Slovenci - popolni kreteni?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
tole glede mobilnih telefonov in časa in mira ter dovorov imate povsem prav. folk se nič več ne zna zmenit do minute natančno, lai pa da bi se držal ure. Vedno je potrebno po dogovoru še 5klicev. Ampak to smo sami krivi. Prideš domov, odfukaš telefon, pa se bodo naenkrat začeli folk pametno dogovarjat.

Johanesu pa kr privoscim da so ga malo nadrajsali, ko je tako preklemano pameten. V resnici ga pa pojebe vsak ki ima 5 minut cajta.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Tudi to zna biti res.

Ker ni logično, da je 90% ljudi STALNO nekaj zasedeno, v nekih dogovorih, načrtih.

"Čas imam šele konec prihodnjega tedna"... Japajade. Si Obama, Merklova?

Jaz pa imam recimo čas danes že čez 15 minut, čez pol ure. Toliko, da se oblečem in grem dol na ulico Čas za kavo, za debato. Res pa je, da takih (sitnežev) danes več ne delajo.

Zato pa delajo, in to uspešno - bleferje...

Če se bom recimo danes dogovoril z nekom, da se dobiva recimo čez 7 mesecev, recimo 14. novembra ob 19. uri, bo to držalo. In bom prišel. In ne bo nič prišlo "vmes". Ker vem, da sem takrat že nekaj dogovorjen.

Razen če pride v te, času gospa s koso. To pa se verjetno opraviči... Edino to.

Vsi ostali izgovori (kilogrami izgovorov) pa so navadno blefiranje!

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Johanesu pa kr privoscim da so ga malo nadrajsali, ko je tako preklemano pameten. V resnici ga pa pojebe vsak ki ima 5 minut cajta.

Res škoda, da nisem ženska.
5000 evrov mesečno bi se mi vsekakor prileglo...

A tudi pametnejši od tebe te motijo?

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Napisal si: Ne pa čakal 6,5 ure na Reki na vlak. + vožnja z vlakom do Ljubljane

Ja, na Reko sem prišel ob 15. uri, vlak pa je peljal v Lj. ob 20.50.

Tudi v Zagrebu bi mogoče imel med busim in vlakom za Ljubljano 3, 4. ali 5 ur lufta...

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Tudi to zna biti res.

Ker ni logično, da je 90% ljudi STALNO nekaj zasedeno, v nekih dogovorih, načrtih.

"Čas imam šele konec prihodnjega tedna"... Japajade. Si Obama, Merklova?

Jaz pa imam recimo čas danes že čez 15 minut, čez pol ure. Toliko, da se oblečem in grem dol na ulico Čas za kavo, za debato. Res pa je, da takih (sitnežev) danes več ne delajo.

Zato pa delajo, in to uspešno - bleferje...

Če se bom recimo danes dogovoril z nekom, da se dobiva recimo čez 7 mesecev, recimo 14. novembra ob 19. uri, bo to držalo. In bom prišel. In ne bo nič prišlo "vmes". Ker vem, da sem takrat že nekaj dogovorjen.

Glede tega, kdaj ima nekdo čas: mogoče pa za njih nisi tako pomemben, da bi si vzeli čas zate prej kot konec drugega tedna?
Pa tisto o 7ih mesecih... Včasih preprosto pride kaj vmes, pa ni nujno da ležiš napol mrtev na urgenci. Ima otrok 40° vročine? Seveda ga bom peljal k zdravniku ne pa na kavo hodil.

Samo to je odvisno od človeka. Zame pride nekaj "vmes" samo če gre za kakšno resno stvar (kakšna nesreča/bolezen in podobno). Za nekoga pa pride nekaj "vmes" že, če je za kakšno stopinjo prevroče, ali pa če se je odločil, da gre raje z nekom drugim na pivo, kot s tabo na kavo. S takšnimi ljudmi nimaš kaj početi.

plesen

Zelenc'
23. apr 2015
26
0
1
Citat:

Očitno nisem edina, ki se lahko dogovori za vnaprej. Če se mi že uspe tako dogovoriti, me pa dan prej klicarijo in sprašujejo, če dogovor velja. Ja, seveda velja!

No, roko na srce, včasih je pač treba nek dogovorjen sestanek odpovedati. Ampak jaz sprejmem argumente - bolezen, nesreča, nujna službena zadeva. In to se sporoči takoj, ko se izve. Večini pa se zdijo izgovori: sem pozabil, se mi ne da, sem utrujen ... popolnoma sprejemljivi. Tudi to, da se pošlje SMS s tem "opravičilom", ko ga nekdo že čaka. Da o popolnih ignorantih, ki niti ne sporočijo odpovedi, sploh ne govorim.

plesen

Zelenc'
23. apr 2015
26
0
1
Citat:
Uporabnik Grim pravi:

Glede tega, kdaj ima nekdo čas: mogoče pa za njih nisi tako pomemben, da bi si vzeli čas zate prej kot konec drugega tedna?

Če nekoga povabim jaz in povabilo sprejeme, a se izmika fiksnemu dogovoru, mi je jasno, koliko je ura in stvar opustim. Očitno mu res nisem pomembna. Velikokrat pa se mi dogaja nasprotno. Oseba predlaga srečanje, potem pa se noče fiksno dogovoriti. Kako naj si to razlagam?

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Včasih se ni možno dogovoriti za fiksno uro. Nekateri ne končamo točno na minuto v službi. Ali pa sem na sestanku v nekem kraju, kamor ne zahajam redno, tam pa živi nekdo, s katerim bi šel na kakšno kavo. Ampak ker se sestanki znajo zavleči, se tudi zelo težko dogovoriš za točno uro.

Ampak to so stvari, ki jih jaz vedno razložim, ko se dogovarjam. Potem se bo pa že sogovornik odločil kaj pa kako, pa če ga sploh zanima. Ne pa da se fiksno dogovarjam za nekaj, čeprov dobro vem, da obstaja velika verjetnost, da mi ne bo uspelo priti točno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.007
5.630
113
Da si mu vsec in mu je nerodno
hysterical-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Res škoda, da nisem ženska.
5000 evrov mesečno bi se mi vsekakor prileglo...

A tudi pametnejši od tebe te motijo?

Da si pameten je mišljeno sarkastično.

Drugače pa sem sam tudi stara šola, če se nekaj dogovorimo to drži. Je pa res, da se mi zadnje čase zgodi, da včasih pozabim, sploh, če gre za teden naprej. Nekih opmnikov in raznih podobnih pizdarij pač nisem navajen delat .
crazy1.gif

plesen

Zelenc'
23. apr 2015
26
0
1
Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Včasih se ni možno dogovoriti za fiksno uro. Nekateri ne končamo točno na minuto v službi. Ali pa sem na sestanku v nekem kraju, kamor ne zahajam redno, tam pa živi nekdo, s katerim bi šel na kakšno kavo. Ampak ker se sestanki znajo zavleči, se tudi zelo težko dogovoriš za točno uro.

Ampak to so stvari, ki jih jaz vedno razložim, ko se dogovarjam. Potem se bo pa že sogovornik odločil kaj pa kako, pa če ga sploh zanima. Ne pa da se fiksno dogovarjam za nekaj, čeprov dobro vem, da obstaja velika verjetnost, da mi ne bo uspelo priti točno.

To je nekaj drugega. Že v začetku poveš, da imaš obveznosti, kjer ni vse odvisno od tebe. In tak dogovor je popolnoma razumljiv.
Ni pa razumljivo, da oseba konča službo ob 16.00, do doma ima 10 minut peš, nima otrok, bolnih staršev ... in se ne more dogovoriti za jutri ob 19.00. Takih je precej.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Seveda. Ker jim že v osnovi ni, da bi se dobili s tabo. Ali pa bi najraje še malo počakali, če bo morda možnost za kaj bolj zanimivega. Če ne bo, potem si pa ti za rezervo.

OK, se zgodi da ima včasih kdo slab dan, pa ne bi ravno rad delal planov za naprej. Razumljivo. Samo če se pa to kar naprej dogaja, potem je pa to nekaj drugega.

plesen

Zelenc'
23. apr 2015
26
0
1
Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Seveda. Ker jim že v osnovi ni, da bi se dobili s tabo.

Dvomim. Zakaj bi me potem oni vabili?

Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Ali pa bi najraje še malo počakali, če bo morda možnost za kaj bolj zanimivega. Če ne bo, potem si pa ti za rezervo.

To je bolj verjeten scenarij.

Citat:
Uporabnik Grim pravi:
OK, se zgodi da ima včasih kdo slab dan, pa ne bi ravno rad delal planov za naprej. Razumljivo. Samo če se pa to kar naprej dogaja, potem je pa to nekaj drugega.

Ne bi rekla, da gre za "slab dan", ampak za egocentričnost. Na kavo bom šel, če se mi bo ljubilo. Če se mi ne bo ljubilo ali bom dobil kaj bolj zanimivega za počet, bom pa SMS poslal in stvar bo zelo elegantno (in neosebno) rešena.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.007
5.630
113
men je pa butasto delat plane za 2tedna vnaprej...ajde za 2-3dni vnaprej je cist ok...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.786
5.917
113
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
A še nisi prebolu?

Sem "prebolu". Me pa danes vse boli zaradi šesturnega prekladanja po Reki. In skoraj triurne vožnje z vlakom do Ljubljane.
Čičo, v penziji si, kam se ti torej mudi
evil.gif
?
Bi užival v lepi njihovi par uric...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:

Nekdo je lepo formuliral: današnja mladina noče več tišine. Ker za njih tišina pomeni:

1. Razmišljati.
2. Pogosto pa tudi - soočiti se s seboj.

Raje ne, imajo raje hrup, samo, da nekaj dogaja. Skratka, beg od samega sebe. Bolje, beg pred samim seboj...

Lepo napisano!

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Grim pravi:

Pa tisto o 7ih mesecih... Včasih preprosto pride kaj vmes, pa ni nujno da ležiš napol mrtev na urgenci. Ima otrok 40° vročine? Seveda ga bom peljal k zdravniku ne pa na kavo hodil.

Samo to je odvisno od človeka. Zame pride nekaj "vmes" samo če gre za kakšno resno stvar (kakšna nesreča/bolezen in podobno). Za nekoga pa pride nekaj "vmes" že, če je za kakšno stopinjo prevroče, ali pa če se je odločil, da gre raje z nekom drugim na pivo, kot s tabo na kavo. S takšnimi ljudmi nimaš kaj početi.

To, da smo znancem "nepomembni" je, najbrž se strinjava, precej grdo z njihove strani. Jih je za skenslat. Namreč tiste ""zelo zasedene" in tiste "ves čas zasedene".

Če ima otrok 39 stopinj, ga lahko, enkrat za spremembo,lahko pelje k zdravniku tudi mama. Ali oseba 2.
Še posebej, če si bil ravno tisti dan nekaj dogovorjen, in to že pred sedmimi meseci.....

Če pa je nekomu, kot si napisal, razlog za nespoštovanje dogovora že stopinja, ali dve pretoplo vreme, pa je tudi tak za kensl. Takojšen kensl!

Manjši problem je le v dojemanju takih, saj si za njih čuden potem ti, dejansko so pa oni. Pa še neresni za povrh...

Se pa strinjam, da je čudnih čedalje več.

V letošnjem letu sem dobesedno preganjal dva taka, ki sta nekaj prodajala na bolhi. Oglas sta dala že leto nazaj, zorej ni bilo za zadevo nobenega zanimanja.

Ampak njunih izgovorov pa je bilo sto: sem nenehno zaseden, sem že nekaj dogovorjen,a lahko drugi teden, "ne vem, kje imamo pošto", bom povprašal, če gre kdo v Ljubljano...

Prodajajo, istočasno pa so POPOLNOMA NEZAINTERESIRANI, da bi predmet prodali. Gre za zajebancijo, so v depresiji, ali zadaj tiči kaj drugega?

Mene take stvari pač motijo. Neresnežem so očitno v zabavo. Večina pa najbrž misli, da tako mora biti...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.515
2.885
113
v lokalni ostariji
najprej, tudi ti boš rekel da si že zaseden če ti bo na dan dogovora rekel en pridi na kavo. ali boš tekel k njemu? si malo v sporu sam s seboj... po eni strani imaš nonstop čas po drugi pa se meniš za 7 mesecev v naprej...
prioriteta v življenju definitivno ni en Johan. so pomembnejše stvari (bolezen bližnjega, nesreča bližnjega... ).

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
A še nisi prebolu?

Sem "prebolu". Me pa danes vse boli zaradi šesturnega prekladanja po Reki. In skoraj triurne vožnje z vlakom do Ljubljane.
Čičo, v penziji si, kam se ti torej mudi
evil.gif
?
Bi užival v lepi njihovi par uric...

Sem užival prej 12 dni. In njihove lepe imel počasi zadosti.

Zato sem hotel čimprej priti domov, da spet vidim našo "lepo"..

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
najprej, tudi ti boš rekel da si že zaseden če ti bo na dan dogovora rekel en pridi na kavo. ali boš tekel k njemu? si malo v sporu sam s seboj... po eni strani imaš nonstop čas po drugi pa se meniš za 7 mesecev v naprej...
prioriteta v življenju definitivno ni en Johan. so pomembnejše stvari (bolezen bližnjega, nesreča bližnjega... ).

Če bi se menil za 7 mesecev vnaprej, bi se držal tega dogovora.

Časa pa imam v primerjavi z deloholiki, pa s tistimi, ki mislijo, da bodo z 10 ali 11-urnim ždenjem v službah napredovali - časa imam ogromno. Kakih 18 ur dnevno.

Danes je v intervjuju v Dnevniku bivši inteniranec v taborišču Dachau izjavil, da so v tovarni blizu taborišča delali 6 dni po osem ur. Torej 48 tedensko, torej 192 ur mesečno.

Danes dela večina v Sloveniji 200 ur in več mesečno.
Res pa, da nimajo 38 kg, kot jih je imel on, ampak 138 kg. Ker so - predebeli. Ker nimajo časa za rekracijo..
evil.gif

Ker delajo po cele dneve delajo + se vozakajo v službo. Odstotnost teh ljudi od doma je torej 10-12 ur...