Slovenci sovražimo ZDA?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.328
3.002
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Evo to je amerika... brez, da fotraš še 30 voluharjev zraven.

http://cekin.si/clanek/financi...lejte-kako.html

Saj potem pa ni čudno, da jih slovenci tako sovražijo
hysterical-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne oprano, ampak prazno glavo imate vi, ki obujate 30 - 40 let stare strahove !

Delat, prekleta banda! Pri nas se samo izmenjujejo razne diktature, skozi celo zgodovino. Katoliška cerkev je opravila svoje, kraljevina tudi. Pa potem fašizem in nacizem tudi! Komunizem je potem naredil nek red in mir, brez katerega človeštvo pač ne more delovati. Mi, slovenci pod tisočletno diktaturo pa tudi ne. Sedaj se učimo živeti odraslo življenje, smo pa v bistvu še v puberteti.

Majka vam mila in scrkljana !!!
10.gif
Delat, in to materialno delat ! Dokler boste viseli po javnih službah, kot je bila moda zadnjih 20 let, ne bo nič!

Prekleti opranoglavci!!!
10.gif

Spomin zlate ribice? Proti ZDA je grmel v Dražgošah opranoglavec Stanovnik, poslušalo ga je pa res ogromno opranoglavcev.
In hvala za skrb, imam 30 let delovne dobe v gospodarstvu, v nasprotju z mnogimi sesalci davkoplačevalskega denarja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ej, rdeče mi rata pred očmi, ko nekateri šponate neke stare zamere v nedogled. Naši očetje, ki so tisto doživljali na svoji koži in se zelo zavedajo, kako hendikepirani so bili v življenju zaradi preživljanja tistih časov - pa so bili samo avtomatsko pahnjeni v situacijo ; so se morali nekako sprijazniti z usodo in doživeti življenje, kakršno jim je pač Bog dosodil. Tu se pa vedno znova najdete nekateri, ki izrazito pogrevate tisto, kar je zgodovina že zdavnaj popisala!
10.gif

Če si res v gospodarstvu in to celo 30 let, bi se moral še toliko bolj zavedati, kako pomembna je homogenost države, ne pa da podpihuješ razdor !

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.660
113
To sprijaznenost sem tud opazil pri svojih (pokojnih) dedkih&babicah...

Men je bla mim...pa teb?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ej, rdeče mi rata pred očmi, ko nekateri šponate neke stare zamere v nedogled. Naši očetje, ki so tisto doživljali na svoji koži in se zelo zavedajo, kako hendikepirani so bili v življenju zaradi preživljanja tistih časov - pa so bili samo avtomatsko pahnjeni v situacijo ; so se morali nekako sprijazniti z usodo in doživeti življenje, kakršno jim je pač Bog dosodil. Tu se pa vedno znova najdete nekateri, ki izrazito pogrevate tisto, kar je zgodovina že zdavnaj popisala!
10.gif

Če si res v gospodarstvu in to celo 30 let, bi se moral še toliko bolj zavedati, kako pomembna je homogenost države, ne pa da podpihuješ razdor !

Kakšne stare zamere? Stanovnik je nad imperializmom grmel januarja 2013 - ni tako dolgo nazaj.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
mi stare zamere živimo, ne pa da jih pogrevamo...

pred četrt stoletja sm tud jest mislu, da je to to... fertik zgodba, zdej gremo pa normalno naprej kot ves normalen svet

in kaj se ti zgodi? na PRVIH kao demokratičnih in svobodnih volitvah ti folk gre in za predsednika predsedstva izvoli ex. predsednika cekaja... to je to, nije žvaka za seljaka

kdo rabi potem ves ta šmorn če so pa vseh položajih isti ljudje kot prej, ko kao ni blo demokracije? what happen'd?
glih nič... smo se zaciklali tm nekje...

kot v tistem filmu... kaj je že bil... groundhog day
13.gif

lol homogenost... reč rajš bratstvo i jedinstvo
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj bi pa lahko sicer naredil? V 50. letih, država v gradnji in s planskim gospodarstvom, tvoj foter bi pa rad hišo sezidal - cementa pa samo 4 žaklje na mesec. Za navadnega delavca. Ki iz principa noče v KPJ, že zaradi očitne diskriminacije ne!

Nekateri imamo svoj ponos in spoštujemo ga. Moja starša sta mi z vsemi razpoložljivimi sredstvi v tistih časih omogočila šolanje, sama tega nista bila deležna! Če tega ne znaš spoštovati, si nedorasel in nezrel !

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
. Moja starša sta mi z vsemi razpoložljivimi sredstvi v tistih časih omogočila šolanje, sama tega nista bila deležna! Če tega ne znaš spoštovati, si nedorasel in nezrel !

Hm......vsak normalen starš si trga od ust da bo njegov otrok izobražen....

Sicer pa ne vem kaj hočeš s tem spoštovanjem povedat? Da ker se ne strinjam z časom v katerem so moji starši živeli ne spoštujem xyz stvari
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Kaj bi pa lahko sicer naredil? V 50. letih, država v gradnji in s planskim gospodarstvom, tvoj foter bi pa rad hišo sezidal - cementa pa samo 4 žaklje na mesec. Za navadnega delavca. Ki iz principa noče v KPJ, že zaradi očitne diskriminacije ne!

V bistvu....ne zastopim tudi tvojega prvega dela stavka!
smile-1.gif

Je bil cement samo za avantgardo
17758-icon_confused.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
mi stare zamere živimo, ne pa da jih pogrevamo...

pred četrt stoletja sm tud jest mislu, da je to to... fertik zgodba, zdej gremo pa normalno naprej kot ves normalen svet

in kaj se ti zgodi? na PRVIH kao demokratičnih in svobodnih volitvah ti folk gre in za predsednika predsedstva izvoli ex. predsednika cekaja... to je to, nije žvaka za seljaka

kdo rabi potem ves ta šmorn če so pa vseh položajih isti ljudje kot prej, ko kao ni blo demokracije? what happen'd?
glih nič... smo se zaciklali tm nekje...

kot v tistem filmu... kaj je že bil... groundhog day
13.gif

lol homogenost... reč rajš bratstvo i jedinstvo
evil.gif

Kakšno bratstvo in jedinstvo? Tisto je bilo edini možen recept za vzdrževanje države Jugoslavije, umetne tvorbe nevemkoliko različnih narodov in kultur. Slovenija je ena kultura - če odštejemo dolenjske cigane, ki malce strižejo (kar fejst strižejo v bistvu), ampak oni se itak sami ne želijo asimilirati.

Torej Slo je tako majhna celica, da vprašanje homogenosti ne bi smelo biti nikakršen problem, sploh v Evropskem merilu. Tisto špikanje med kranjci in štajerci je pa zdravo vzdrževanje zdravega duha.

Epilog: če sta v hiši dva brata, ki se razumeta in spoštujeta, bosta skupaj brez problema in brez pomoči EU nepovratnih sredstev potegnila voz gnoja iz dreka! Če sta pa skregana, ju pa cel svet ni v stanju dofinancirat za kaj takega!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
V bistvu....ne zastopim tudi tvojega prvega dela stavka!
smile-1.gif

Je bil cement samo za avantgardo
17758-icon_confused.gif

Ne zastopiš, ker ti je bilo očitno prelepo v življenju. Saj tudi meni ni nič manjkalo, zasluge za to si pa lahko lastijo izključno moji starši in ne kakšen kralj Peter iz Stare Jugoslavije, pa Hitler, Rupnik, duhovščina, itd. Tito je sodeloval pa tako, da sem imel mirno otroštvo in omogočeno šolanje, pa ti tudi. Lahko bi namreč odraščal v okolju kakega Zimbabveja, kar na našem balkanskem področju ne bi bilo zgodovinsko nič nemogočega.

Sedaj sem jaz na vrsti da poskrbim za mojo mularijo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Slovenija očitno ni ena kultura.
Če sm aktualen, eni postavljajo spomenike domobrancem, drugi valijo kamne po Sabotinu.

in da ne bom čist off-topic - eni so nas spravili v nato, drugi pa na tole neslavno 7. ali katero že mesto

mensezdi, da je med tema dvema "kulturama" precej več razlike kot pa med povprečnim Slovencem in povprečnim Srbom.

tko da tale tvoja homogenost na komando se sliši glih tako kot se je včasih slišalo bratstvo i jedinstvo - parola

ko bomo mel skupne cilje bomo tud enotni, ampak to se ne bo zgodilo na partijsko komando

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
10.gif

Kaj če bi ti to dopovedoval Stanovniku in njegovim opranoglavcem?
A homogenost je dobra samo če mislimo enako kot ta stari bedak?
Kleptokomunisti se grejo maškarado v Dražgošah ( pa še kje) a ne bi tja še pridigat o homogenosti?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tu se pa s teboj popolnoma strinjam. Pri nas je vseh 23 let od osamosvojitve naprej v ozadju kontraband, ki meša štrene. To tehniko je v zgodovini intenzivno izkoriščala RKC za prevlado. Jaz dojemam tisto na Sabotinu kot revanš in odgovor oni domobranski sramoti - tistemu spomeniku. Glede na to, da se Sabotin nahaja na sami meji z Italijo, in da so udeleženi domači ljudje, bi se bilo treba zamisliti nad zadevo. Ti ljudje imajo drugačen spomin na tiste čase, kot mi v našem koncu Slovenije.

Da ne bo pomote: vsaka vojna je v bistvu dovoljen (legaliziran) zločin. To je otroška igra politikov, igrati jo morajo pa prebivalci, navadni ljudje. Vsi ti ljudje so ali zavedeni, ali pa prisilno nanovačeni. Verjamem, da 80% padlih v drugi svetovni vojni niti slučajno ni vedelo, zakaj se sploh tepejo. Mrtvim je treba pokloniti mašo zadušnico in se pokloniti nad njihovo usodo. Spomenike se pa zato ne postavlja. Kvečjemu vislice organizatorjem!

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Tu se pa s teboj popolnoma strinjam. Pri nas je vseh 23 let od osamosvojitve naprej v ozadju kontraband, ki meša štrene. To tehniko je v zgodovini intenzivno izkoriščala RKC za prevlado. Jaz dojemam tisto na Sabotinu kot revanš in odgovor oni domobranski sramoti - tistemu spomeniku.

Tukaj jaz vidim problem! Tudi da se gremo ping-pong....

Predvsem pa ker boš svojim otrokom slab učitelj (čeprav lahko da se boš trudil iz srca).......

To valjenje kamnov na Sabotinu je blo že od nekdaj.....ko se še o domobrancih (v že samostojni SLO ) sploh še ni govorilo!

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Pa lahko te je sram...ker predvidevam da sem mlajši od tebe.....pa nimam plašnic za določene stvari...

Tudi po sili razmer (vsiljevanje izkrivljene zgodovine) me take stvari zanimajo
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Pa lahko te je sram..

(Predvidevam da mene.)
Torej zakaj me mora biti sram? Ker opazujem, kako novogoričani postavljajo napis TITO na hrib, kot spomin na neko obdobje, ko so bili končno osvobojeni izpod fašizma?
Ali me mora biti sram, ker preziram fašizem - čeprav ga poznam samo iz zgodb? Poznam pa ljudi, ki so ga doživeli, npr. moj oče?

Naj me bo sram, ker sem odraščal v pogojih komunistične Jugoslavije, ki me je izučila in dala : PAZI : štipendijo za šolanje, ki je bila primerljivo z današnjo valuto - okoli 400 Ejev, s tem sem imel pokrite vse eksistenčne stroške in še ostalo mi je!, čakal me je šiht z brezhibno plačo, lahko sem si (takoj po odsluženi vojski) torej odgovorno začel organizirati družino, imel sem perspektivo v sistemu.
Konec koncev sem plačeval takrat okoli 55% od plače za to! Danes plačujem okoli 63%, pa ni zagotovo, če bom kdaj imel pokojnino. In kolikšnja sploh bo!

Koga se moram torej sramovati?

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Samga sebe.....ker bi rad učil druge (tud svoje otroke) iz nekih zgodb....oz iz plasirane zgodovine

Lej men doma so rekl....maš take knjige ( dedek je bil v KP tko da smo mel 1000 in 1 knjigo o zaslužnem delu Jožeka...)
Pa maš druge knjige.....beri pa si ustvari mnenje sam
wink-1.gif