Citat:
Uporabnik miha_zd pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če smo pošteni, tudi kopiranja pri generičnih zdravilih ne bi smelo biti, četudi se gre za dobrobit človeštva. Velike korporacija vložijo miljone, miljarde dolarjev, za razvoj teh zdravil, potem pa jih ostali samo kopirajo?
Sicer mi zadeve tu niso kaj preveč jasne, pa tudi pri raznih avtodelih recimo ne, saj pa te tisti, ki naredi zadevo vloži patent in če pride do kršitve patenta, so kazni ogromne....ve kdo povedat v čem je finta?
Kaj pa je po tvoje dobrobit človeštva?
Gre se za to da taki, ki že sedaj služijo milijone/milijarde bodo služili samo še več, gre se samo za privatne interese že tako najbogatejših posameznikov in omejitev osebnih svobod.
Kar setiče interneta, po ACTI je za tvoja ''dejanja na internetu'' odgovoren tvoj ponudnik storitev, kar pomeni konstanten nadzor prenosa podatkov, kar pomeni nadzor brez vsakih pooblastil.
Sprejem ACTE bi/bo pomenil veliko spremembo našega življenja kot ga poznamo, še posebej zaskrbljujoče je dejstvo da bo na voljo manj stvari (sploh na področju prehrane in farmacije), prihajalo bo do monopolov na določenih področjih, kar pomeni da bodo cene določali ''monopolisti'' po svoji volji.
Še kaj?
LP
Lahko tudi pride do tega, če ostane stanje takšno, kot je sedaj, da ne bo več takega razvoja. Ker zakaj bi se nekdo trudil in vlagal čas, denar v razvoj, potem pa bi ostali samo skopirali in odnesli pogačo. Glede na to, da je v svetu globalna kriza so lahko enormni dobički ogroženi. Če pa ni enormnih dobičkov pa tudi napredka ni, komu pa se da jebat za "minimalca", je tako?
Če grem v trgovino, kupit pir, me tudi spremlja kamera in se to snema. Če s tem nimamo problemov, zakaj nas tako moti t.i. nadzor nad internetom? Sicer pa nadzor verjetno ne bo takšen, da bo ISP pobiral celoten promet nekoga, ampak zgolj na nivoju IP številk, portov, ne?
Glede blokade informacij pa sem malce skeptičen oz smatram da se gre bolj za negativno propagando. Recimo megauploads je čisto prav, da se je zaprl, saj je bil leglo nelegalno naloženih datotek, da pa bi s upoštevanjem ACTE zaprli recimo wikileaks pa skoraj ne verjamem. To samo sedaj folk dela paniko, kako bodo zaprli vse zastonj strani, kako več internet ne bo svoboden, bla bla bla