Citat:
Uporabnik amacar pravi:
350€ ni napol zastonj, ampak je trenutno 20€ pod realno ceno. Sam sem dal za novega, ko so prišli na simobil (verjetno maja ali juija) 420€, v tem času pa cena pade..
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če študent nacola 400e, je nepogrešljiv. Sicer pa nepogrešljiv gor ali dol, pa če bi ga imel 3 leta v predalu brez da ga vklopim,
sem bil nafukan. Ti se pa zdaj že malo na lopovsko stran postavljaš. No kakorkoli, jaz sem hotel sprožit civilno tožbo, kolega
pa je imel dosti boljšo idejo, ki se bo obnesla ko jo najeta ta dva modela, ker dejansko ko bo ta tel. prišel nazaj v prave roke,
bo vreden 100e.
V vsakem primeru pa mislim, da bi mogli bremenit simobil in prodajalca, ne pa končnega kupca. Če ima simobil tako primitvno
politiko preverjanja kupcev (sploh nevem zakaj se rabi osebna, najboljše da pridem, rečem da sem Vinko Krajnčevič, pa naj mi dajo tel)
pol pa še naj plača za to v obliki da se odpove razmerju in aparatu. Zdaj študiram, da bi šel v S!, kupil s svojo osebno aparat
za hudo ceno, ga preko ebaya prodal, vmes pa prijavil da so mi osebno vkradli in da o naročnini nič nevem. Tega nebom naredil,
marsikdo pa za 400e komot, sploh okvirji in podobni nabiralci.
Malcomx,..
moj izgled pri dvajsetih in 24ih letih je bila 100% drugačna,.. enkrat paža drugič, kratka frizura,.. odraslejši izgled,.. ti bom zavrnil aktivacijo? rAzmisli še v t smer,.. Prepričan sem, da bi že ti moral posumiti da nekaj ni ok, je bil nov telefon prodan pod ceno.
l.p. b
Tu ne gre za ponaredek.Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
K realni ceni si ti pozabil dodati 2 leti vezave, realna cena v trgovini je 600+, torej je to pol cene, ker nihče ne šenka 300€, je jasno da nekaj smrdi.
Ne vem kako je to urejeno, vem da pri ponaredkih se smatra, da če si reč kupil za bistveno nižjo ceno od tržne, se smatra, da si vedel, da je ponaredek in nimaš kaj piskat.
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Torej, če povzamemo...kako se najboljše zavarovati, če kupiš telefon preko Bolhe?
- račun, ki ti ga da zraven (iz Simobila, Mobitela..pač tam, ko je prodajalec podasljšal aneks)..ni nobeno zagotovilo?
- da sam spišeš neko pogodbico in mu jo daš podpisat...je teža tega papirja skoraj eneka nič?
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Torej Simobil ni nič kriv, torej mojster za šalterjem ki ni dobro preveril osebne ni nič kriv, ni so-odgovoren za nastanek KD? A si že kdaj slišal o malomarnosti?
Lej mojster... na tem forumu sva imela ze ene par pravnih debat... Daj dojemi, da ocitno o kazenskem pravu nimas pojma. Ali lahko govoriva o malomarnosti prodajalca? Ja, seveda. ampak o malomarnosti napram simobilu, on je na svojem sihtu malomaren (morda). Nima pa veze s kaznivim dejanjem goljufije, ki je naklepno KD (torej o malomarnosti nimamo kaj govorit). In ne, ni soodgovoren. Ker se je baba odlocila goljufat in je tudi njega ocitno pretentala. In verjemi da delavec na S! nima nobenega solanja o prepoznavanju oseb ki skusajo impersonirati folk na ukradeni osebni. Jaz sem bil na enotedenskem tecaju pa ti ne upam trdit da bom izlocil 80% takega folka. Ce je vse res, je bil mX zrtev KD. Eden izmed mnogih. Tako pac je - zbudi se.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Torej Simobil ni nič kriv, torej mojster za šalterjem ki ni dobro preveril osebne ni nič kriv, ni so-odgovoren za nastanek KD? A si že kdaj slišal o malomarnosti?