Ne vem kakšno filtracijo imaš v mislih.
Če misliš prav reverzno osmozo potem ti lahko samo to rečem da tam dobiš ven solidno demineralizirano vodo, kar pomeni da moraš vodo pripravit iz nule, torej dodat noter vse potrebne snovi v razmerju in količinah, ki jih rabiš. Na neka način je to "najboljše" ker zadaneš lahko profil v nulo, po drugi strani moraš vedno vodo pripravljat kar pomeni dodaten postopek.
Večina večjih inudstrijskih pivovaren uporablja tak ali podoben način za pripravo vode. Torej vstopno vodo najprej mehansko sfiltrirajo, demineralizriajo in potem kemično pripravijo da ustreza pogojem za neko pivo. S tem dobiš npr. Heineken iz Laškega, ali pa Laško iz Uniona brez opaznih razlik, vsaj ne tistih ki bi nastale zaradi različne kemije vstopne vode!
Ostale metode mehčanja in filtracije vode načeloma ne vplivajo bistveno na samo kemično sestavo vode. Mehanski filtri pod 5nm filtrirajo spore in filtri pod 1nm sicer lahko filtrirajo bakterije, tako da s tako filtracijo imaš "sterilno" vodo vsaj za potrebe pivovarstva. Filtri iz aktivnega oglja lahko iz vode odstranijo določene netopne nečistoče, predvsem take ki vplivajo na vonj in okus, vendar vprašanje če se te zadeve v v pivu poznajo. Kemični mehčalci vode za pitno vodo načeloma niso ok, za pivo bi pri tem moral upoštevat spremembo mineralov ki nastane.