Skor ne morem verjeti, ampak...

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
ker to pot vem, da ni izmišljeno, mi ka ni jasn kaj zavraga se dogaja v SLO... Oziroma mi je vedno bolj jasno....

Sem bil zjutraj na kavi s kolegom in mi razloži zadevo. 14 dni nazaj je na eno zadevo, ki so jo objavili na Twitter profilu Vlada R. Slovenije postavil eno vprašanje. Nič žaljivo, nič direktno povezano s kakšno osebo, načeloma precej splošno, ampak očitno aktualno. V svojem profilu NIMA pravega imena, nima kontaktnih podatkov, tudi po zapisih se ne da povezati virtualne osebe z resnično.

Po parih dneh je bil klican k direktorici v firmi, kjer je zaposlen. Razložila mu je, da je dobila klic osebe, ki se je predstavila, da kliče iz "Vlade RS". V pogovoru bi naj ji povedali, da naj brzda svojega podrejenega in naj mu naroči umik zapisa. Direktorica je seveda vsa panična napadla kolega.

Podobne klice so dobili tudi nekateri sledilci.

Se vam zdi to normalno?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na to, da vsi (no skoraj vsi) na veliko pljuvamo vladajočo garnituro na vseh nivojih, se mi zdi tole precej za lase privlečeno. Recimo mene se da z le malo truda precej zlahka identificirati s forumov (na FB pa imam realne podatke, ne vem zakaj bi špilal paranojo), pa ni direktor še nobenega klica dobil - saj če bi ga, bi jih on napizdil
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Kako pa je ta predstavnik vlade vedel, da je to napisal nek podrejeni direktorce firme, ne pa sama direktorca?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Glede na to, da vsi (no skoraj vsi) na veliko pljuvamo vladajočo garnituro na vseh nivojih, se mi zdi tole precej za lase privlečeno. Recimo mene se da z le malo truda precej zlahka identificirati s forumov (na FB pa imam realne podatke, ne vem zakaj bi špilal paranojo), pa ni direktor še nobenega klica dobil - saj če bi ga, bi jih on napizdil
evil.gif

A si kdaj kaj napisal neposredno na vladni twiter profil?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sploh pa mi je tale pojem "predstavnik vlade" čudna reč. Kdor vsaj malo pozna našo vlado, ve, da je ta vlada sestavljena predvsem iz uradnikov, ki radi pišejo in tudi pljuvajo po svojih delodajalcih.

Da ni slučajno direktorica tega kolega od svojega informatika zvedela, da dotična oseba med službo preveč visi na twitterju (in podobnem), pa je nato vzela stvari v svoje roke. Ne preveč mislit, da je internet po firmah "samo za tvoje oči".

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
KSZ

Verjetno je resnica takšna: sistem'c u fabrki igijevega kolega, je špec kahla pa še cajta ima preveč (kar za številne sistemce po para državnih podjetjih velja 150%), pa mogoče malo bipolarne motnje,...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene bi presenečalo, če bi to bilo res - pozitivno.

Namreč potem bi dobili potrditev, da imajo vsaj enega sposobnega na vladi.
hysterical-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
@mistique: torej predvidevaš, da sistemc v v tej firmi sledi VSEM TW, ki jih pošiljajo iz njihovega strežnika?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
@mistique: torej predvidevaš, da sistemc v v tej firmi sledi VSEM TW, ki jih pošiljajo iz njihovega strežnika?
Precej bolj verjetno, kot pa da je poklical "predstavnik vlade".
Sistemci lahko vidijo precej več, kot pa si zaposleni predstavljajo.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Tole mi diši na bučo tako da ni res...

Da bi RS dobila tole informacijo je potreben postopek od sodišča, potem twiterja itd..skartka če ni ogroženo ali kaznivo dejanje dvomim da bi twiter podal informacijo IP od osebe, katera je napisala twit. Potem mora ponudnik podati naslov itd...skratka da se tole reši gre sigurno več časa mimo kot samo 14 dni, edino če bi ti grozil recimo PM preko twitov, potem se lahko stvar verjetno zelo hitro dobi info.

Pej bi rekel da je tale info prišel iz lokalne mreže, kjer se vidi kaj, kje kdaj kaj počne itd...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Jaz bi se za kaj takega obrnil na informacijskega pooblaščenca/ko.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Maš vse sorte sistemce
grin1.gif
Sicer sem napisal bolj za šalo, ampak slovenski spletni prostor ni nič večji od realnega prostora in tudi na spletu hitro najdeš koga, ki te pozna (vsaj na živijo!) ali pa si se kje "pohvalil" kako si nekomu pisal o tem in onem.
Sam sem npr. ugotovil, da osebno poznam nekaj ljudi, ki bolj ali manj aktivno sodelujejo tukaj, na Alterju. Lahko pa je tudi kakšen, ki ga osebno poznam oz. on mene, pa ne vem, da sodeluje na Alterju
grims-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
@keber: tole je zapisal 'igi': "" V svojem profilu NIMA pravega imena, nima kontaktnih podatkov, tudi po zapisih se ne da povezati virtualne osebe z resnično. """
Kar bi pomenilo le to, da sistemc ve, kdo je ta anonimna oseba in prebira njegove tekste na TW-ju.
Tekstov na strežniku namreč ne more brati, TW ima protokol https