Skor ne morem verjeti, ampak...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:Ima še srečo, če bi bila na oblasti vlada JJ, bi bil že odpuščen....Ali usmrčen....
rolleyes-1.gif
Tako famo širi trenutna oblast, ki se ima za silno demokratično in blizu narodu. O resnici pa naj vsak sam presodi. Zato ima glavo na ramenih.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
no pa se je le začelo.....Delodajalec je bistveno bolj prikladen za pritisk na svobodo govora kot katerikoli drugi način. Žogca dokazila, da je to omejevanje govora, je zdaj na tvoji strani. Na delodajalca se pa da na drug način pritisnit a ne.
smile-1.gif
In to delodajalec ve. Zanj je biznis pomembna zadeva in nad "idealizmi demokracije" zato jih bo večina kar pritisnila na svoje delavce.

No že nekaj časa premišljujem v čem je načelna razlika med "pravim komunističnim pendrekom" in "demokratičnim denarnim pendrekom". Načelno je ni...ker mi oboje prepreči svobodno izražat svoja mnenja. Je pa še neki: "demokracija" ima še nešteto načinov kako pritisne name(nas)...na koncu jim lahko še vedno ostane dobri stari pendrek.
smile-1.gif

PS. Re je namenjen prvemu postu

Nazadnje urejeno:

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Citat:

V čem je fora tega twiterja?
Enkrat sem se registriral pa Janši nisem mogel nič napisati (blokiran).

Direktno sporočilo, vidno samo naslovniku, lahko preko twitterja napišeš samo svojemu sledilcu (follower) in ki mu tudi ti slediš.
Taka omejitev je v redu, saj bi te sicer lahko zasul vsak spamer, ki ima minuto časa ..

Ti lahko slediš vsakomur, followerje pa ni prav enostavno pridobiti, saj ne moreš nikogar prisiliti, da ti naj sledi.
Število sledilcev priča o tvoji popularnosti, koliko si zanimiv.
("celebritiji" jih imajo na tisoče, najbolj slavni na milijone)

Običajno so tvoji sledilci tisti, ki jih osebno poznaš ali pa, če koga neznanega posebej zanimajo tvoje objave in ti zato "sledi".

Vedno pa lahko komu kaj napišeš tudi javno, tako, da lahko vsak vidi, morda bo tvoje čivkanje videl celo tisti, ki mu je namenjeno
evil.gif
..
če te ni že prej dal na ignore (blokiral).

Sicer pa je twitter fajn zadeva za iskanje in pridobivanje up to date informacij o čemerkoli (tudi strokovnih)
Plevel enostavno ignoriraš in se posvetiš samo tistemu, kar te zanima .. tako kot tudi sicer drugod.

Twitter je načeloma anonimen (sodišče lahko izjemoma posebej zahteva identiteto avtorja od Twitterja, kar je izredno redko in pri nas ne vem, da bi tak primer že obstajal)
Lahko se pa sam izdaš s svojim objavljenim profilom, z linki na svoj blog ali spletno stran ali z objavami, ter s tistimi, ki jim slediš/ti sledijo, kar bi lahko tudi nakazalo iz kje izhajaš.

Na Kitajskem je twitter v celoti blokiran ..

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
To kar si opisal je še en dokaz več, da prihajajo rdeči orenk na oblast in da še vedno uporabljajo metode svojih idolov iz časa socializma ko so bile UDBA, goli otok, preganjanje glasnih, in cenzura nekaj čisto vsakdanjega celih 50let. Drugačno razmišljanje na glas pa zelo ostro kaznovano.

Verjetno se bomo kmalu spet začeli neformalno povezovat v nekakšno Jugoslovansko zvezo znotraj Evrope.

Skratka mene čisto nič ne preseneča, preseneča pa me da se je začelo to dogajat tako intenzivno.

Kontaktiraj uporabnika VanZ, on ima že ovadbo in sodnika zaradi "glasnega razmišljanja" s svojo glavo. Ti ti ti VanZ.
nahrung002.gif

btw: tut men so temo o "Alenki radodajki" brisali na alterju samo zaradi nerodne izbire ene besede v naslovu, pa je bil nekdo zgleda užaljen in so brez pojasnila brisali celo temo, čeprav sem prosil za obrazložitev. Cenzura se uvaja. Get use to it.

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Po drugi strani pa ne vem komu bi bilo to v interesu.

Jaz tudi ne. Mogoče kakšni hekerji anket, prirejevalci kopij dokumentov, ...(naj nekdo nadaljuje, ker gotovo se da še naštevati).

SDS pa že ni tak, no00.
tongue-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
no pa se je le začelo.....Delodajalec je bistveno bolj prikladen za pritisk na svobodo govora kot katerikoli drugi način. Žogca dokazila, da je to omejevanje govora, je zdaj na tvoji strani. Na delodajalca se pa da na drug način pritisnit a ne.
smile-1.gif
In to delodajalec ve. Zanj je biznis pomembna zadeva in nad "idealizmi demokracije" zato jih bo večina kar pritisnila na svoje delavce.

No že nekaj časa premišljujem v čem je načelna razlika med "pravim komunističnim pendrekom" in "demokratičnim denarnim pendrekom". Načelno je ni...ker mi oboje prepreči svobodno izražat svoja mnenja. Je pa še neki: "demokracija" ima še nešteto načinov kako pritisne name(nas)...na koncu jim lahko še vedno ostane dobri stari pendrek.
smile-1.gif

PS. Re je namenjen prvemu postu

Dobro jutro!
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
ker to pot vem, da ni izmišljeno, mi ka ni jasn kaj zavraga se dogaja v SLO... Oziroma mi je vedno bolj jasno....

Sem bil zjutraj na kavi s kolegom in mi razloži zadevo. 14 dni nazaj je na eno zadevo, ki so jo objavili na Twitter profilu Vlada R. Slovenije postavil eno vprašanje. Nič žaljivo, nič direktno povezano s kakšno osebo, načeloma precej splošno, ampak očitno aktualno. V svojem profilu NIMA pravega imena, nima kontaktnih podatkov, tudi po zapisih se ne da povezati virtualne osebe z resnično.

Po parih dneh je bil klican k direktorici v firmi, kjer je zaposlen. Razložila mu je, da je dobila klic osebe, ki se je predstavila, da kliče iz "Vlade RS". V pogovoru bi naj ji povedali, da naj brzda svojega podrejenega in naj mu naroči umik zapisa. Direktorica je seveda vsa panična napadla kolega.

Podobne klice so dobili tudi nekateri sledilci.

Se vam zdi to normalno?

Verjemi, da vkolikor delas v kaksnem zanimivem podjetju, da te nadrejeni spremljajo tudi po forumih in sicer vseh kjer se udelezujes. Tudi, ce imas kaksen exoticen niknejm in mislis, da si anonimen, ker ne das emaila in ostalih podatkov. Dobrodosel v generacijo facebooka.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Špirit ima kar prav - nastaja jugoslovanska unija znotraj EU.
Najprej smo nategnili švabe in francoze, da so nas spravili not. Potem smo mi spravili not Hrvate, zdaj bomo oboji skupaj spravili v EU Srbjance, potem Makedonijo in Črno goro ter na koncu vsi skup s preglasovanjem še Bosno.
Potem bomo ustanovili Jugoslovansko unijo znotraj EU, se počasi od nje odcepili, nakar bo EU neslavno razpadla, med sabo se bodo stepli, mi bomo pa čez par let vojaško posredovali s pomočjo načelnice Nato pakta Rusijo.
V od lakote in notranjih nemirov razbiti ZDA bodo posredovale mirovne sile Saudske Arabije, Pakistana in Brazilije.
Evo, to je predikcija za naslednjih 20 let.
cool-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ima še srečo, če bi bila na oblasti vlada JJ, bi bil že odpuščen....Ali usmrčen....
rolleyes-1.gif

Tokrat se pa popolnoma strinjam s teboj.

Se dobro spomnim primera, ko je neki Hrvat (s psihiatrično kartoteko) grozil Janši z bombami - se je usedel za 11 let.

Ko je nek policist, torej oborožen po službeni dolžnosti, iz službenega računalnika grozil Pahorju, je bil samo malo suspendiran; potem je še sodnik v Ormožu pozabil spisati obsodbo in tipu se ni zgodilo prav nič.

Že na tem primeru se vidi, kakšen svinjski in maščevalen diktator je Janša, kajne?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Se strinjam z 4x8 - hrček je grozil Pahorju.

@8888: Shrani si tale moj post in ga preberi čez 20 let. Potem se dobiva na piru in podebatirava o stanju situacije.
smile-1.gif

Živi bili pa vidjeli, bi rekli naši soevropejci hrčki.
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Se strinjam z 4x8 - hrček je grozil Pahorju.

@8888: Shrani si tale moj post in ga preberi čez 20 let. Potem se dobiva na piru in podebatirava o stanju situacije.
smile-1.gif

Živi bili pa vidjeli, bi rekli naši soevropejci hrčki.
smile-1.gif

To vendar ne gre skupaj.
Mi dobro vemo, da je Janša maščevalen diktator, Pahor pa mehkega srca - sigurno je dal Janša zapret onega Hrvata. Tukaj ima Car prav; pod Janšo bi bil tip že brez službe...