Slovenci sovražimo ZDA?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Tebi pa res dogaja
crazy1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Jaz proti ZDA, kot sami državi, nimam nič ... moti me samo njihova zunanja politika.

Trenutno mi ni všeč stanje v ukrajini ... Američane spet sovražijo vsi, ker se vtikajo v ukrajinsko-ruski spor. Če se ne bi vtikali, spet ne bi bilo dobro. Isto mi ni všeč, da rusi kradejo ozemlje ukrajincem.
Afganistan, kaj pa vem. Irak so napadli brezveze. Podpiral sem jih še, do strmoglavljenja režima huseina - vse do njegove smrti. Potem bi se mogli takoj pobrati iz iraka.
Sicer američani hočejo red delati tam, kjer ga ne morejo. Če so državljani razdeljeni na dva dela, ene polovice ne boš nikakor mogel prepričati, da naj se pridruži drugi polovici ... To je tako, kot da bi meni nekdo rekel naj volim jankoviča, da je jankovič najboljši, itd ... kako bi potem naj volil jankoviča, če pa vem, da je lopov pa lažnjivec?

In ja ... takšen procent slovencev bi lahko videl problem v sami sloveniji - v naši politiki ... Ampak slovenci smo znani, da vemo o drugem več povedati, kot pa o sebi ... Torej, spet gledamo na druge države, samo na svojo ne. Glede na to, kako veliko protestnikov se zbira, in kako pogosto se protestira, v sloveniji sploh ni nobene krize in ničesar ... ne vem, čemur sploh ljudje jamrajo, da jim gre hudo?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Da o postu poročanja iz Francije niti ne govorim.
Kakšna populistično zanimiva (in delno zavajajoča) novica pride tudi iz Francije.

Francoski sindikati omejujejo elektronska sporočila izven delovnega časa

Francozi so leta 1999 uzakonili 35-urni delovnik, Hollandova vlada pa je v zadnjem mandatu znižala upokojitveno starost za dve leti. Zdajšnja novost delavcem nalaga, da se po izteku delovnega česa ne odzivajo na elektronsko pošto ali telefonske klice iz podjetja niti da se ne čutijo obvezane to storiti.

Ta novica je delno povezana tudi z željo GGM o dosegljivosti.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Do kdaj so uradno imeli temne sužnje in kdaj konec vojne za sužnje?

Pol pa povej se kdaj je bil nazadnja na slo. Tleh sužnhelastniski sistem...

Res glupi Ameri nam bodo pametovali.

Litostroj je bil po ww2 delovno taborišče za nemške ujetnike....pol Lj povojnih blokov je zgrajenih z njimi....tud tovarne...

Tud na vašem koncu ste mel ujetnike......nekaj jih počiva pod odpadki cinkarne celje......nekaj v temeljih.....tankovskih jarkih

To je po tvoje sužnjelastniški sistem?
bonk.gif

V zda so imeli sužnjelastništvo do konca bratske vojne, nekje do 1870 nekje, ali?

Saj me bo stieber, zgodovinar popravil, če se motim.
Rim je bila največja sužnjelastniška država, vse skupaj je crknilo na obroke še preden so Ameriko odkrili...

S tem, da niso oni ukinili sužnjelastništva zato, ker bi se jim črnci smilili.

Nemške vojne ujetnike so kot delovno silo izkoriščale tudi ZDA. (na svojem ozemlju). Pri nas in drugje v okupiranih deželah je to bil del poplačila za storjeno škodo.

BTW, Stieber je glede zgodovinskih vprašanj preveč pristranski in selektiven...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
...
Da ne govorim, da so še danes tam črnci drugorazredni.
Tako kot pri nas tisti, katerim se ne dvigne na rdečo zvezdo.

Ah daj no NigelM.

Ta delitev je le obrobna, ob ideoloških dogodkih, v normalnem življenju pa tega ni.
Pa še to se le starci med sabo dajejo.

Če si se pa ti nalezel tega pa je to tvoj problem.

Domobranci pri nas imajo enake pravice kot partizani.
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.106
4.097
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
BTW: zakaj je v medijih zadnje čase tako pomanjkanje novic iz Venezuele? Da o postu poročanja iz Francije niti ne govorim.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Butasto, kako v članku poudarjajo ex komuna državo.

A bomo še mi omenjali njihovo državljansko vojno in sužnje?

misliš našo državljansko vojno?
confused-1.gif

verjetno v vaših koncih ne morete pozabiti, da so vas med vojno američani kot del hilterjevega rajha bombardirali

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Do kdaj so uradno imeli temne sužnje in kdaj konec vojne za sužnje?

Pol pa povej se kdaj je bil nazadnja na slo. Tleh sužnhelastniski sistem...

Res glupi Ameri nam bodo pametovali.

Litostroj je bil po ww2 delovno taborišče za nemške ujetnike....pol Lj povojnih blokov je zgrajenih z njimi....tud tovarne...

Tud na vašem koncu ste mel ujetnike......nekaj jih počiva pod odpadki cinkarne celje......nekaj v temeljih.....tankovskih jarkih

To je po tvoje sužnjelastniški sistem?
bonk.gif

V zda so imeli sužnjelastništvo do konca bratske vojne, nekje do 1870 nekje, ali?

Saj me bo stieber, zgodovinar popravil, če se motim.
Rim je bila največja sužnjelastniška država, vse skupaj je crknilo na obroke še preden so Ameriko odkrili...

tam nekje ja, no vlada ga je odpravila malo prej, ne vem točno, se mi ne da gledat mislm da 1865...baje je sicer v zakonodaji ene od zveznih držav ponesreči ostalo še kako stoletje ampak relevantnega vira na to temo nism našel

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nič ne gre na hitro. Pred 150 leti so sprejeli tisti zakon, pa je šele sedaj opaziti bistvene spremembe.

Še v 80. letih vem, kaj so se amerikanci med seboj privat pogovarjali. Črnci so bili obravnavani tako kot cigani pri nas. Indijance so pa itak iztrebili.
Ko so izvolili Obamo za predsednika, sem bil prepričan in stavit bi se šel, da ga bodo v enem letu pospravili, tako kot Kenedija. No, kot kaže, se je tudi pri njih malce vendarle premaknilo.
smirk-1.gif

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Lepote socializma v Venezueli:
Bk6c7dkCAAEkv6c.jpg

Odvisno s katere strani gledaš in kaj hočeš pokazat. Po tvoje tam ničesar ni. Pred socialimom so bili prebivalci Venezuele skrajno revni, kljub enormni količini načrpane nafte. Z socializmom se je stanje drastično popravilo, daj poglej malo statistične podatke, saj so dostopni po internetu.

Izvoli še eno sliko trgovine v Venezueli:
venezuela-shop-675964-676x450.jpg