Sistem kamer za hišo

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.229
503
113
V bistvu je do 20m vrh glave. Na 50m bi rad, da mi pokriva na parcelo, toliko da bom lahko divje svinje pogledal, ko mi bodo razrile parcelo. :valjamse:

Se strinjam. Izgleda bo končno postaja HA, ampak trenutno žal še ne bo šlo, ker ni časa, da se s tem ubadam.

Torej, kakšen je postopek pri Reolink appu, da se obvestila da na nek timer. Recimo ponoči samo opozorila za ljudi, itd. Ima kaj takega integriranega noter? Je teh možnosti kaj več pri DVRju?
Oz. koliko je podmenijev, da se opozorila vključi/izključi?
za vsak dan posebej po urah lahko nastavljaš.
Vsaj jaz pa ne vidim, da bi pa lahko imel čez dan ljudi + avto, za ponoči pa samo ljudi.

Če imaš nvr je v appu malenksot drugačen prikaz. Sam ga nimam, tako da ne morem sedaj točno primerjat.

• Všeč mi je
Reactions: mtl
22. jul 2007
13.488
1.700
113
124
Če imaš šanso pejt na ogled v digitklik (trzin) - nazadnje ko sem bil tam jim je gorel karnekaj stvari, pa v živo lažje pogledaš kakšna razlika je med 4/6/8 MP kamero in pa med posameznimi koti.
K konfguraciji bi dodal še kakšen UPS. NAS uporabljam za backup (kar sem gledal bi se v teoriji lahko tudi NAS uporabil za snemalnik, ampak sem ga kupil za NVR), kontrolo kamer mi tako dela NVR. Za pregled dogajanja mi zadošča app na telefonu - snema samo dogodke z določenim časovnim bufferjem (5s pred in po dogodku).
V Digikliku imajo vse živo razstavljeno razen Reolinkovih kamer in NVR po katerih sem spraševal, katere pa lahko po želji naročijo:(
Drugače preferirajo Dahua, Imou, HKvision, Police in še kaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.667
384
83
Kras
www.mtl.si
Zmontiral kamere
Prvi občutki:
- NVR ima glasen ventilator. Ne more biti v prostoru, kjer recimo živiš, ker bi bilo moteče.
- nastavitev ni problematična, tudi potem sama uporaba ne. Bi pa pričakoval GUI, ki bi bil enostavnejši za uporabo in bolj natančen opis samih nastavitev. Vse moraš googlat oz. it na splet, namesto, da bi bil vprašaj zraven in ti podrobno razloži, kaj in kako
- detekcija deluje dobro, tudi izločitev con, kjer naj ne detektira deluje brezhibno (relativno, za avtomobile sem moral nastaviti zamik 1 sekundo, ker sem sicer še vedno občasno dobil opozorilo). Mi pa ne snema še 1 minuto po dogodku, čeprav je tam tako nastavljeno. Kakšen predlog? FW je ves posodobljen. In pa kamera od zgoraj (torej daljša razdalja) ni zaznala mačke, čeprav je bila kar nekaj časa v kadru.
- ko je megla infrardeče snemanje pogori, ker je videti samo meglo, tudi če ni zelo gosta, kar pa je verjetno posledica tehnologije in ne Reolinka

Še fun fact: mačke ne odnese, ko se sirena sproži (kar sem pričakoval), ampak počaka in potem mirno odkoraka stran. Še prej je pa buljila v luč, kaj hudiča se dogaja. :)

Še vedno ne razumem, zakaj ni možnosti izključitve kamere, ampak bo že.

Nekako moram še najti ustrezno možnost za opozorila, da mi telefon ne bo non stop cingljal. Ne mislim v nastavitvah, ampak določiti cost/benefit.

PS: Upam, da se bom sedaj vsaj divjih svinj znebil, ko se bo luč prižgala in jih prestašila.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.767
3.390
113
Kar se tiče hrupa sem jaz najprej odstranil orginalni ventilator in dal notri Noctua na 3 pine skupaj z adapterjem za zmanjšanje hitrosti. Edino kar slišim je Toshibin trdi disk, ki je kar precej glasen.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.667
384
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za predlog, ampak mene ne moti, ker je v prostoru, ki se ne uporablja. Napisal sem le v opozorilo, če bi kdo to hotel imeti recimo v dnevni. Zadeva je nekajkrat glasnejša kot recimo rekuperator.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.767
3.390
113
Jaz ga imam v stanovanju v eni luknji, kjer je vsa tehnikalija. In nasploh sem precej občutljiv za nepotreben hrup kjerkoli po hiši. Malo šlampasto, da pri napravi, ki že tako ni poceni ne dajo nekega tišjega ventilatorja notri.

• Všeč mi je

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.388
9.649
113
EU
Zato se nisem odločil za snemalnik, ampak za SD kartice v kamerah.
Je nerodno, vendar nisem hotel imeti hrupne diske, v regalu pod televizijo.

• Všeč mi je

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.667
384
83
Kras
www.mtl.si
Zakaj pa je nerodno? Itak potegneš dol isto kot iz snemalnika. Ali je kakšna razlika? Razen v manjšem prostoru za video.
Jaz bom sicer tudi SD kartice noter dal, da imam backup.
Daniel: morda veš, če potem snema in na snemalnik in SD kartico? Se še nisem spravil v raziskovanje tega...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
SD kartice zelo hitro crknejo ob takšni uporabi, torej konstantno pisanje in pa vročina poleti.

V NVR lahko daš tudi 2.5" SATA SSD in bo povsem tiho...