Skavtom več Eur, gasilcem še manj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.672
3.189
113
v lokalni ostariji
pepe

tukaj si pa mimo ustrelil. konkretno meni so lokalni gasilci prej pomagali kot gasilska brigada ko mi je zagorelo. so bili prvi. s tem, da delajo ogromno s mladino, jo vzgajajo... trenirajo... vsaj PGD v moji vasi. morda je pri tebi drugače... ne enači vseh društev, ampak v 99,999% pa skrbijo za podmladek, ker je to osnova za nadaljno življenje...

aja pa podmladek je tudi šel pomagat pri poplavah... če posplošim tebe: jst sm vidu sam gasilce, skavtov pa ne...

a te niso sprejel medse? al so te vn vrgl da si tako nastrojen proti?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.139
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:a te niso sprejel medse? al so te vn vrgl da si tako nastrojen proti?
V naši družini so zmeraj bili gasilci, jaz pa nisem. Razlog: ne morem toliko popiti. To bo tebi glede na nick menda jasno.
Razen tega je smiselno primerjati tudi zneske. Gasilci dobijo zneske od MORS-a glede na članek, dobijo sredstva od občine, vsaj imeli so znatne ugodnosti pri mobilni telefoniji itd. Če bi to sešteli, bi dobili gotovo preko 1 mio javnih sredstev. Skavti dobijo nekaj 10.000 €.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a bi midva nardila en društvo..

pa nama dajo jurja..midva pa 3 krat na let nafilam 50 vreč s peskom, pa kak roženvenc zdrdrava. si za?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.177
1.963
113
Emona / Carnium
No, glede gasilcev oz. zveze, bi lahko rekli, da je tam marsikaj narobe. Če začnemo pri vodstvenem kadru in strukturi. Stvari bi bilo potrebno prevetriti. Počasi sicer prihajajo mladi ljudje, ki pa jih mora gasilstvo res veseliti, da jim uspe v zvezi kaj spremeniti. No, že na nivoju društva zna biti problem "modernizirati" pisarno.
In niso vsa društva "Pepe-tova" društva. Je pa res, da za bolj resne intervencije ponavadi (vsaj na območju Ljubljane) poskrbijo iz brigade, PGD pač poskrbi za osnovne zadeve, saj dobijo ukaz, da naj se ne dotikajo ničesar
grin1.gif
To je tudi precej logično, saj manjša društva niti nimajo kapacitet. Se pa spomnim kako so garali (črpali vodo, preprečevali izpuste raznih škodljivih snovi v okolje,...) ob zadnjih poplavah.
Če pa ne znate povedati drugače, potem tudi tako ni potrebno, da "takrat pa takrat niste videli nobenega gasilca...". Sorry, pejt v PGD in vprašaj kje so bili. Skavte si pa videl? Ok, super. Naslednji bo napisal, da skavtov ni videl nikjer. Kje smo potem z debato?

Skavti v Sloveniji so katoliška organizacija (saj so zvesti Bogu..., v naravi vidijo božje delo...). Ne vem pa ali imajo problem z ateisti, tako kot je to pri njihovih ameriških kolegih. Dejansko me osebno to niti ne zanima. Za moje pojme so zgolj en izmed organov za širjenje vere (katoliške) med mlade. Kot takim bi jim odtegnil vsa sredstva iz naslova države. Se mi zdi ta finančna spodbuda precej sprta z osnovno filozofijo skavtov in njihovimi zakoni, ki nikjer ne omenjajo denarja. Le dobro voljo pa take fore.
To, da pomagajo pri naravnih nesrečah (in tudi sicer), pa ni razlog za finančne prispevke nas, državljanov. So morda kupili vreče za pesek? So pri softiju naročili par kubikov peska (sej ne vem, če ga sploh prodaja k je bl asfalterčina)?

Taborniki so carji.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.139
113
Lahko. Čeprav jaz zagovarjam, da se iz davkov ne financira nobeno društvo. Tudi skavti ne. Vendar to zagovarjam, če bi veljalo za vse. Naj se znižajo davki in bomo državljani sami financirali tiste stvari civilne družbe, ki nas zanimajo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Skavti so morali prvo en roženkranc zmolt:

Citat:
V svoji globini je molitev čas, ki ga posvetimo Bogu, je čas, ko doživljamo Božjo navzočnost. Molitev je najprej stvar osebne odločitve: molil bom. To pomeni, da si bomo skavti vzeli minuto, morda več minut časa za Boga.

http://zbokss.wikispaces.com/2.+SKAVTSKI+ZAKON+-+ZAKON+ZVESTOBE

Edit:

Kaj to vzamejo pred molitvijo, da slišijo glasove?
hysterical-1.gif

Citat:
Prav pa je tudi, da ni Bog v času molitve le poslušalec, ampak da damo možnost spregovoriti tudi Njemu: to bo po odlomku Svetega pisma ali pa mu bomo prisluhnil v tišini, ko nam spregovori po vesti.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
No, glede gasilcev oz. zveze, bi lahko rekli, da je tam marsikaj narobe. Če začnemo pri vodstvenem kadru in strukturi.

Kaj je tu čudnega, če je že predsednik eden večjih lopovov?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Lahko. Čeprav jaz zagovarjam, da se iz davkov ne financira nobeno društvo. Tudi skavti ne. Vendar to zagovarjam, če bi veljalo za vse. Naj se znižajo davki in bomo državljani sami financirali tiste stvari civilne družbe, ki nas zanimajo.

tale je pa šele LOL.
naj ukinejo prispevke za zdravstveno in si bomo sami plačevali?
sori no, nehi take trosit. če država ne bi plačevala gasilcev, pgd, policajev, vojske, prevozov itd..mi ne bi plačali nič.

sem prvi, ki ne dam evra za nič od naštetega. in ti mi slediš. in potem še 1.899.752 državljanov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
softi; zakaj ne bi mol.in rkc sodelovala? Saj imata stab vsak na eni strani iste ulice

mladi gasilci so v mestih res zapostavljeni. Nekje na dezeli kjer zoge in interneta se ne poznajo pa so se kako aktivni. Je pa seveda vse odvisno od starejsih gasilcev in starsev.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
Ker na vse neresnice in polresnice zapisane tu težko reagiram, se bom tega lotil selektivno;

To, da skavti od države prejmejo 2x več kot gasilci je čista izmišljotina novinarke. Samo Gasilska zveza Slovenije je lani od države prejela 2,5 MIO. Npr. Gasilska zveza Ljubljane še dodatno 0,7 MIO v letu 2012 itd.

Na drugi strani s(m)o skavti v letu 2011 od države prejeli 0,18 MIO evrov. WTF?! Da ne govorimo o tem, da novinarka v tem članku diskreditira organizacijo s 4500 mladimi, od tega 700 prostovoljci, samo zato, ker so nam 2x povišali sredstva za NAKUP OPREME, potrebne za reševanje v primeru nesreč. In tu govorimo o nekaj tisočakih, ne sto tisočakih.

Pejte raje kakšnega realnega porabnika slovenske družbe kritizirat, recimo NLB, Slovenske železnice, politične stranke ... Denar, ki ga država investira v mladinske organizacije (kot npr. skavti in taborniki) se ji ne 2-krat, ampak 100-krat povrne. Ni je cenejše vzgoje mladih in ni je cenejših rezervistov za primer nesreč, kot smo to skavti.

In še to - teh nekaj tisočakov, ki je sedaj problem, za nas predstavlja tudi OBVEZNOST, da se odzovemo v primeru nesreč. Zadaj je pogodba in to ni neka vu-du-RKC-wannabi scena, ampak sodelovanje nevladnega sektorja pri zadevah, ki bi jih itak morala počet država.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. a mate verouk
2. a mate cerkve, domove
3. a vas pismo uči pomagat

čemo torej ob 1+2+3 rabite še organizacijo, ki bi vas vzgajala, učila čuta do sočloveka itd?

subjektivno opažam, da so največji pobalini, hinavci, bogokletniki in 'pizde' ravno sektaši RKC. ne vem kako pogodbo rabite za pomoč ob nesrečah. saj ste jo podpisal s krstom, veroukom in drugimi obredi

igi

Guru
13. okt 2007
5.661
1.236
113
Celje
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
Ker na vse neresnice in polresnice zapisane tu težko reagiram, se bom tega lotil selektivno;

To, da skavti od države prejmejo 2x več kot gasilci je čista izmišljotina novinarke. Samo Gasilska zveza Slovenije je lani od države prejela 2,5 MIO. Npr. Gasilska zveza Ljubljane še dodatno 0,7 MIO v letu 2012 itd.

Na drugi strani s(m)o skavti v letu 2011 od države prejeli 0,18 MIO evrov. WTF?! Da ne govorimo o tem, da novinarka v tem članku diskreditira organizacijo s 4500 mladimi, od tega 700 prostovoljci, samo zato, ker so nam 2x povišali sredstva za NAKUP OPREME, potrebne za reševanje v primeru nesreč. In tu govorimo o nekaj tisočakih, ne sto tisočakih.

Pejte raje kakšnega realnega porabnika slovenske družbe kritizirat, recimo NLB, Slovenske železnice, politične stranke ... Denar, ki ga država investira v mladinske organizacije (kot npr. skavti in taborniki) se ji ne 2-krat, ampak 100-krat povrne. Ni je cenejše vzgoje mladih in ni je cenejših rezervistov za primer nesreč, kot smo to skavti.

In še to - teh nekaj tisočakov, ki je sedaj problem, za nas predstavlja tudi OBVEZNOST, da se odzovemo v primeru nesreč. Zadaj je pogodba in to ni neka vu-du-RKC-wannabi scena, ampak sodelovanje nevladnega sektorja pri zadevah, ki bi jih itak morala počet država.

čaki mal... ti bi premerjal skavte, ki jih je koliko? praviš 4500 članov? s prostovoljnimi gasilci, ki jih je koliko? mislim da preko 100.000? dej potem izračunaj, koliko je kdo dobil na osebo...

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.742
53
48
Po podatkih Gasilske zveze Slovenije je trenutno v Sloveniji 1348 gasilskih društev, v katere je včlanjenih 152.765 gasilcev, od tega več kot 30.000 žensk in 25.000 mladih.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
subjektivno opažam, da so največji pobalini, hinavci, bogokletniki in 'pizde' ravno sektaši RKC.

To ni samo tvoje opažanje ampak splošno dejstvo...