti bo tiho hinavsko prebodel gume na avtomobilu ali pa zastrupil psa.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
To je tako široka tema in je brezveze, da tu razglabljamo o tem. Tu je govora o slovenski neprijaznosti.

shift

Guru
20. jul 2007
9.900
2.286
113
za šankom
do 6x letno.do sedaj niti ene slabe izkušnje
confused-1.gif

prvič šel 3 tedne po vojni na balkanu prečesat vse od hrvaške,bosne,srbije in makedonije

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Slovenci smo narod dunajskih hlapcev in bomo rabili še dolga desetletja, da bomo pridobili na samozavesti in osnovni kulturi, bonton pa bi itak moral postati obvezni predmet v osnovni šoli.
Dežela zakompleksanih ljudi, ki so v zadnjih letih dobili krila (nekateri), saj so malce bolj premožni in že mislijo, da so nad zakonom, sodržavljani in bogom. Fakin nezmotljiva iberrasa.
Pojdite kdaj v marino Portorož poslušat slovenske lastnike jadrnic in jaht. Kot da bi kmeta spustil na dunajski operni ples.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
...Priletimo na Brnik in čakamo na prtljago. Ob tekočem traku stoji nekaj nepremičnin, njihovega kufra ni na vidiku, moj prihaja, ampak ne da bi se umaknili, niti ko sem torbo pograbil ne... Takoj streznitev, saj res, nisem več v Londonu, to je Slovenija, dežela prijaznih ljudi. In tako v prevem dnevu še par "uvidevnih" pripetljajev, seveda tudi prometnih.

Če prav štekam, je vsa ta tvoja frustracija izbruhnila zaradi enega samega tipa, ker ni odskočil stran od karusela?
confused-1.gif

S tabo pa nekaj res ni v redu, če te taka brezvezna malenkost enega samega posameznika tako hitro spravi v depresijo.

(ali pa imaš res pretirano veliko prostega časa, ki ga zato zapravljaš za iskanje dlake v jajcu....)

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
To moreš vedit da imajo čisto drugo kulturo obnašanja itd..Sam sem bil dober mesec nazaj v Angliji in imam isto mnenje, čeprav tudi tam se najdejo bedaki, ampak vseeno stonja prijaznosti ter vljudnosti proti nam ne bo nikoli primerljiva. Pozrdavjo itak vsi, stari, mladi..ni važno.
Nekdo je omenjal da tisti nad 40 let so izključeni pri osvajanju slovenskega jezika. Po desetih letih bivanja pri nas pa da nič ne znajo bi bilo treba terat tja od kjer so prišli. Poslovni partner je Nizozemc, se uči slovenskega jezika, in nekaj že zna, čeprav sploh ne živi v Sloveniji
smirk-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Manjka nam kulture, vzgoje in dobre tradicije. Trenutna družbena klima je porazna, vsi skregani na leve/desne, bele/rdeče/črne, delitev na bogate/revne, severne/južne in še in še.

Upam, da gre z novo politično garnituro vsaj malo na bolje, kjer bo veljal dialog konsenza in ne dialog moči. S kolapsom finančnega sistema lahko pride spoznanje, da kapital ni absolutni gospodar našega življenja, ampak le eden od deležnikov v sistemu družba - podjetja - zaposleni/stranke/dobavitelji. Zato sem naravnost vesel, da je do tega zloma pišlo (btw sem ga napovedal že nekaj let nazaj), saj ponuja možnost graditve nove družbe na humanih in etičnih vrednotah.

Slovenija, ponuja se priložnost za boljšo družbo, izkoristimo jo.