Slovenci - popolni kreteni?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Le zakaj smo vsi Slovenci kreteni, če si se slabo zmenil z nekom na Hrvaškem
stupid-1.gif

PS- mar si ti tudi kr-et-en ali pač nisi Slovenec
sprasujem se.gif

1. Zmenil sem se s Slovencem. Ki je pač šel za 1 dan na Hrvaško. Ponavljam, s Slovencem.

2. Nisem se zmenil slabo, pač pa ZELO DOBRO in zelo točno. Da zadnjega detajla.

3. Bil sem točen skoraj na minuto, torej sem se s svoje strani absolutno držal dogovora. On pa me je nategnil, nasral, zajebal.

4. Če se DRŽIM DOGOVORA, vsekakor NISEM kre.ten, kdor pa se ga ne, je (zame) kre.ten. Velik kre.ten. In velik nesramnež...

5. Pa še retorično vprašanje: je kre.ten tisti, ki SE DRŽI dogovora, ali tisti, ki se dogovora NE DRŽI?

Ti obrazložim še kaj, ali že zgornja obrazložitev presega tvoje zmožnosti dojemanja?
In zakaj smo vsi kre-teni, če te je eden zaj-ebu
sprasujem se.gif

Če ti nisi kre-ten (saj nisi zapisal, da SMO vsi Slovenci kre-teni) in tudi v tem odgovroru trdiš enako potem tak naslov teme pomeni, da lažeš ali pa izvajaš žalitve na osnovi narodnosti.

PS- /citat/ Ti obrazložim še kaj, ali že zgornja obrazložitev presega tvoje zmožnosti dojemanja?/konec cictata/
stupid-1.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Zanimivo, da ko nekdo na Alterju opiše neko težavo, ki jo je imel z nekom, ko se čez nekoga "pritoži", dežurni pisuni tipa tele, OBVEZNO napadejo avtorja in mu raje iščejo morebitne slabo postavljene vejice.

Le o problemu, ki ga je avtor teme opisal, taki liki nimajo mnenja/ne znajo razmišljati in debatirati.
Razmišljati o dogodku, o problemu, ne pa o vsem drugem!

Dajmo se torej raje pogovarjat, kakšne barve lokomotiva je vlekla vlak Reka-Ljubljana, ne pa o nategu skoraj 70-letne osebe...
Tisto, kar se mi je primerilo, torej ni (bilo) pomembno.

Ker kretenov (tako telex in nekateri drugi komentatorji) v Sloveniji pa že ni.
Ker smo vsi Slovenci 100% etični, moralni in ne vem kaj še...

Ker smo svetovno znani po tem, da več kot 100% držimo besedo/obljubo, ki smo jo nekomu dali...

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Eni (starejši) ubogi na telesu. Glej, da ne boš enkrat tudi ti...

Drugi pa ubogi na duhu!
Tisti, ki pišejo enobesedne poste. Ker za kaj več nimajo znanja, pameti. Ker so bili v osnovni šoli očitno pogosto odsotni...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.515
2.885
113
v lokalni ostariji
johan, če bi bil avtor sestavka kdo drug bi bila reakcuja nekatetrih uporabnikov drugačna

je pa tako, da pač dogovorov ni več.... noben se ne drži dogovora...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.272
6.103
113
Mimogrede, da ostanemo na temi. Ostale možnosti si raziskal? Avtobus do Zagreba gre na uro, dve. Od tam pa spet vlak in avtobus.

Avtoštop očitno ni več popularen.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.666
9.462
113
Citat:
Eni (starejši) ubogi na telesu. Glej, da ne boš enkrat tudi ti...

Drugi pa ubogi na duhu!
Tisti, ki pišejo enobesedne poste. Ker za kaj več nimajo znanja, pameti. Ker so bili v osnovni šoli očitno pogosto odsotni...

Še kar jezen? Nisem ti jaz kriv, da te je en mal našponal, bedak pač, tko to je, zato si pa ti prekleto naiven, da nisi imel back up plana in si slepo verjel nekomu, ki sta si pisala po mailu. Ubogi na duhu, telesu umu? V bistvu si bil ob nekaj ur svojega časa nič tragičnega, razen če si zamudil lastno ohcet al pa kaj podobnega. In vse te boli od Reke in vlaka...še enkrat bogi bogi, preboli in veš za drugič.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik johannes pravi:...
2. Nisem se zmenil slabo ...,

ne-ne-1.gif

O tem se da debatirati (no - pa saj to počnete) - če se ne bi slabo zmenil, te teme verjetno sploh ne bi bilo.
grims-1.gif

ON:
Ja - zaje.bal te je
In ja - še bolj je za.jebal, ker ti ni takoj, ko je zvedel, da te bo "za.jebal", javil, da te ne bo čakal.

Ostane ti pot do tržnega inšpektorja in prijava krivca. Al pa vsaj prijava na zvezo potrošnikov.
Da ne bo kdo mislil, da ne vem, da ne gre - sam [cenzura].ga - švarcarbajt nosi svoje rizike.

plesen

Zelenc'
23. apr 2015
26
0
1
Odkar imamo mobilne telefone, maile in se vse ostalo, je dogovarjanje bistveno težje. Zamujanje je stalna praksa, spoštovanje dogovorov pa odvisno od trenutnega navdiha.

Z znanko, ki je sama dala pobudo za kavo čez dva dni, se želim kar takoj zmeniti za kraj in uro srečanja. Ona se izmika in predlaga, da se tisti dan še prej slišiva in dorečeva, jaz vztrajam, da se kar takoj zmeniva. Ženska nima otrok, ne mame na smrtni postelji, nobene obveznosti tisti dan. Samo zmeniti se noče fiksno.

Taka je praktično večina ljudi, ki jih poznam. Delujejo po principu, da bodo na kavo šli, če jim ne bo uletelo kaj boljšega, če ne bodo utrujeni itd. Meni se s takimi ljudmi sploh ne ljubi več dogovarjat in v primeru, da se nekdo ne more zmeniti fiksno, povabilo zavrnem.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz pa pogresam tisti mir, ki si ga imel vcasih na sihtu, soli, zunaj, ko se ni bilo mobilnih telefonov. Zdaj pa kar naprej zvoni, smsji, emaili, gledas zadnje novice, ko cakas na pir, spilas na sihtu. Velika vecina ljudi se se na sprehodu, teku in kolesu ne zna umiriti in furajo s slusalkami v usesu, da sekreta na omenjam.
grims-1.gif

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
je pa tako, da pač dogovorov ni več.... noben se ne drži dogovora...

Potem se nujno zastavlja kar nekaj vprašanj:

1. Zakaj ni več dogovorov?
2. Če dogovori morebiti vseeno so, zakaj se jih potem ne upošteva?
3. In zagotovo najpomembnejše vprašanje: ZAKAJ HUDIČA POTEM SPLOH ŠE komuniciramo med seboj? Če se pogosto nekaj dogovarjamo, za hrbtom pa že držimo figo.

Kruta dejstva:

- komunikacija v živo je za mnoge izguba časa,
- je za mnoge hud intelektualni napor
- mnogi se komunikaciji v živo izogibajo, kot se hudič izogiba križa

Sicer pa imamo (hvala gospodje internetarji!) ) desetine, če ne stotine načinov NEverbalne kominikacije.
In praktično prav vsak teden "pogruntajo" kaj novega.

Za ovce strič.... In za zapravit lajf...

Uuuu, bodo eni hudi (da to pa že ni res)...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.373
439
83
KSZ:

tisti, ki prevažate tudi druge, kako imate rešeno za primer nesreče?
A date v podpis kakšen papir?
Sicer pa bojda pokrije že zavarovanje (sopotnikov...).

Aja, pa kako je kaj z avtoštopom dan danes?
A to še obstaja?

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Mimogrede, da ostanemo na temi. Ostale možnosti si raziskal? Avtobus do Zagreba gre na uro, dve. Od tam pa spet vlak in avtobus.

Reka - Zagreb, Zagreb - Ljubljana. Skupaj najmanj 5,6 ur?

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Jaz pa pogresam tisti mir, ki si ga imel vcasih na sihtu, soli, zunaj, ko se ni bilo mobilnih telefonov. Zdaj pa kar naprej zvoni, smsji, emaili, gledas zadnje novice, ko cakas na pir, spilas na sihtu. Velika vecina ljudi se se na sprehodu, teku in kolesu ne zna umiriti in furajo s slusalkami v usesu, da sekreta na omenjam.
grims-1.gif

Nekdo je lepo formuliral: današnja mladina noče več tišine. Ker za njih tišina pomeni:

1. Razmišljati.
2. Pogosto pa tudi - soočiti se s seboj.

Raje ne, imajo raje hrup, samo, da nekaj dogaja. Skratka, beg od samega sebe. Bolje, beg pred samim seboj...

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik plesen pravi:
Odkar imamo mobilne telefone, maile in se vse ostalo, je dogovarjanje bistveno težje. Zamujanje je stalna praksa, spoštovanje dogovorov pa odvisno od trenutnega navdiha.

Znanka, ki je sama dala pobudo za kavo čez dva dni, se želim kar takoj zmeniti za kraj in uro srečanja. Ona se izmika in predlaga, da se tisti dan še prej slišiva in dorečeva, jaz vztrajam, da se kar takoj zmeniva. Ženska nima otrok, ne mame na smrtni postelji, nobene obveznosti tisti dan. Samo zmeniti se noče fiksno.

Taka je praktično večina ljudi, ki jih poznam. Delujejo po principu, da bodo na kavo šli, če jim ne bo uletelo kaj boljšega, če ne bodo utrujeni itd. Meni se s takimi ljudmi sploh ne ljubi več dogovarjat in v primeru, da se nekdo ne more zmeniti fiksno, povabilo zavrnem.

Pravilno, da tako reagiraš.

Omenil bi še nekaj.
Ljudje so stalno "v pogonu". Oziroma mislijo, da morajo biti stalno v pogonu.

In če se kdaj slučajno umirijo, je to za njih nekaj slabega. Kot, da so izločeni iz igre.
Je lahko za take sploh kaj hujšega od tega...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik johannes pravi:...
2. Nisem se zmenil slabo ...,

ne-ne-1.gif

O tem se da debatirati (no - pa saj to počnete) - če se ne bi slabo zmenil, te teme verjetno sploh ne bi bilo.
grims-1.gif

ON:
Ja - zaje.bal te je
In ja - še bolj je za.jebal, ker ti ni takoj, ko je zvedel, da te bo "za.jebal", javil, da te ne bo čakal.

Ostane ti pot do tržnega inšpektorja in prijava krivca. Al pa vsaj prijava na zvezo potrošnikov.
Da ne bo kdo mislil, da ne vem, da ne gre - sam [cenzura].ga - švarcarbajt nosi svoje rizike.

Njega pa čaka, tako pravijo dobro obveščeni, intervju z novinarko nekega časopisa. Da preveri dejstva. Da se bo jasno videlo, kdo je koga - nategnil.
In lik bo tako postal medijska zvezda. Za en dan. Verjetno z imenom in priimkom. Da se bo vedel zajebavati še kdaj.
jezen.gif

Očitno je tudi taka, pravzaprav nezanimiva zgodba, za medije - zanimiva.
Zahvaljajoč Alterju...
cheer.gif

plesen

Zelenc'
23. apr 2015
26
0
1
Citat:

Ljudje so stalno "v pogonu". Oziroma mislijo, da morajo biti stalno v pogonu.

In če se kdaj slučajno umirijo, je to za njih nekaj slabega. Kot, da so izločeni iz igre.
Je lahko za take sploh kaj hujšega od tega...

Večina ljudi ni stalno v pogonu, samo pretvarjajo se, da so. Ker želijo dajati vtis, da so blazno priljubljeni in zasedeni.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik plesen pravi:

Z znanko, ki je sama dala pobudo za kavo čez dva dni, se želim kar takoj zmeniti za kraj in uro srečanja. Ona se izmika in predlaga, da se tisti dan še prej slišiva in dorečeva, jaz vztrajam, da se kar takoj zmeniva. Ženska nima otrok, ne mame na smrtni postelji, nobene obveznosti tisti dan. Samo zmeniti se noče fiksno.

Tudi jaz opažam, da je danes ogromno tega. Vsi bi se nekaj dobili, ampak se ne bi nič fiksno zmenili, ker mogoče se jim ne bo dalo. In potem imaš v skupini 5 ljudi, od tega so trije taki. Pa še par takih, ki bi se dobili, ampak samo če smo vsi. In potem enega ni, ker ga je poklical kolega in gre raje na pivo, drugi je prejšnji dan žural, pa bi raje spal. Saj on bi se dobil, ampak 3 ure kasneje, da se bo naspal.

Da raznih zamujanj in odpovedi tik pred zdajci niti ne omenjam.

Vsaj to srečo imam, da so ljudje s katerimi poslovno sodelujem resni. Kolikor toliko. So pa tudi tu moji standardi precej nizki, glede na vse pizdarije, ki sem jih doživel v preteklosti.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.272
6.103
113
Citat:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Reka - Zagreb, Zagreb - Ljubljana. Skupaj najmanj 5,6 ur?
Napisal si: Ne pa čakal 6,5 ure na Reki na vlak. + vožnja z vlakom do Ljubljane