Skrajneži zapovedali obrezovanje žensk v Iraku

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tukaj pa jim gradite mošejo. Me prav zanima koliko deklic je pri nas obrezanih?
Kristjanske sekte po Afriki iztrebljajo cele vasi. Tukaj pa se jim še postavlja cerkve.

(saj vem, da ne boš dojel)

wtf se pa tebi dogaja v glavi?
bonk.gif
,

Ti enačiš misijone ( ki meddrugim dejansko kaj naredijo za skupnost ) z muslimanskem obrezovanju deklic.
stupid-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
wtf se pa tebi dogaja v glavi?
bonk.gif
,

Ti enačiš misijone ( ki meddrugim dejansko kaj naredijo za skupnost ) z muslimanskem obrezovanju deklic.
stupid-1.gif

Še en miselni oreh - tudi muslimani imajo svoje dobrodelne organizacije, ki dejansko kaj naredijo za skupnost.

A bo sedaj kaj lažje najti luknjo v 8888 fijakarskem mindsetu?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Poslušam....1 2 3...začni.

Kaj naj začnem, saj sem vse povedal.

8888 enači del pripadnikov religije s celotno populacije, ti pa si se tolkel po glavi, ko mu je jest5 to napisal.

Jest sem dal samo analogijo tvoji izjavi, pa zgleda spet ne bo šlo...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nič nisi povedal, samo začel si.

Torej, začni z obrazložitvijo tvoje izjave:

"Še en miselni oreh - tudi muslimani imajo svoje dobrodelne organizacije, ki dejansko kaj naredijo za skupnost".

Jaz neuk ne poznam nobene, zatorej apeliram tebi, da mi razsvetliš.

Torej, primeri...gremo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:

"Še en miselni oreh - tudi muslimani imajo svoje dobrodelne organizacije, ki dejansko kaj naredijo za skupnost".

Torej, primeri...gremo.
rdeči polmesec.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
No, ne z malošolskim primerom, kaj bolj konkretnega prosim.
če si rekel da ne poznaš nobene potem sem te razvetlil. sedaj ko si razvetljen preostale poišči sam.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:

Torej, primeri...gremo.

http://lmgtfy.com/?q=muslim+charity+organizations

Ampak point je drugje in ti si ga gladko spregledal. Kot ponavadi, imam občutek...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Muslimansko obrezovanje punc ni nič slabše od židovskega obrezovanja fantov. Dojenčki v obeh primerih nimajo izbire in so ta dejanja prisilna.

Kdor spregleda eno in blati drugo, je lažnivi hinavec.
Ker klitoris in kožica na tiču je eno in isto ?.

Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Rtv

A ni kje kakega junaka, ki bi tem kretenom obrezal možgane?
uf-1.gif

Glede na dogodke preteklega meseca se mi zdi to povsem logično sosledje dogodkov. Žal. Okupirali so mesto (če je kdo prebral, to se dogaja v okolici Mosula) in zdaj vsiljujejo svojo percepcijo religije.
crazy1.gif

Irak ni enotna zgodba in seveda mediji naredijo svoje, da je folku še manj jasno. Ni cel Irak Irak. Trenutno so v grobem tri "regije":
kurdistan - severni del, v katerem je safe
irak pod ISIS-om - zaj**ana situacija, nočeš biti tam, razen če si "njihov"
kar je od iraka še ostalo - kjer je so-so

Stvar je v tem, da v velikih mestih, kjer sta prisotna oba tipa islama, je bilo že prej nevarno, oziroma, da se drugače izrazim, rizično. Recimo v Baghdadu je dejstvo, da bo počilo nekajkrat na mesec. Noben ne targetira nobenega, ampak, če si slučajno v napačni množici, hja, te ni več. Mosul je še pred okupacijo ISIS-a veljal za eno najbolj rizičnih mest, kar se je zdaj seveda še poslabšalo, s takimi ukrepi, kot je ta v članku, pa samo dokazujejo svojo moč in poskušajo uveljavit svoj način. Žal.

Če pa misliš, da bo kdo njim na prste stopil... če spremljaš situacijo, iraška vojska, tisti, ki se borijo proti "skrajnežem", niso dovolj močni. Še za kirkuk so morali zaprosit za pomoč vojsko iz kurdistana, da so ga ubranili. Američani so pomoč zavrnili v taki obliki, kot so jo oni pričakovani, kaj bo naredil Iran in Savdiarabia, vprašanje. Čas bo pokazal, če bodo preveč agresivni in bodo enkrat probali prit čez mejo iraka kam naprej, takrat bo počilo, prej pa pomoje da pomoči od zunaj ne bo.

p.s.: ne vem, koliko od vas se zaveda dejstva, da v Iraku ženske v splošnem niso zakrite. So v okoliških državah (večinoma Iran, komplet Savdijci so), v iraku je pa precej bolj liberalno, kot bi si sicer mislil
priden.gif
ja irak je bil izredno liberalna država. posebno še pred zalivsko vojno. škoda ker niso sadamu pustili svojega liberalizma širiti. ne ot ni sarkazem je bila dejansko najbolj liberalna država. še ene 20-30 let da bi se generacije kompletno menjale pa bi bili dejansko pripravljeni za demokacijo. isto sirija in libija. dejansko če američani stvari nebi zajebali bi v roku 50-100 let imeli demokracijo na bližnjem vzhodu. in tudi 0 problemov s tem ali bomo gradili mošeje ali ne. seveda pa jim to ni dišalo.
Tako je, Arabci so skregani med sabo (vsi z vsemi) - Divide et impera iz starega Rima.
Ker so skregani so šibki, in to ustreza Izraelu.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
A ti si dejansko tako omejen, da ne razumeš zelo enostavnih stavkov, a je to kakšen hecen poskus trolanja?

Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
8888 enači del pripadnikov religije s celotno populacije, ti pa si se tolkel po glavi, ko mu je jest5 to napisal.

Jest sem dal samo analogijo tvoji izjavi, pa zgleda spet ne bo šlo...

ISIL [ni enako] vsi muslimani.

Bad guyi v RKC [ni enako] vsi krščani.

Če tega ne poštekaš, pa bog pomagaj...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Po prebiranju komentarjev pod člankom lahko izvemo, da so za obrezovanja v resnici krive ZDA!

bonk.gif
Slovenceljni so res ena posebno brihtna pasma.
saj so. ker sadam obrezovanja ni izvajal.

Aha, američani pa ga in to so zdaj po novem uvedli tudi v Iraku? Bravo brihta.
bravo brihta tudi tebi. američani pridejo - sesujejo državo - spizijo in jo pustijo v kaosu.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.332
3.011
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik skala pravi:

bravo brihta tudi tebi. američani pridejo - sesujejo državo - spizijo in jo pustijo v kaosu.

Kaj ima to veze z obrezovanjem? So to američani uvedli tudi v evropi? V J. Koreji, na japonskem..?

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
blagor tebi ki si neumen in brez skrbi v svojem čudežnem svetu kjer točno veš kaj je prav in kaj narobe
evil.gif

vsak je pač nekomu lahko za kaj fovšen
evil.gif

argumente sem ti prej napisal če jih nočeš razumeti (oziroma se delaš da jih ne razumeš) tudi prav.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18