Selitev na svoje s partnerjem

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
lahko tako gledaš, lahko pa sta se zmenila da vsak da 1000€ na skupni račun, kar ti pa ostane lahk pa zase zapraviš
tongue-1.gif

in če ima 2000€ plače jih bo lahko zagonila ne samo 200 ampak 1000€...kot smo rekli - stvar dogovora
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
lahko tako gledaš, lahko pa sta se zmenila da vsak da 1000€ na skupni račun, kar ti pa ostane lahk pa zase zapraviš
tongue-1.gif

in če ima 2000€ plače jih bo lahko zagonila ne samo 200 ampak 1000€...kot smo rekli - stvar dogovora
wink-1.gif
Drži v celoti. Pač se je treba dogovorit in sprejet nek kompros, ki obema ustreza.
Zame je normalno tudi, da če eden zasluži 2000 EUR, drugi pa 800, da ne bosta oba enako prispevala za skupne stroške. Tako da... Vse je odvisno od dogovora.
Je pa žal velikokrat tako, da se en trudi, drugi pa to izkorišča za svoje stvari. Potem se začnejo težave.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

Problem pri tem je, da če se samo videvaš oz. preživljaš skupaj nekaj ur dnevno, človeka spoznaš v čisto drugačni luči kot takrat, ko se skupaj vselita.................

Če bova pa nesrečna skupaj pa raj vidm, da sva srečna vsak za sebe.

Tukaj se povsem strinjava in najini mnenji sploh nista tako različni.

Sam sem samo mnenja, da se danes vse preveč lahkomiselno odloča za skupno življenje (= koruzo). Nekaj mesecev (ali pa še to ne) se hodi in začne se že skupno življenje? To je edina točka kjer se ne strinjava.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
tongue-1.gif

wink-1.gif

Izgleda je denar res prepogosto glavna težava, ampak če sta za skupaj, potem morata tudi na denar gledati podobno. Če sta dva za skupaj, potem med njima ni in ne sme biti sebičnosti, ne pri denarju ne pri drugih stvareh.

Če ima nekdo plače 2000 drugi pa 800, pomeni, da ima cela družina skupaj 2800 in da morata s tem oba odgovorno razpolagati. Verjetno je tu največja razlika (ali pa tudi ne) med poročenimi in neporočenimi pari.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Neporočena, skupaj 6 let, trenutno skupaj živiva že skoraj eno leto. Glede denarja se strinjam s tabo, kolikor ga pride noter, je od obeh. Koliko ga gre na stran in koliko se ga zapravi je pa stvar dogovora.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
1. poročena 25,5let- porazno, kar sva imela skupnnega so bili le otroci, še za te sem bolj ko ne finančno skbela sama.
2. izvenzakonska skupnost 7 let, finance imava skupne, z moje pokojnine se plačujejo položnice, kurjavaitd. s partnerjevega dohodka pa se nabavlja hrana, stroški za avto in hišo.
Varčevat ne moreva, ker imava prenizke dohodke, sicer imava hišo, avto, ki ga bo treba v kratkem zamenjati in se kar dobro razumeva, čeprav sva šla živeti skupaj po 18 mesecih poznanstva.
Vsekakor sem zagovornica "koruze" ne za stalno, ampak toliko časa, da se partnerja med seboj dodobra spoznata, potem se lahko odločita za poroko ali gresta vsak po svoje.
"Koruzništvo" zagovarjam zato, ker se je moj bivši mož po poroki prelevil v popolnoma drugačnega moškega kot sem ga poznala dokler sva bila samo fant in dekle.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:"Koruzništvo" zagovarjam zato, ker se je moj bivši mož po poroki prelevil v popolnoma drugačnega moškega kot sem ga poznala dokler sva bila samo fant in dekle.

Z drugimi besedami, srečala ga je pamet?
confused-1.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
O
evil.gif
pojavil se je stieber, ki mi bo ugovarjal na vsak napisan stavek.

Nazaj k temi ...
confused-1.gif
stieber kako dolgo pa že ti živiš na svoje z eno in isto partnerko?

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
40
ej ej ej, ne ga tko no, sej štibr je čist fajn dečko, če hoče, mene ma čist rad
grin1.gif

selitev na svoje? težko vprašanje, eni prej, drugi kasnej, vsekakor mislim, da se morata oba partnerja strinjat, prej pogovorit/dogovorit kako in kaj bodo stvari ble, finance, pospravljanje,... večinoma se pa strinjam z odgovori aresa, pa še edn je biu tak, k je dobr pisal

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:

Kakorkoli, ne prenesem pogleda na prah.
grin1.gif

potem boš na tvojo veliko žalost: sužnja v lastnem stanovanju.

edit:

sploh ko boš imela otroke (vso svinjarijo v bajto prinesli)...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ja dobro, ampak tako veliki "poci" prahu se ti pa ne morejo nabrat v dveh dnevih...
confused-1.gif