Slovenci - popolni kreteni?

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
men je pa butasto delat plane za 2tedna vnaprej...ajde za 2-3dni vnaprej je cist ok...

S takim razmišljanjem si pa čisto v špici. Mislim resno. Večina ne ve za tri ure vnaprej.

Ne vem le, ali glede tega, naj gredo z A, ali z B. kličejo vedeževalko, dvignejo oslinjen prst v veter, ali po mizi vržejo kakšne kosti...

Ne samo, da so taki nemogoči.
Pri sebi nimajo razjasnjenih osnovnih stvari.
Prioritete so jim popolnoma nejasen pojem. Delujejo in živijo po navdihu: bo, kakor bo, bo že nekako.

Berite priročnike o NUJNI vzpostavitvi prioritet. A, B, C...
Ampak ne. Oni po vetru, po trenutnem navdihu, ali po srbenju spolovila.

Nazadnje urejeno:

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
johannes, saj se strinjava. Ampak ni pa nujno vsak, ki se ne more držati dogovora takoj neresen. Včasih resnično pride kaj nujnega vmes in je potrebno stvar prestaviti/preklicati.

Je pa od človeka odvisno, kaj bo toleriral. Eni zelo hitro odjebejo takšne ljudi, eni pa vztrajajo.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Seveda včasih pride kaj vmes.
Resne stvari, nesreče, težje bolezni mogoče največkrat enkrat letno.

Šef pa, ki te, ko se mu sprdne, redno kliče nazaj v firmo dve uri potem, ko si že odšel domov, pa ni težja bolezen.
Je pa za živce, psihično stanje in dolžino življenja nedvomno - nesreča!

böc

Majstr
1. avg 2007
2.373
439
83
V bistvu je tu nevarno, da kreteni tožijo, ker se jim žali čustva.
evil.gif

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik johannes pravi:

Šef pa, ki te, ko se mu sprdne, redno kliče nazaj v firmo dve uri potem, ko si že odšel domov, pa ni težja bolezen.

Tak šef je itak bebec. Kljub vsemu pa ne moreš pričakovati od človeka, da bo šefa poslal nekam in šel s tabo na pivo, pri tem pa tvegal službo. Verjetno je zelo malo ljudi, ki bi bili pripravljeni storiti kaj takega. Za večino ljudi je služba vseeno nekaj nujnega, brez česar na žalost ne gre.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:

Tak šef je itak bebec. Kljub vsemu pa ne moreš pričakovati od človeka, da bo šefa poslal nekam in šel s tabo na pivo, pri tem pa tvegal službo. Verjetno je zelo malo ljudi, ki bi bili pripravljeni storiti kaj takega. Za večino ljudi je služba vseeno nekaj nujnega, brez česar na žalost ne gre.

Ja, zato, ker smo vpeti v sistem, ki izkorisca clovekovo sibkost. Zato, ker imamo mobilne telefone in placujemo najemnino, placujemo stanovanje, bajto, placevati moramo elektriko, placevati moramo kredit, placevati avto.. in potem namesto, da bi clovek zmanjsal breme, si kupi se motor, da bo kao svoboden in se gre 100 drugih hobijev, da bo cutil "svobodnega duha", iz dopusta pride izgaran, potem ga pa itak pri 40tih kap. Na grobu potem prijatelji prikimavajo kako polno zivljenje je zivel.

Brez marsicesa se da ziveti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik plesen pravi:
Citat:
Uporabnik Grim pravi:

Glede tega, kdaj ima nekdo čas: mogoče pa za njih nisi tako pomemben, da bi si vzeli čas zate prej kot konec drugega tedna?

Če nekoga povabim jaz in povabilo sprejeme, a se izmika fiksnemu dogovoru, mi je jasno, koliko je ura in stvar opustim. Očitno mu res nisem pomembna. Velikokrat pa se mi dogaja nasprotno. Oseba predlaga srečanje, potem pa se noče fiksno dogovoriti. Kako naj si to razlagam?

Če je tip, se je hkrati zmenil še z dvema, za vsak slučaj
cool-1.gif

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Johannes, brez veze jokaš in oglašuješ vesoljni Sloveniji, kako te je nekdo nategnil za prevoz ter zmerjaš človeka, ker se ni držal dogovora. In še razpredaš teorijo, da je tip upal na tri potnike, da bi zaslužil, potem pa ker se mu je eden zdel premalo, je kar šel. Najbrž je res prišlo nekaj vmes in se ni mogel držati dogovora in to ti je javil pol ure pred vajinim dogovorjenim terminom. Človek najbrž ni bil na dopustu, ampak je imel službeni opravek, kjer se velikokrat stvari obrnejo drugače, kot bi mi želeli. Predvsem pa s komentarjem, s katerim odgovarjaš "skali", zelo jasno pokažeš tudi svoj karakter, ko človeka kar okarakteriziraš za "pedra ali mazohista". To veliko pove predvsem o tebi!

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Citat:

Zato pa je, kot je. Pa še slabše bo.

Čez 10 ali 15 let prognoziram vsaj 35-40 odstotkov ljudi z slabimi živci, ter s stresom in mobingom povezanimi simptomi, ter boleznimi.

Skratka, pol nacije na pomirjevalih.
Samo zato, ker odgovorni ne znajo zorganizirati dela. Ker imajo srednjo šolo. Ker so - priučeni. Ker jim je planiranje znanstvena fantastika.

Ker ne vedo, da neka firma, ki recimo nekaj proizvaja, ni gasilska postaja. Ali urgenca, kjer delajo tudi popoldne, ponoči in ob praznikih.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.024
1.235
113
42
Po netu si se zmenil z neznancem za prevoz in si nisi prej pogledal za rezervni plan. Dobil si kar si iskal bi jaz temu rekel...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
Johannes, brez veze jokaš in oglašuješ vesoljni Sloveniji, kako te je nekdo nategnil za prevoz ter zmerjaš človeka, ker se ni držal dogovora. In še razpredaš teorijo, da je tip upal na tri potnike, da bi zaslužil, potem pa ker se mu je eden zdel premalo, je kar šel. Najbrž je res prišlo nekaj vmes in se ni mogel držati dogovora in to ti je javil pol ure pred vajinim dogovorjenim terminom. Človek najbrž ni bil na dopustu, ampak je imel službeni opravek, kjer se velikokrat stvari obrnejo drugače, kot bi mi želeli. Predvsem pa s komentarjem, s katerim odgovarjaš "skali", zelo jasno pokažeš tudi svoj karakter, ko človeka kar okarakteriziraš za "pedra ali mazohista". To veliko pove predvsem o tebi!

Tudi o tebi tvoj zapis veliko pove.

Na vse kriplje, z vsemi močmi skušaš zagovarjati krivca, prenesti krivdo name, njegov način pa poskuš predstaviti kot "normalen".
Temu se reče, če nisi vedel: demagogija. Ki sicer deluje, ampak le, če ljudje ne vedo, kaj je. demagogija.

Glede okarakterizacij pa te bom pri skoraj sedemdesetih POUČIL; prav vsakdo ima PRAVICO IZREKATI kritiko. Kritiko nečesa, ali nekoga.
Če pa kritiko utemelji z argumenti, pa še toliko bolje!

Če pa misliš, da ni tako, da se ne sme kritizirati, ali da to smejo početi samo nekateri, pa pokliči za vodjo države gospoda Una iz S. Koreje.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Torej, na kateri relaciji ponavadi potuje tista ki rada potegne?
smile-1.gif

Praktično na vsaki relaciji.
Ampak le v primeru, da tega ne bo nobeden videl. In seveda v primeru, da bi za faf dal vsaj 70 evrov. Raje pa 100...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Po netu si se zmenil z neznancem za prevoz in si nisi prej pogledal za rezervni plan. Dobil si kar si iskal bi jaz temu rekel...

Če se zmenim z "mojstrom", da pride recimo v torek naslednji teden položiti ploščice, pa ne pride (skotila domača kuzla), sem dobil, kar sem iskal? Ali pa je popolnoma neresen?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
johannes...ni prijetno,kar se ti je zgodilo,ampak naslov teme je pa čisto neprimeren
ne-ne-1.gif
in žaljiv.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.024
1.235
113
42
Citat:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Če se zmenim z "mojstrom", da pride recimo v torek naslednji teden položiti ploščice, pa ne pride (skotila domača kuzla), sem dobil, kar sem iskal? Ali pa je popolnoma neresen?

Pri mojstru je malo večji donos denarja pa se slaba reklama. Samo.pravim. Sej jaz take.isto sovražim samo pač naredu bi si rezervni plan. Jaz sm na netu najdu prevoz do Ancone pa sm vseeno pogledal vlak pa si shranil se ostale ponudnike na relaciji

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Johannes govori o gentelmanskem dogovoru, o rokovanju moski z moskim, ki velja za iskreno o mozu beseda. Po njegovi starosti sodec. Zaradi manjka teh vrlin, ki so se izgubile v casu, skozi zadnje tri, stiri generacije in tukaj mu dam prav.

Mlecnozobi tega ne poznajo, danasnje generacije niso izgubljene generacije kot si sami radi pravijo, ampak kretenski neotesanci. IN najstniki, ki znajo danes v treh sekundah na spletu integrirat eulerjevo metodo po numericni integraciji navadnih diferencialnih enacb, ne znajo pozdraviti na ulici ali spraviti enega smiselnega stavka, ko ga vprasas kaj je vceraj pocel, dobis priblizno taksen odgovor

>emm, ja ane, smo aa, vceraj, ane, emm s solo, em, a sosolci, aa? aja, imeli nalogo, ane, zjutraj, po telovadbi, emm, potem smo imeli emmm cmoke za ammm kosilo, ful velike. ane. ful smo une igrice amm igrali, a ne. potem smo eemm sli domov. WTF?!

bonk.gif