SiOL bo junija dvignil hitrosti

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
To sem tudi jaz mislil, ampak siol mi je ponudil trio + 4/512, amis pa le trio + 2/368...
Mogoče ima SiOLova TV višjo stopnjo kompresije (z MPEG4), kot amiš?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
To sem tudi jaz mislil, ampak siol mi je ponudil trio + 4/512, amis pa le trio + 2/368...
Mogoče ima SiOLova TV višjo stopnjo kompresije (z MPEG4), kot amiš?
A ne jemlje Amis tudi TV od Telekoma?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Ni vse v ceni!!!

Ne vem, koliko si seznanjen, vendar kar se tiče kvalitete so med najkakovostnejšimi, ko so ponujali sliko v MPGE4 kodiranju ter snemalnik , je bilo to za SIOL neznani pojem oz vedeli so samo na papirju kako to dejansko deluje, če se lahko tako izrazim
wink-1.gif
.

Pravtako rešitve za IPTV ter stream preprodajajo naprej
wink-1.gif
.

Škoda, ker nimajo več svojih kolokacij, tam, kjer jo majo so neprekosljivi na tehnologiji xDSL.

Tako, da če dober premislim, siol še premal ponuja za iskani denar.

P.S.
Je za tebe kvaliteta to, da ponudiš na tržišču box, čigar privzete funkcije dodatnoš plačuješ ponudniku in to funkcije, katere ima že vsak malo novejši, srednjega ranga LCD, plazma že zraven in upravljaš iz enega daljinca (beri dostop do spleta, facebook, skype, twitter, vreme, možnost snemanja, ipd.)

Lp.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Pri meni je podobno... Preko SiOLa imam paket 10/786, T2 mi lahko pred montazo garantira le 4/256 ... Ce se bi dalo kaj vec, pa sele potem, ko bi bilo ze prepozno... torej, ko bi ze sel v menjavo... Dokler mi ne morejo garantirat enake hitrosti, kot imam sedaj, zal ne bom menjal ... Nazadnje sem spraseval pred kaksne pol leta ...

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Baje bo T1 po novem ponujal tudi VDSL2B tehnologijo,ki naj bi prekašala tistega id T2, vendar mi Google nič ne najde o VDSL2 s črko B.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sedaj naj bi bil VDSL 2B, pa tudi neki novi modemi.
Prednost tega je pa daljši domet.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
To je bilo leta 2008, ko je tudi siol imel še mpeg2 kodiranje. Meritev niso delali, so pač "računali" glede na oddaljenost od centrale, jaz sem pa poslal povpraševanje in dobil takle odgovor. Ko mi je pa leto nazaj tehnik siola izmeril linijo, je bila max. sinhronizacija 20 mega, čeprav zaradi kabla po zraku in velikokrat spojenega imam raje rezervo, tako da sem sedaj na paketu trio 10M. Je bil pa modem vmes sinhroniziran tudi že preko 13 mega (4/512 ter 3x tv mpeg4). Ker zaradi večkratnega gledanja preko streama se nisem zadovoljil z 2/368 in sem raje vzel 4/512. Sedaj pa sploh nimam problema, ko zadeva teče na 10/1 (ob ugasnjenem tv-ju). Sem pa tudi jaz mislil, da dejansko bi moral dobiti isto ponudbo od amisa, a je nisem in zato sem se odločil za siol.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Pri meni je podobno... Preko SiOLa imam paket 10/786, T2 mi lahko pred montazo garantira le 4/256 ... Ce se bi dalo kaj vec, pa sele potem, ko bi bilo ze prepozno... torej, ko bi ze sel v menjavo... Dokler mi ne morejo garantirat enake hitrosti, kot imam sedaj, zal ne bom menjal ... Nazadnje sem spraseval pred kaksne pol leta ...
Brez meritve ti noben ne more nič garantirat.

Sicer lahko pride izmerit, brez da bi staro pogodbo odpovedal.
Vsaj tako se megleno spominjam Amis-a...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Brez meritve ti noben ne more nič garantirat.

Sicer lahko pride izmerit, brez da bi staro pogodbo odpovedal.
Vsaj tako se megleno spominjam Amis-a...

Odgovor sem dobil glede na oddaljenost od centrale (1200 metrov zracne crte)... Povedal mi je tudi, da en, ki je blizu, ima toliko.... Ce se da kaj vec iztisnit, bi pa lahko videli sele, ko bi izvedli prikljucek... Prostih paric ni, da bi izgradili nov prikljucek... tako, da bi morali naredi preklop... torej SiOL odklopiti in priklopiti svoje ... Je pa res tako, kot je mikrohard napisal... SiOL ima ADSL (ali ADSL2... ne vem tocno)... T-2 pa VDSL ... AMIS me ne zanima... ker bi moral iti na T-2 predvsem zaradi poneotenja v sluzbi... kjer imajo vsi ostali preko T-2 ... Zal stanujem na napacnem koncu (zabaceno selo
grims-1.gif
) ... in predalec od centrale...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
hehe zato sem se jst nisem htel zezat s storitvami prek bakra..sem lepo čakal če bo pršla optika...in sem bil te sreče da je Telekom napeljal optiko tut v mojem kraju in moji ulici in sedaj mam Internet 20/20 in Siol TV in sem zelo zadovoljen
smile-1.gif

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Popravek - imel si srečo, da je T-2 silil telekom v izgradnjo optičnega omrežja. Jaz v Lj Črnučah lahko optiko sanjam še 10 let ....

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Nevem kdo koga je silil samo kok vem Telekom bo nadaljeval s izgradnjo...a t-2 pa slabo kaže da bodo nadaljevali s izgradnjo..
wink-1.gif

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Dokler je T-2 širil svojo optiko je bil Telekom prisiljen 'konkurirati' .... prav rad videl kakšni so investicijski plani telekoma za izgradnjo optičnega omrežja za naslednji dve leti
bonk.gif

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Verjetno je lažje počakati, da gre T-2 v stečaj in potem pohopsati že zgrajeno optično omrežje konkurenta - pustimo, da bo geografsko podvojeno, kjer bo, drugje pa spet izvisimo. Pa tudi pustimo, da telekom ne zna tržiti optike in ima 80% optičnega omrežja nezasedenega. Od kdaj državno firmo briga recesija .....

pesda še razvezava optike mi nič ne nuca .... ne bi rekel če bi živel pri Jestu na njegovih lepih poljanah .... Črnuče ....
stupid-1.gif