SiOL bo junija dvignil hitrosti

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je kje kaka aktualna tabela cen? (za internet-only)

Tabela, ne matematična naloga za VIII. stopnjo.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Ne ker mora Telekom na podlagi teh matematičnih nalog šele določiti cene za razvezavo, ki jih bo potem apek potrdil (najbolj se bojim, da takoj, brez pripomb).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Razvezavo?
Sem mislil na njihovo ponudbo.
Sami sebi tudi računajo razvezavo ???

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
A ta dvig hitrosti pomeni, da so spremenili tehnologijo, ki bo omogočala večje hitrosti na obstoječih vodih ali gre samo za markting?

Ker pri meni so izmerili max 8mbps, pa me zanima če bom po tanovem imel možen 16mbps prenos?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če je bilo izmerjeno 8mbps, tudi po novem ne boš mogel imeti višje hitrosti (zato pa omenjajo le variabilne hitrosti).

Nadgradnje terminalne opreme (to, kar smo dobili po mailu) bodo sicer dodale par dodatnih kanalov v obstoječi frekvenčni pas, kar načeloma pomeni tudi višje hitrosti... ampak ta napredek bo minimalen (neopazen).

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Meni iz tele tabele ni cisto jasno kako (ce sploh) se bo povisala hitros za paket Trio 5/2. Lahko kak namig ?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.280
6.103
113
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:
Meni iz tele tabele ni cisto jasno kako (ce sploh) se bo povisala hitros za paket Trio 5/2. Lahko kak namig ?
Ostane enako.

Celotna tabela je objavljena na Pospešujemo Slovenijo oz. na do koliko bodo dvignjene hitrosti by Siol/Telekom Slovenije-tabela

Pomembno pri vsem skupaj je to, da sedaj iz fiksnih hitrosti prehajamo v pol variabilne. Pol zato, ker bo morala še vedno biti zagotovljena hitrost iz obstoječega paketa, ki se ne bo nič spreminjal. Na VDSL-ju je 5/2 hitrost izvzeta, 10/10 se ne bo spreminjala, saj bo ta paket za nove naročnike spremenjen v 15/5.

Spremembe hitrosti pa gredo takole. Za tiste, ki ste na ADSL priključku in imate zgolj internet se bo download hitrost spremenil:
1Mbps–> do 2Mbps
2Mbps–> do 4Mbps
4Mbps–> do 10Mbps
10Mbps–>do 15Mbps

Tisti z ADSL priključkom in IPTV pa boste ob ugasnjeni televiziji imeli hitrosti:
1Mbps–> do 4Mbps
2Mbps–> do 10Mbps
4Mbps–> do 15Mbps
10Mbps–>do 15Mbps

Priključki VDSL z internetom se jim bo download hitrost spremenila
1Mbps–> do 2Mbps
5Mbps (2Mbps upload)–> 5Mbps /ostaja enako (dodan bo nov paket 4/2)
5Mbps–> do 10Mbps
10Mbps–>do 15Mbps (stari ostajajo na 10/10 novi pa bodo imeli paket do15/5)

Tisti na VDSL in z IPTV bodo ob izključeni televiziji imeli download hitrosti:
1Mbps–> do 4Mbps
5Mbps (2Mbps upload)–> 5Mbps /ostaja enako (dodan bo nov paket 4/2)
5Mbps–> do 15Mbps
10Mbps–>do 15Mbps (stari ostajajo na 10/10 novi pa bodo imeli paket do15/5)

Tako da bo malo manj zmešnjav. Ampak še enkrat hitrosti so sedaj DO, kar pomeni variabilnost in ne več zagotovljene hitrosti. Pospešujemo Slovenijo bo Telekomu Slovenije (Siolu) prinesel malo bolj konkurenčno pozicijo. Na dan združitve Telekoma Sovenije in Mobitela je že napovedana novost, ki pa še ostaja skrivnost.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Počakaj pa boš videl... glede na to, da SiOL še ni uradno objavil hitrostih, je pomoje vse bolj ali manj ugibanje oz. neuradni podatki.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Cajt je menjat operaterja .... za nagrado k vztrajam pr njih od 2005 nimam pravice do višanja hitrosti -
zmaga.gif

lp SIOLovci !

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pač osveži paket, a je tak problem, saj lahko ostaneš na isti brzini in si upravičen. Jaz sem vmes prešel na digitalni dostop in sem že good to go.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Ja saj bom pocakal in potem videl glede na cene ce bom menjal paket ali ostal na 5/2 ki je zame zelo dober kompromis med ceno in dobljenim. Saj zato ga je pa Telekom vmes ukinil.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Brez meritve ti noben ne more nič garantirat.

Sicer lahko pride izmerit, brez da bi staro pogodbo odpovedal.
Vsaj tako se megleno spominjam Amis-a...

Odgovor sem dobil glede na oddaljenost od centrale (1200 metrov zracne crte)... Povedal mi je tudi, da en, ki je blizu, ima toliko.... Ce se da kaj vec iztisnit, bi pa lahko videli sele, ko bi izvedli prikljucek... Prostih paric ni, da bi izgradili nov prikljucek... tako, da bi morali naredi preklop... torej SiOL odklopiti in priklopiti svoje ... Je pa res tako, kot je mikrohard napisal... SiOL ima ADSL (ali ADSL2... ne vem tocno)... T-2 pa VDSL ... AMIS me ne zanima... ker bi moral iti na T-2 predvsem zaradi poneotenja v sluzbi... kjer imajo vsi ostali preko T-2 ... Zal stanujem na napacnem koncu (zabaceno selo
grims-1.gif
) ... in predalec od centrale...

Hm, kaj nisi na drugi strani potoka, kjer naj bi bile stvari bolj ugodne
wink-1.gif
? Se mi zdi, da imamo zgolj mi težave z internetom. Sicer smo prilezli do 10/768 na Siolu in že nekaj časa tuhtam, če bi šel na T-2. Naj bi bila pa skozi Pirniče položena optika (ups, prazna cev za optiko), pa se nekako ne morejo zmeniti, kako in kdo bi jo potegnil... VDSLja pa ne morejo dati, ker gredo kabli ob cesti mimo nas še nekaj sto metrov naprej in potem po spodnji strani nazaj in je razdalja jasno prevelika. Ali pa se signal prelomi na ležečih policajih (čudno, da še niso namontirali vseh železnih, ki so jih na novo postavili v jeseni).

Jernej

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Jutri je 1.6., je že kje kakšena uradna najava pospešitve hitrosti po paketih?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
In? Ste padli z mreže ?
wink-1.gif

PS: A T-2 še dela? (sem v tujini, pa ne morem probat)