Skor ne morem verjeti, ampak...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Zato pa sem napisal, da naj se obrne na informacijskega pooblaščenca. Pri nas je nekoč sistemc letel zaradi tega. Naokoli je celo hodil z majico, na kateri je pisalo 'I READ YOUR EMAILS'.

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
Zapis je bil narejen preko telefona, mimo službenega omrežja, izven delovnega časa. Je pa seveda verjetno kdaj dejansko bil povezan tudi preko službenega omrežja na TW. Sistemc tu sigurno ni "problematičen"

Služba je "napol" državna.

Do podatkov bi lahko prišel tudi s klicem sledilcem. Jih je nekaj potrdilo, da so dobili klic.

Jst pravim, pač si je eden malce privoščil in igral "na svojo roko". Po drugi strani pa ne vem komu bi bilo to v interesu.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Po drugi strani pa ne vem komu bi bilo to v interesu.

Jaz tudi ne. Mogoče kakšni hekerji anket, prirejevalci kopij dokumentov, ...(naj nekdo nadaljuje, ker gotovo se da še naštevati).

Še nekaj: je bil njegov zapis odstranjen?

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
To si je eden malce privoščil. Lahko pa da kolega zadevo na informacijsko pooblaščenko. Naj ne pričakuje preveč.

Meni se je pred časom zgodilo čisto nekaj drugega. Očitno se srfal po nekih sumljivih straneh, kar naenkrat čez cel ekran obvestilo nacionalnega preiskovalnega urada, skupaj s sliko šefa tega urada in pahorja:)) Cela stran besedila, da so me dobili ker sem po njihovo "kopiral" nelegalno vsebino. Na koncu je pisalo, da ni problema, če sem to delal, samo naj prej plačam denar na nek bančni račun, pa bo vse uredu in ne bom šel v zapor:))

in tega oglasa čez cel ekran se nisem mogel znebiti, tudi ko sem na navo zagnal računalnik. Nisem kompliciral in sem na novo nalozil sistem.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Ja, to si pa en znan virus fasal, kaj pa gledaš pizdarije na spletu.
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik igi pravi:
ker to pot vem, da ni izmišljeno, mi ka ni jasn kaj zavraga se dogaja v SLO... Oziroma mi je vedno bolj jasno....

Sem bil zjutraj na kavi s kolegom in mi razloži zadevo. 14 dni nazaj je na eno zadevo, ki so jo objavili na Twitter profilu Vlada R. Slovenije postavil eno vprašanje. Nič žaljivo, nič direktno povezano s kakšno osebo, načeloma precej splošno, ampak očitno aktualno. V svojem profilu NIMA pravega imena, nima kontaktnih podatkov, tudi po zapisih se ne da povezati virtualne osebe z resnično.

Po parih dneh je bil klican k direktorici v firmi, kjer je zaposlen. Razložila mu je, da je dobila klic osebe, ki se je predstavila, da kliče iz "Vlade RS". V pogovoru bi naj ji povedali, da naj brzda svojega podrejenega in naj mu naroči umik zapisa. Direktorica je seveda vsa panična napadla kolega.

Podobne klice so dobili tudi nekateri sledilci.

Se vam zdi to normalno?

No javi mi kaj je napisal, pa bom še jaz to napisal vsak dan na vladni twiter, pa me prav zanima kaj bo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Po drugi strani pa ne vem komu bi bilo to v interesu.

Jaz tudi ne. Mogoče kakšni hekerji anket, prirejevalci kopij dokumentov, ...(naj nekdo nadaljuje, ker gotovo se da še naštevati).

Še nekaj: je bil njegov zapis odstranjen?

Po naročilu šefice ga je odstanil sam.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ima slabo vest?

Kako mu je pa šefica dokazala, da je njegov zapis?

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ima slabo vest?

Kako mu je pa šefica dokazala, da je njegov zapis?

Mah slabo vest... v bistvu je nima za kaj imeti. Ko sem prebral zapis, se mi ni zdel niti malo sporen.

Iz zapisa se je pa dalo povezati dejavnost, (če bi vedel kje je zaposlen) in da se je v bistvu potegnil za firmo v kateri dela.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.127
1.278
113
42
Glede na to kaj vse pišejo moroni ALenki na FB profil se vse tole sliši bolj kot ne pravljica. Je pa res da nikoli neveš iz katere strani je to prišlo....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na to, kaj se dogaja na javnih razpisih, je tudi to precej možno. Javni razpisi so postali navaden gnoj.
"Predstavnik vlade" je verjetno še najmanj kriv.

No, razen če so sedaj začeli tudi s tem (kar sicer dvomim) - ker če bi se začeli lotevati česa takega, se jim kmalu lahko obrne v hudo škodo. Slovenija je namreč majhna.
10.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

V čem je fora tega twiterja?

Enkrat sem se registriral pa Janši nisem mogel nič napisati (blokiran).

Napišeš neko misel in drugi na to odgovarjajo v SMS stilu?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Point twitterja za navadne ljudi je, da poveš ljudem, da se je tvoje ščene pravkar uscalo. Primarno pa je namenjen celebertyjem, da ti povedo, da so bolj polni kot ti, in politkom, ki so tako dobili platformo, prek katere se lahko obnašajo kot zarukani, 12-letni, vase zagledani idioti (case in point: SDS, nmusar itd.)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Point twitterja za navadne ljudi je, da poveš ljudem, da se je tvoje ščene pravkar uscalo. Primarno pa je namenjen celebertyjem, da ti povedo, da so bolj polni kot ti, in politkom, ki so tako dobili platformo, prek katere se lahko obnašajo kot zarukani, 12-letni, vase zagledani idioti (case in point: SDS, nmusar itd.)

aplauz.gif

odlično napisano

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Bravo, konjskakrava
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
467716-post_slo.gif

In ravno zaradi tega mislim, da ni tukaj nobenega "predstavnika vlade", ki bi zaradi čivkov zaposlenih izsiljeval njihova podjetja - vsaj ne slovenskega, smo preveč bananastan. Imaš pa obilje raznih nadebudnih hekerjev, ki ti za šalo pogledajo, kaj ti delaš s svojim mobitelom. Anonimnosti na internetu ni.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Zgolj za paranoike velikega brata!

Četudi se prijaviš z izmišljenim imenom in izmišljenimi osebnimi podatki je z vsakim Twittom večja verjetnost, da te kdo prepozna. Twittaš običajno v krogu somišljenikov ali znancev. Mogoče si aktiven še na kakšnem drugem forumu mogoče celo pod resničnimi osebnimi podatki. Iz stila pisanja, uporabe besednih zvez... stvar ugotovitve identiteta potem sploh ni več tako težka.