Skavtom več Eur, gasilcem še manj.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@softi, ne pravim da ste nestrpni, ker vas verska vsebina odbija. Naj vas. Samo ne mene obsojat, ker me ne. In ne govorit, da to, da katoliška organizacija (ki NI del RKC) za svoje delo v javnem interesu prejme sredstva od države, pomeni škandal. To je nestrpnost.

Če jaz kot katoličan pridem, in zahtevam iste pravice kot ostali, mi pravite da mi ne pripadajo, ker je Cerkev ločena od države. WTF?!

@alkoholik, osnovna dejstva si pomešal. Jaz osebno seveda sem del Cerkve, naj mi bo všeč ali ne, ker se deklariram za katoličana. Društvo, v katerem delujem (skavtska organizacija), pa pač ni del Cerkve samo zato, ker sem jaz katoličan.

To je tako, kot da bi Srbski izseljenci, slovenski državljani, v Sloveniji odprli svoje društvo, vi bi jim pa rekli da so podružnica Republike Srbije. Ker so pač srbi.

Nazadnje urejeno:

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
967
119
43
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj je narobe z napisom vstop skavtom in psom prepovedan?
matko..tebe privlači verska vsebina in nisi omejen, čuden, nas k odbija..smo pa nestrpni.

a tako uči knjiga, on in njegov sin
Nevernik!!!!
Citat:
Tisti, ki ne verujejo med sledniki Knjige in mnogobožci, bodo zagotovo vrženi v peklenski ogenj. Za večno bodo ostali v njem. To so najbolj ničvredna bitja!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa si ti res butast, al se sam delaš?

Citat:
Skavti se čutimo del Kristusove Cerkve in najdemo v njej svoje mesto.

Citat:
je potrebno, da ima bratovščina svoj »dom« v eni od župnij ali v kakšnem samostanu, kjer bo prejela tudi duhovnega asistenta ali pa vsaj kraj svojega običajnega srečevanja.

Citat:
Skavti bomo navzoči v svojih župnijah, pri njihovem rednem življenju.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.186
4.152
113
Zihr ste taborniki fouš skavtom ker sexajo in pijejo več kot vi.

Ampak vsak skavt pozna tudi občutek strahu ko pride čez noč župnik v tabor ...

Sicer pa ontopi se strinjam s skavtom čeprav sem za gasilce. Torej dejar ki da dobi pri nas gasilerije je relativno velik, koneckoncev se steka z večih kanalov, ampak po drugi strani je pa tudi res da eno gasilsko vozilo stane toliko kot miljono šotorov za male skavte in tona snikersa za župnika. Denar v tem smislu je neprimerljiv, če vzamejo skavtom vse in dajo tisto gasilcem ni dovolj niti za naredit eno ornk veselico s Čuki.
zmaga.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti si kot katolik v državi enakopraven ateistu. PIKA
kot katolik si več v cerkvi. PIKA
tudi pri skavtih. PIKA

torej naj cerkev plač ta tvoj nadstandard. zakja bi dal jaz en evro za sekto, ki se zbira, druži, dela dobro..ampak ker ne more naglas molit pri gasilcih, tabornikih..je šla v skavte?

ne, strogo proti temu. ker to drobljenje ne vodi nikamor.

to je tko, k bi ustanovil ministtrstvo prleških policajev, ki bi imel prevajalca za primoski dialekt. plačani bi bili iz državnega žepa. wtf. govori slovnsko in bo vse ok. aja..sem nestrpen do prleka.

kje je razlika med skavtom, gasilcem, tabornikom, športnim društvom partizan?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.672
3.189
113
v lokalni ostariji
matbal u bistvu če srbi v sloveniji odprejo svoje kulturno društvo so povezani s srbijo oz del srbije... enako kot slovenci v argentini imajo slovensko kulturno društvo (organizacijo)... in se povezujejo s slovenci...

pač skavtje so povezani s RKC. to je dejstvo.

zdej, če koga to moti se je pa za vprašat zakaj... mene ne...

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@softi, moj nadstandard (in sicer da več sto ur na leto delam z mladimi), si plačujem sam, tako da plačam letno članarino. Nakupa vojaških šotorov in lopate, ki jih bomo uporabili v primeru da bomo vpoklicani v primeru večje naravne nesreče, pa ne bom plačal iz svojega žepa. Boš plačal kar ti, kot davkoplačevalec, ki ti bom takrat priskočil na pomoč.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj je narobe z napisom vstop skavtom in psom prepovedan?
matko..tebe privlači verska vsebina in nisi omejen, čuden, nas k odbija..smo pa nestrpni.

a tako uči knjiga, on in njegov sin
Nevernik!!!!
Citat:
Tisti, ki ne verujejo med sledniki Knjige in mnogobožci, bodo zagotovo vrženi v peklenski ogenj. Za večno bodo ostali v njem. To so najbolj ničvredna bitja!

kak je to ogenj, d ate ne skuri.

in ko te skuri si kaj?

lahko pa si priden in
pepel si bil, v pepel se povrni.

hebat ga.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@alkoholik, kar naenkrat si obrnil terminologijo. Seveda smo povezani z RKC. A sem to kdaj zanikal? Nismo pa njen del. Niti formalno, niti neformalno, niti finančno, niti kako drugače.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.672
3.189
113
v lokalni ostariji
seveda ste del RKC. ker ste povezani z njo...

oziroma drugače:

skavtje ste del RKC. niso skavtje ( v slo) del islama... ok?

drugače pa softi: prekmurščina naj bi bila najbolj "slovenska":))) vsaj po spominu...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
@softi, moj nadstandard (in sicer da več sto ur na leto delam z mladimi), si plačujem sam, tako da plačam letno članarino. Nakupa vojaških šotorov in lopate, ki jih bomo uporabili v primeru da bomo vpoklicani v primeru večje naravne nesreče, pa ne bom plačal iz svojega žepa. Boš plačal kar ti, kot davkoplačevalec, ki ti bom takrat priskočil na pomoč.

kje si pa bil v teh anravnih nesrečah?

železniki
okol savinje
dobrpule

kje..kdaj..

kaj boste s 100 šotori in lopato. aja..imate načelnika, k mor abit car, pa vodjo, pa duhovca..k faking mali sp. drkat po dvorišču gre, k pridete pa nekam, kjer je organizacija pa 10k mož v akciji se pa pokaže majhnost. pa še čas aza molitev ni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
@alkoholik, kar naenkrat si obrnil terminologijo. Seveda smo povezani z RKC. A sem to kdaj zanikal? Nismo pa njen del. Niti formalno, niti neformalno, niti finančno, niti kako drugače.

a duhovca plačujete
a proste kjer se družite plačujete

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
matbal u bistvu če srbi v sloveniji odprejo svoje kulturno društvo so povezani s srbijo oz del srbije... enako kot slovenci v argentini imajo slovensko kulturno društvo (organizacijo)... in se povezujejo s slovenci...

pač skavtje so povezani s RKC. to je dejstvo.

zdej, če koga to moti se je pa za vprašat zakaj... mene ne...

in srbe, slovence..financira matična država.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@alkoholik, popolnoma napačno delaš zaključke, ampak vidim da si itak ne bova prišla bližje kot sva si že. Biti del nečesa pač ni isto kot biti z nečem povezan. Gre za hudo konceptualno, vsebinsko in navsezadnje tudi pravno razliko.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.177
1.963
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
@softi, ne pravim da ste nestrpni, ker vas verska vsebina odbija. Naj vas. Samo ne mene obsojat, ker me ne. In ne govorit, da to, da katoliška organizacija (ki NI del RKC) za svoje delo v javnem interesu prejme sredstva od države, pomeni škandal. To je nestrpnost.

Članek govori o porastu odmerjenih sredstev. Iz tega izhaja, da je v LUČI VARČEVANJA, neprimerno, da skavtska organizacija prejme več sredstev kot pred splošnim varčevanjem. Brez omembe gasilcev, tabornikov, Boga in ne vem koga še vse. To je potrebno razumeti, še posebej, če je res. Je res?

Citat:
Če jaz kot katoličan pridem, in zahtevam iste pravice kot ostali, mi pravite da mi ne pripadajo, ker je Cerkev ločena od države. WTF?!
Osnovne pravice so jasno določene, vendar bi jih bilo potrebno v vseh pogledih omejiti na skupnost. Torej, vse stroške in spodbude prepustiti RKC in ne VSEM državljanom. Vera je intimna zadeva in jaz je na noben način ne želim financirati, ker meni ravno tako nihče (.gov) ne bo financiral izleta v Gotham city, da bi spoznal Batmana, če si bom to zaželel.