Skavtom več Eur, gasilcem še manj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

subjektivno opažam, da so največji pobalini, hinavci, bogokletniki in 'pizde' ravno sektaši RKC. ne vem kako pogodbo rabite za pomoč ob nesrečah. saj ste jo podpisal s krstom, veroukom in drugimi obredi

aplauz.gif

Citat:

Skavtska obljuba:

Pri svoji časti obljubljam, da si bom z božjo pomočjo prizadeval/a
služiti Bogu in domovini,
pomagati svojemu bližnjemu in
izpolnjevati skavtske zakone.

Skavtski zakoni:
Skavt si šteje v čast, da si pridobi zaupanje.
Skavt je zvest Bogu in domovini.
Skavt pomaga bližnjemu in vsak dan naredi vsaj eno dobro delo.
Skavt je prijatelj vsakomur in vsem skavtom brat.
Skavt je plemenit.
Skavt spoštuje naravo in v njej vidi božje delo.
Skavt uboga svoje starše in predstojnike ter vestno opravlja svoje dolžnosti.
Skavt si v težavah žvižga in poje.
Skavt je delaven in varčen.
Skavt je čist v besedah, mislih in dejanjih.

A take pravljice država plačuje?

Katastrofa

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
Jaz ničesar ne primerjam, če bi prebrali članek, ki je uvod v to debato, bi videli da primerja novinarka. In sicer trdi, da smo dobili 2x več sredstev kot gasilci. Če pogledaš številke, vidiš da je to gladka laž. Seveda je normalno, da gasilske zveze dobijo več sredstev od države, ni pa normalno, da novinarka trdi, da je ena majhna organizacija dobila 2x več. Izkrivljanje dejstev.

Ne, nimamo verouka. Skavti smo nepolitična nevladna organizacija (društvo), ki so ga leta 1991 ustanovili člani sami. Nismo niti formalno, niti neformalno, podrejeni RKC.

Je pa bolano, da je skoraj kaznivo dejanje v Sloveniji biti veren in to povedati naglas. Ker si potem avtomatsko farški.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj zavajaš glede skavtov?

ZSKSS – Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

ena izmed treh organizacij je čisti RKC

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
Scener, država je v tem primeru plačala nakup opreme (šotorov, cistern, orodja) za primer večjih naravnih nesreč. S to opremo se opremijo regionalne enote in nekaj teh enot imamo tudi skavti.

In; hvala Bogu, da še kdo v državi vzgaja otroke. Šola tega že nekaj časa več ne počne. Te pa noben ne sili, da se strinjaš s skavtsko ideologijo ali celo pošlješ otroka k nam. Je pa hecno apriori nečemu nasprotovat, samo zato ker z nekom ne deliš prepričanja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
Jaz ničesar ne primerjam, če bi prebrali članek, ki je uvod v to debato, bi videli da primerja novinarka. In sicer trdi, da smo dobili 2x več sredstev kot gasilci. Če pogledaš številke, vidiš da je to gladka laž. Seveda je normalno, da gasilske zveze dobijo več sredstev od države, ni pa normalno, da novinarka trdi, da je ena majhna organizacija dobila 2x več. Izkrivljanje dejstev.

Ne, nimamo verouka. Skavti smo nepolitična nevladna organizacija (društvo), ki so ga leta 1991 ustanovili člani sami. Nismo niti formalno, niti neformalno, podrejeni RKC.

Je pa bolano, da je skoraj kaznivo dejanje v Sloveniji biti veren in to povedati naglas. Ker si potem avtomatsko farški.

Vsak je lahko veren, tu ni težav, težava nastopi, ko zaradi vere prejema doklade in ostale ugodnosti, ker pač nimamo takšne ureditve.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
Snecer, odpri malo supervizor.si in najdi kakšno nevladno organizacijo, ki deluje v javnem interesu (ja, vzgoja mladih in pomoč ob naravnih nesrečah je delovanje v javnem interesu), in ga država v takšni ali drugačni obliki ne sofinancira.

Če pa je verovanje članov tisti faktor, zaradi katerega mi ne bi smeli prejemati sredstev, si pa precej globoko nestrpen in morda spadaš v kakšno drugo državo (obdobje?)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.672
3.189
113
v lokalni ostariji
snecer, dokler denar prejema slovenska nova zaveza (al kaj so že uni ki se borijo za domobranstvo) so mi skavtje najmanj problematični:)

matbal, skavti SO nekako del RKC... tudi duhovniki pač promovirajo skavte itd... pa sej ni nič narobe s temu... .mene ne motijo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:

kaj je tole

Pri svoji časti obljubljam, da si bom z božjo pomočjo prizadeval/a
služiti Bogu in domovini,
pomagati svojemu bližnjemu in
izpolnjevati skavtske zakone.

Skavtski zakoni:
Skavt si šteje v čast, da si pridobi zaupanje.
Skavt je zvest Bogu in domovini.
Skavt pomaga bližnjemu in vsak dan naredi vsaj eno dobro delo.
Skavt je prijatelj vsakomur in vsem skavtom brat.
Skavt je plemenit.
Skavt spoštuje naravo in v njej vidi božje delo.
Skavt uboga svoje starše in predstojnike ter vestno opravlja svoje dolžnosti.
Skavt si v težavah žvižga in poje.
Skavt je delaven in varčen.
Skavt je čist v besedah, mislih in dejanjih.

ciciban, al podrejanje neki ideologiji.

z bogom in domovino ne gre skupaj. že vrsto elt ne. v imenu boga se izdaja domovino in narod. no, eni..američani..pa v njegovem imenu pobijajo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
Snecer, kakšnih treh organizacij? Od kje jih pobiraš? ZSKSS ni organizacija RKC.

V Sloveniji imamo 3 skavtske organizacije, ki skupaj štejejo približno 11.000 skavtinj in skavtov:

ZSKSS – Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
ZBOKSS – Zveza bratovščin odraslih skavtinj in skavtov
ZTS – Zveza tabornikov Slovenije

Katoliške skavtinje in skavti nimajo torej nič z RKC
hysterical-1.gif

Pa kako se lahko tako sprenevadaš.

Citat:
Zveza Bratovščin Odraslih Katoliških Skavtinj in Skavtov

Pa tile tudi nimajo prav nič z RKC...
hysterical-1.gif

Edini, ki so čisti in nimajo nič z RKC ter Rdečo kapico so taborniki.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:

biti veren ni več vrlina. to je menda jasno?

kok denarja na člana?

drgač pa..dol mi visi za to, sam teh igric je preveč. me ma da odpretm svoje.

aja..neki kulturni krožki v javno dobro so, pa jih ne podpira država. sam sem člana vsaj ducata.

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
Če vaše društvo deluje v javno dobro, prejema tudi sredstva države. Vsaj, če ste se (kot mi) prijavljali na razpise. Je pa status društva, ki deluje v javnem interesu itak treba tudi pridobiti. Tudi za to so razpisi.

Skavti niso del RKC, to ti pove že vpogled v AJPES, če nič drugega. Če pa misliš tu na vsebino, seveda si z RKC delimo ideologijo in vrednote. Seveda z RKC tudi sodelujemo. In tega nas ni nič sram, nismo pa del RKC, neglede na to koliko bi si kak bivši partizan to želel.

In ja, v demokratični državi je društvo, ki se opredeljuje kot katoliško, enakopravno ostalim. Če komu ta ideja ni všeč, živi pod napačno ustavo in napačnim državnim sistemom.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.177
1.963
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
Ker na vse neresnice in polresnice zapisane tu težko reagiram, se bom tega lotil selektivno;

To, da skavti od države prejmejo 2x več kot gasilci je čista izmišljotina novinarke.

Jaz sem prebral, da skavti prejmejo več kot do sedaj. Gasilci pa manj kot do sedaj. Ne gre za neposredno primerjavo prejetih sredstev za tekoče leto, ker da to razumeš, ne rabiš biti ne novinar ne skavt. V luči varčevalnih ukrepov bi morali vsi dobiti manj kot prej.

Citat:
Uporabnik MatBal pravi:
In; hvala Bogu, da še kdo v državi vzgaja otroke. Šola tega že nekaj časa več ne počne. Te pa noben ne sili, da se strinjaš s skavtsko ideologijo ali celo pošlješ otroka k nam. Je pa hecno apriori nečemu nasprotovat, samo zato ker z nekom ne deliš prepričanja.

Vzgoje mladih pa jaz ne bi prepustil neki deklarirano krščanski organizaciji. Vseeno HVALA za tvoje mnenje o tem, da nekdo MORA vzgajati otroke in impliciranju, da je za to poklicana skavtska organizacija pod patronatom cerkve. Mene so vzgojili starši in šola, če pa tebe niso in potrebuješ dodatno vzgojo, je to bolj tvoj problem in si za takšne dodatne ure vzgoje plačaj sam.

Prosim, če mi pojasniš, kako je z ateisti pri slovenskih skavtih? Ali sprejmete otroka ali odraslega, ki ni veren? Gre lahko tak otrok na sprehod s prijateljico Tinko med tem, ko si pripovedujete zgodbe o božjih čudežih?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.139
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:sori no, nehi take trosit. če država ne bi plačevala gasilcev, pgd, policajev, vojske, prevozov itd..mi ne bi plačali nič.
Od kdaj so policija in ostalo našteto razen pgd organizacija civilne družbe? Ali mašina preveč trese?
Za gasilce pa boš tudi dal, če se ti bo zgodilo kot se je nekomu v ZDA, da mu niso gasili, ker ni poravnal njihove položnice. Bo pa tok denarja drugačen, bolj direkten. Jasno boš vedel, kam si dal in tudi zakaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Takšne zgodbice lahko komu drugemu prodajaš. Če ste formalno ločeni (kar hočeš izpostaviti kot bistvo), še ne pomeni, da niste dejansko skupaj, kar tudi priznavaš.

De facto ste del RKC, saj pa poznam veliko skavtov, ne se hecat, to je bila prej katoliška mladina ali pa so vzporedno oboje in vsi pripadniki RKC, podpirani s strani RKC itd..

Mislim, da ti živiš pod napačno ustavo. Katoliška ideologija pod prestolom RKC je vse prej kot demokratična, organizacija se pretežno ukvarja z gospodarskimi zadevami (milijarda eur terjatev v stečajni masi...) in bi morala biti po naših predpisih izbrisana iz registra.

Skavti mogoče res nimajo čisto nič s tem, so pa po drugi strani del ideološkega aparata kako katolibanizirati naše državljane.

A se k skavtom vpiše kakšen, ki nima za sabo farškega usposabljanja od malega? seveda ne, če pa že, se mu je zgodil kakšen preblisk a ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Za gasilce pa boš tudi dal, če se ti bo zgodilo kot se je nekomu v ZDA, da mu niso gasili, ker ni poravnal njihove položnice.

Pri nas etnični gasilce obmetavajo s kamenjem, pa jim vseeno gasijo. V spremstvu policije seveda...

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Skavti so seveda bili davno pred taborniki na našem ozemlju, res pa je, da so bili po vojni prepovedani.
...da je v WOSM lahko vključena ena organizacija iz ene države. In so zato skavti včlanjeni v WAGGGS.

Skavti so v tistem času imeli zelo malo veze z gozdovniki (kot predhodniki tabornikov) in z izročilom ustanovitelja Badena-Powella. Bili so pa podmladek RKC, ki so pod imenom "skavti" širili vero med mlade na podeželju.

Za razliko od tebe sem dejansko bil na skupščini ZTS in WOSM-a ko se je razpravljalo o članstvu skavtov v WOSM. In bila je tudi sprejeta izjema, da se lahko v WOSM vključita dve organizaciji, saj imata iste korenine. Ampak članstvo ene organizacije je bil izgovor WOSM-a (tudi na pritiske ZTS-a), razlog pa je bil "prevelika podvrženost organizacije Cerkvi." Upam, da lahko koga povprašaš o tem, ki je bil takrat na skupščini...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kje tiči vzrok?

v neresnosti so zapovedi
ali preresnosti dojemanja odpuščanja

To ti bo moral povedat kak "cerkvenjak". Zame veš, da to nisem, sem pa sigurno bolj pošten.
grin1.gif

MatBal

Zelenc'
2. okt 2012
24
0
1
@mistique: Članek je bil očitno medtem popravljen, ker - se strinjam - teh navedb ni več. Dvakratni dvig je še vedno zavajujoča informacija, gre za dvig sredstev za opremo iz 15.000 na 30.000. Pri gasilcih je samo v tem razpisu šlo za 1 mio sredstev. Saj je prav, da so jih dobili, ampak "skavtom več, gasilcem manj" je mešanje jabolk in hrušk.

Razumem te, da skavti niso organizacija, kamor bi dal otroke. Se mi zdi popolnoma normalno, da obstaja v demokratični družbi več možnih oblik preživljanja prostega časa za otroke, tudi katoliške. Se pa ne strinjam s tvojo pavšalno izjavo, da otroci dodatne vzgoje ne potrebujejo. Morda tvoji, sociološke in psihološke raziskave pa kažejo, da v večini otrokom vedno bolj umanjka vzgoja, ker se straši z njimi čedalje manj ukvarjajo. Super, da je za tvoje dobro poskrbljeno.

Skavti kot odprta neprofitna organizacija sprejemamo tudi ateiste. Vsak je dobrodošel in nikogar se ne sili v kakšne verske vsebine. Je pa res, da verske vsebine (kot katoliška organizacija) imamo in da v tem času ateisti pač počno kaj drugega - odvisno od starosti. Osebno jih poznam več, je pa res da so bolj izjema kot pravilo.

Odraslih mi ne sprejemamo, ker smo mladinska organizacija. Za odrasle katoliške skavte pa ne vem, vprašaj njih.