Slovenec skočil z mosta in utonil

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.469
113

roza.gif

Slovenec sodeloval pri skokih z mosta v Zvorniku in potonil v Drini

I

Izbrisan uporabnik #9334

"Jaše Æiro preko Drine" ...

Potapljač je bil zraven, pa ga ni več našel ???

V Radečah imajo vsako poletje tradicionalno "Splavarjenje", zraven sodijo skoki iz starega cestnega mostu, jeklene konstrukcije.
Vedno je zraven prisotna potapljaška straža in zgoraj v pritoku prav tako, da nebi morda pod gladino priplaval kakšen predmet, kot deblo drevesa ali kaj takega. Pa še kljub temu je vedno velika skrb ...
tongue-1.gif

Oh, .. tragedija.
frown-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Uf. To je sranje. Sem pricakoval, da bodo resevalci bolj blizu skakalcev. Kot so npr. pri skokih s pecin, kjer resevalci takoj po vstopu skakalca v vodo gredo na njega in ce dvigne palec je ok, drugace ga resuje.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Dost slaba organizacija zgleda, na lako čemo, sej je ja še ene 4x pogledal in zamahnil, pa še niso prišli do njega reševalci
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Sej pa so bili čisto pri njem reševalci... kaj je to sploh bilo, da je priplaval na površje in potem ga je zmanjkalo?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Ja kaj, najbrž se je samo malo tunkal ane? Kaj, prtegnu je nekam in je komi plaval, poškodba glave in hrbta, najbrž hrom od pasa, reševalci pa gledal najprej, pol pa še s čolnom skor čez njega zapeljel in mimo ene 2m naprej odpeljal, pa gledal kje je, se mi zdi, da je bil za čolnom, za njimi, da je čez njega nad vodo zapeljal, ali se pa samo tako vidi.

Nazadnje urejeno:

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Da bi udaril v skalo, bi bilo malce čudno?
Ne bi prirejal skoke v vodo, kjer so skale?

Pristanek mi je zgledal lep, tako da to bi skoraj rekel, da ni bil neroden kot pristanka/udarca glave v vodo?

Verjetno res kaj s srcem/šok

roza.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Lahko da si je kaj zjjebal hrbtenico.
A so človeka potegnili iz vode ven,ali ga sploh niso našli in ga je odneslo? Če truplo imajo, potem bo obdukcija povedala svoje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
En komentar pod člankom je bil ja, da mu je vrjetno "vzelo noge" in zaradi bolečin ni mogel niti z rokam več gor plavat.

In se strinjam, kot je nekdo zgoraj napisal, da zgleda tako kot, da so se s čolnom čez njega zapelal. Če upoštevaš še tok reke, je pa vprašanje kje že bil takrat.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Ne upa nihce napisati, da so nesposobni resevalci. Tole ni resevanje pa da me tolces z lopato po glavi. Pri reki, ki ima tako hiter tok in skacejo v sredino... potapljaci pa na hladnem pivu ob obrezju reke. To ni normalno. Nesposobnost organizacije, pri tem pa se poraja vprasanje, ce so sploh usposobljeni za resevanje.
Flegma balkanski duh.

Ce mene vprasas, si je zlomil hrbtenico. Poizkusal je dvigniti levico, splavati na povrsje in mu ni uspelo. Pri kapi/infarktu nimas casa plavati na povrsje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
skoki se odvijajo X let, v vsem tem času se ni zgodilo nič pretresljivega. "varovanje" na minimumu... pač "sej se nau nč zgodl" reševalci pač tam radi reda... jel propisi su propisi...

no tokrat se je pa zgodilo nekaj kar noben ni predvidel...

enako kot vojska v sloveniji... vsi so proti itd a če se zgodi kej nepredvidljivega (napad) in ostanemo sami bomo pa jokal ker ni zaščite... zdej pa "sej kdo jo rab"

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Pejt pri nas gledati kaksne dogodke. Na vsakem kmeckem sejmu z vec kot tremi štanti imas resevalno vozilo z dohtarjem. Na taksnih prireditvah so potapljaci neposredno ob mestu skoka, colni pa dva vesljaja stran.

A se bomo sedaj spet med seboj kregali.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
saj tukaj so tudi imeli reševalce itd itd... samo pač "radi reda"... ker morajo bit a ne... isto na sejmih veselicah... pa malo "počivajo".... in evo tukaj se je pa zgodila piiii

moj namen je bil samo, da povem, da pri varnosti se ne splača šparat.