SiOL bo junija dvignil hitrosti

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred leti sem imel pri Siolu ADSL z dvoletno vezavo (seveda preko ISDN). Nakar se je taisti paket za nove naročnike pocenil za kako tretjino. Ko sem jih klical, zakaj se cena meni ne zniža, so odgovorili, da se tega do konca vezave ne da storiti. Seveda sem pop..., prekinil pogodbo, plačal pogodbeno kazen in šel h konkurenci (T itd.) Pogodbeno kazel sem dobil notri v treh mesecih, pa še nepotrebnega ISDN sem se lahko losal..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.881
6.961
113
Na koliko pa bo šla hitrost tistim, ki imajo net+tv+telefon, ampak le 1mb paket za internet?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
In kaj je tukaj tako hudega. Vsak, ki ima pogodbo izpred 1.4.2007 lahko brezplačno in brez vezave zamenja paket.
Sicer pa počakajmo do junija in bomo ve videli.

To je pa falirana logika - ce lahko podrazijo avtomatsko, s tem da razposljejo eno obvestilo, kjer pise da ce ne prekines pogodbe, velja da si sprejel spremembe, potem bi najbrz slo tudi v drugo smer (torej ko kaj pocenijo).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Nisem vec pri siolu. Placeval sem 34e na mesec za 1/256 nekje do leta 2010. Zaradi tezav z linijo in ker za 34e (oz. 32 po popustu na zvestobo + narocnina na ISDN) pricakoval vec in bolj profesionalen odnos na tehnicni podpori sem uposteval njihov nasvet. Prekinil sem do takratno pogodbo in ker sem se ze spravil k temu, sem seveda tudi zamenjal ponudnika.

Pa se ISDN sem odpovedal. Pri novem ponudniku mi dela adsl 10x hitreje tudi brez ISDN narocnine
wink-1.gif
1M/256 + telefon = 32 EUR/mesec (trenutna cena) ????
Pri Amisu imaš tel+6M za 30 EUR (bi bilo več, če bi linija zdržala... več megabitov, ne evrov)
Pri SiLOL-u je primerljiv paket 50 EUR

Samo res, eni imajo ali preveč denarja ali premalo...???
(ali pa je Telekomov marketing tako dober)

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Nisem vec pri siolu. Placeval sem 34e na mesec za 1/256 nekje do leta 2010. Zaradi tezav z linijo in ker za 34e (oz. 32 po popustu na zvestobo + narocnina na ISDN) pricakoval vec in bolj profesionalen odnos na tehnicni podpori sem uposteval njihov nasvet. Prekinil sem do takratno pogodbo in ker sem se ze spravil k temu, sem seveda tudi zamenjal ponudnika.

Pa se ISDN sem odpovedal. Pri novem ponudniku mi dela adsl 10x hitreje tudi brez ISDN narocnine
wink-1.gif
1M/256 + telefon = 32 EUR/mesec (trenutna cena) ????
Pri Amisu imaš tel+6M za 30 EUR (bi bilo več, če bi linija zdržala... več megabitov, ne evrov)
Pri SiLOL-u je primerljiv paket 50 EUR

Samo res, eni imajo ali preveč denarja ali premalo...???
(ali pa je Telekomov marketing tako dober)

Veš kaj ti gledaš ... ti gledaš samo tam, kjer ima Amis svojo opremo. Tam kjer je nima in je hostan na telekomu ni praktično kakšne hude razlike. Če potem upoštevaš, da dobiš 10% pri Silou in 3€ za članstvo AMZS na primer si potem celo na boljšem pri Siolu.

Nekateri preprosto ne rabijo 6MB internet in jim je 1MB več kot preveč ... 3€ na mesec / 36€ na leto ... [censored] ga se pozna
smile-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Na koliko pa bo šla hitrost tistim, ki imajo net+tv+telefon, ampak le 1mb paket za internet?

Jaz mislim, da vsaj do 4MB, mogoče celo 10MB ... (sanja svinja o kukuruzu
smile-1.gif
)

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Če si lahko za trenutek sposodim mal temo in sicer vprašanje za znalce, kaj narediti z opremo, katera je ostala od Siola, predvsem me zanima za STB, sami so me vezali, da jo ne plačam, po plačilu pa naj bi meni ostala kot prosto razpoložljiva.

Sedaj pa vprašanje ali lahko STB od Siola uporabim recimo pri ponudniku T-2, Amis, Tušmobil-u ?

In če ne, zakaj ne oz. kaj je potrebno storiti, da bo delovala?

Kajti, če je oprema neuporabna, zaradi omejitev Siola, kaj je potrebno storiti, da jo odpravijo, kakor to velja recimo za odklep mobilnega telefona oz. kakor ima to urejeno mobilni operaterji, torej da deluje tudi z drugo SIM oz. v konkretnem primeru, da deluje tudi z drugim ponudnikom, upam da nisem zakopliciral vprašanja
grin1.gif

P.S.
1x sem vprašal mojsta v mobitelovem centru pa mi je omenjal nek MAC zaklep oz. mi znal odgovoriti, če mi STB po preteku vezave odklenejo oz. sprostijo dostop.

Lp.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Veš kaj ti gledaš ... ti gledaš samo tam, kjer ima Amis svojo opremo. Tam kjer je nima in je hostan na telekomu ni praktično kakšne hude razlike. Če potem upoštevaš, da dobiš 10% pri Silou in 3€ za članstvo AMZS na primer si potem celo na boljšem pri Siolu.

Nekateri preprosto ne rabijo 6MB internet in jim je 1MB več kot preveč ... 3€ na mesec / 36€ na leto ... [censored] ga se pozna
smile-1.gif
Tulikomovo omrežje, ponudnik Amis: Telefon + 4M/512 30 EUR / mesec
Ponudnik SiLOL: Telefon + 4M/512 44 EUR / mesec

Ampak hej ! Po N letih dobiš 3 EUR popusta!!!!!
shocked-1.gif

Če pa je 1M dovolj, pri Amisu in T-2 je 22 EUR, pri SiLOL-u 26 EUR.

Ampak, če imaš preveč denarja, kdo sem jaz da ti pridigam kako ga porabiš.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
ampak pazi, amiš trži DO 4Mbit/s. Torej nekdo, ki mu potegne le 2 ali celo samo 1 M/bit veselo plačuje 4. Isto velja za pakete do 10 Mbit/s. Čisti nategavs.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Citat:
Uporabnik 1980 pravi:
Če si lahko za trenutek sposodim mal temo in sicer vprašanje za znalce, kaj narediti z opremo, katera je ostala od Siola, predvsem me zanima za STB, sami so me vezali, da jo ne plačam, po plačilu pa naj bi meni ostala kot prosto razpoložljiva.

Sedaj pa vprašanje ali lahko STB od Siola uporabim recimo pri ponudniku T-2, Amis, Tušmobil-u ?

In če ne, zakaj ne oz. kaj je potrebno storiti, da bo delovala?

Kajti, če je oprema neuporabna, zaradi omejitev Siola, kaj je potrebno storiti, da jo odpravijo, kakor to velja recimo za odklep mobilnega telefona oz. kakor ima to urejeno mobilni operaterji, torej da deluje tudi z drugo SIM oz. v konkretnem primeru, da deluje tudi z drugim ponudnikom, upam da nisem zakopliciral vprašanja
grin1.gif

P.S.
1x sem vprašal mojsta v mobitelovem centru pa mi je omenjal nek MAC zaklep oz. mi znal odgovoriti, če mi STB po preteku vezave odklenejo oz. sprostijo dostop.

Lp.
Mislim, da ne deluje, saj je potreben ustrezen firmware, ki vsebuje IP naslove tv kanalov + sistem za vnos gesla.
Kako so posamezni operaterji in ponudniki storitev pripravljeni prekonfigurirat pa ne vem.
Morda siolov deluje v tistih primerih, ko imajo operaterji siolove kapacitete v najemu.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Ce bi sla cena gor sem preprican, da bi dobili visji racun tudi ljudje, ki so podpisali pogodbo leta 2000.
Jaz sem naročil ADSL priključek leta 2002, med prvimi - takrat, ko so bili paketi še preden so bili paketi Standardni, Komfortni in Prestižni. SiOL je prve DSLAMe gradil šele leta 2001...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
ampak pazi, amiš trži DO 4Mbit/s. Torej nekdo, ki mu potegne le 2 ali celo samo 1 M/bit veselo plačuje 4. Isto velja za pakete do 10 Mbit/s. Čisti nategavs.
Če na SiLOL-u vleče 4 mega, bo na Amisu tudi.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

smile-1.gif
Tulikomovo omrežje, ponudnik Amis: Telefon + 4M/512 30 EUR / mesec
Ponudnik SiLOL: Telefon + 4M/512 44 EUR / mesec

Ampak hej ! Po N letih dobiš 3 EUR popusta!!!!!
shocked-1.gif

Če pa je 1M dovolj, pri Amisu in T-2 je 22 EUR, pri SiLOL-u 26 EUR.

Ampak, če imaš preveč denarja, kdo sem jaz da ti pridigam kako ga porabiš.

Kaj naj rečemo potem za to KLIK ,cena 30€ za trojček, hitrost zajeta do 10 mbit/s.

Lp.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Če na SiLOL-u vleče 4 mega, bo na Amisu tudi.
To sem tudi jaz mislil, ampak siol mi je ponudil trio + 4/512, amis pa le trio + 2/368...