SiOL bo junija dvignil hitrosti

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Če se ne motim je fora v tem, da razni varuhi nesposobne konkurence, silijo siol v to, da mora deliti svojo optiko. To T2 z veseljem zagrabi, ko pa pride mesečni račun od siola ga pa vrže v koš. Obratno pa njim ni treba deliti omrežja. Jasno pod takimi pogoji nihče ne bo vlagal v razvoj.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
Ma tudi T-2 ima butasto politiko. Jaz imam v Kranju steber z njihovo optiko 3m stran od bajte že več kot eno leto, pa se še vedno nič ne ve kdaj bo, če bo sploh mogoč priklop optike. Namesto, da bi polno izkoristili vse položene optične vode in tako pridobili več strank, ki bi jih vlekle iz dolgov...
smirk-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Pri meni že dve leti piše tole:

Na vaši lokaciji je že zgrajena infrastruktura potrebna za vklop na optično omrežje T-2, ni pa še urejen interni razvod, po katerem bodo speljana optična vlakna znotraj objekta. V kolikor je podjetje Gratel že uspelo zbrati več kot 51% soglasij za izvedbo internega razvoda, bo le ta zgrajen v kratkem.

V primeru, da podjetje Gratel ni uspelo pridobiti več kot 51% soglasij, pa bo izgradnja internega razvoda in s tem možnost priklopa na optično omrežje T-2 možna po pridobitvi ustreznega deleža soglasij.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Motiš se - 19.4.2011 KLIK pred tem je telekom lepo čičal na svoji optiki sam.
Ne moti se. Ravno ta odredba je bila uradno povod, da je Telekom nehal s širitvijo optičnega omrežja, ker so se preklali okoli cene najema.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Uradno že, pravi razlog pa je nastopil, ko si je T-2 prelomil hrbet in nehal širiti svojo optiko .....

Kakorkoli jaz sem še vedno brez optike sredi Ljubljane ....
zmaga.gif

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Že v prvem postu napisano

Citat:
Dokler je T-2 širil svojo optiko je bil Telekom prisiljen 'konkurirati' .... prav rad videl kakšni so investicijski plani telekoma za izgradnjo optičnega omrežja za naslednji dve leti

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Uradno že, pravi razlog pa je nastopil, ko si je T-2 prelomil hrbet in nehal širiti svojo optiko .....

Kakorkoli jaz sem še vedno brez optike sredi Ljubljane ....
zmaga.gif

Tam, kamor se jaz zdaj selim (skoraj center), gre optika mimo moje hiše in me niso pripravljeni priklopiti tudi, če bi plačal priklop.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Če bi T-2 lahko nadaljeval z gradnjo svojega omrežja in telekomu prevzel kritično maso uporabnikov bi hitro videl poslovni smisel. Sicer pa je kar je in je - gospodarska kriza je samo prikladen izgovor za prenehanje vlaganja v optično omrežje. Dokler bo telekom upravljalec omrežja, grosist in maloprodaja bo tako kot je .....

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
T-2 vendarle nekaj miga. Nekje na gorenjskem prav zdaj napeljujejo optiko v že pred 2 leti položene kanale. Zgleda, da poskušajo nadaljevati tam, kjer so pred krizo prekinili z delom ter kjer v kratkem času lahko pričakujejo največ novih naročnikov.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
In kako si prišel do te informacije o stanju na tvoji lokaciji, preko emaila ali si našel kak online obrazec?

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
To je stara novica, ne vem zakaj jo je Dnevnik objavil šele 9.5.
Ima pa T1 možnost določit ceno vlakna (seveda mora apek požegnat) tako da ne vem če bo preveč interesantno za druge operaterje. Pod 15€ ne vem če bo...

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Drgač je pa na optiki T2 cenejši samo zato, ker ima najnižji paket 10/10. Pri paketu 20/20 (s primerljivo št. kanalov) je celo T2 dražji, sploh če uporabnik želi več tv sprejemnikov še podraži. Ok, pri T1 ga pa dokupiš, ampak dolgoročno je boljša varianta, sploh če upoštevamo še program zvestobe.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Pa tudi pustimo, da telekom ne zna tržiti optike in ima 80% optičnega omrežja nezasedenega.

Ne skrbi bodo drugi tržili
grin1.gif

KLIK

Lj.

A kolk vem t-2 ne zanima da bi gostoval tut na optiki od Telekoma slovenije ..tko da se ne veselite preveč,,
evil.gif