Še malo o rtv

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik vacant pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
A to vete? ,ko na novogradnjo priklopiš štrom , al pa npr. kupiš staro podrtijo v kateri se sploh ne da živet ,ima pa elektro priklop , lahko je tudi gospodarsko poslopje (štala) , ti čez kakšno leto pošljejo račun +obresti za nazaj??? in šele od takrat naprej ti omogočijo odjavo.
.

Moje vedenje o tem je naslednje!
Če imaš v hišo (stanovanje) in si lastnik električnega priključka, plačuješ tudi RTV. Ko pa kupiš podrtijo z elektriko, ne plačaš še en RTV. Ker le enkrat plačaš RTV neglede na to, če imaš še vikend.
Narobe je pa v primeru, da si lastnik stanovanja (hiše) in plačuješ RTV. Nato pa s partnerjem kupita podrtijo ali vikend s štromom na partnerjevo ime. Potem je pa to novo ime, ki je zavezano plačat RTV.
Treba je pač vedeti, da eno ime plačuje le en RTV prispevek, tudi če ima vikend ali dve podrtiji s štromom.
Kaj pol naredit v primeru ,da je podrtija na partnerja ? -rtv odjavo poslat in čakat na njihovo milost?

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:

malo off
mam idejo -rešimo slo. železnice......z zakonom prisilit vsakega zaposlenega državljana ,da kupi mesečno za npr.100km v eno smer , samo da plačaš ,vozit se ni treba. ste vidli kak sn pameten aaa?
ideja vredna vsakega poslanca ,

Ma nisi ti toliko pameten. Tvoj sistem že zdavnaj uporablja SAZAS. Na vsaki prazni medij (CD, trdi disk..) ti zaračunajo piratnino, čeprav gor nimaš še nič posnetega.
Torej, ta sistem je še boljši

Jaz imam boljšo: tovornjake na vlake
cheer.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.633
4.006
113
na RTV so ogorčeni... pred branjem samo to - na RTV je REDNO, za nedoločen čas, zaposlenih 1.900 ljudi.

Citat:
Prepoved sklepanja avtorskih pogodb: Kdo bo delal program RTV Slovenija?
Vodstvo opozarja na posledice prepovedi

RTV Slovenija bo zaradi prepovedi novega sklepanja avtorskih in svetovalnih pogodb deloval okrnjeno, vodstvo RTV-ja opozarja ministra Žigo Turka. Honorarni sodelavci namreč predstavljajo velik delež ustvarjalcev vsebin.

Stroški dela honorarnih sodelavcev Radiotelevizije Slovenija znašajo 28 odstotkov vseh stroškov dela , samo na Televiziji Slovenija pa je ta delež 40-odstoten

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
1900 !!!!!!!
crazy1.gif
Sem moral it prov na AJPES pogledat -1851 zaposlenih za leto 2010.

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.633
4.006
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
1900 !!!!!!!
crazy1.gif
Sem moral it prov na AJPES pogledat -1851 zaposlenih za leto 2010.
V poročilu RTV piše da je bilo 2010 zaposlenih 1922
evil.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Že Frane Milčinski Ježek je nekoč na vprašanje, koliko ljudi dela na RTV, odgovoril,
da približno polovica
wink-1.gif

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.258
3.703
113
...ksz

Pazi to: na RTV ca. 1900 redno zaposlenih za nedoločen čas. Poleg tega na RTV stroški pogodbenih sodelavcev (beri: raznih s.p.-jev, ki mogoče celo nekaj delajo) znašajo 40% (!!!) stroškov dela.
Če upoštevamo, kar ni daleč od resnice, da je povprečni bruto-bruto redno zaposlenih višji od povprečnih plačil s.p.-jem, potem pridemo enostavno do precej zastrašujoče ugotovitve, da za naš RTV spored skrbi okoli 4.000 (z besedo: štiritisoč) ljudi
bonk.gif
.

Razhajkat bando.

P.S. pred leti sem bil parkrat na kavi z eno tako RTV-jevo s.p.-jevko in mi je govorila take zgodbe, npr. da naročijo kombi prevoz za transport snemalne ekipe iz RTV-ja do City Hotela (čez cesto), ker so kamere in vsa oprema pač pretežke za nosit tako daleč. Pa sigurno je še veliko bolj bizarnih zgodb v tistem kupu gnoja na Kolodvorski...

B81

22. jul 2007
37.960
11.115
113
Kak ne razumeš?

Ker je v nasprotnem primeru sr..., opomini in kaj je pač dalje potem...

13. jul 2011
2.677
626
113
Saj vodstvo in nadzorni svet se menja, sistem na RTV pa ostaja isti.
Pred 15 leti sem bil ene pol leta honorarc na RTV. Takrat nisem zasledil te fore, da bi se naročalo kombi za čez cesto, je pa krožila interna informacija, da je imel rekorder (so ga imenovali z imenom in priimkom) v enem letu izplačanih nekaj čez 500 dnevnic. Navaden državljan bi se vprašal kako je to sploh možno, ampak v svetu imenovanem RTVSLO velja drugačna logika.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Groza je, da ti "pavšalci" (SPji) naredijo levji delež celotne produkcije. Po moje je med redno zaposlenimi vsaj 50%, če ne več v "skupnih službah", torej neproduktivni administraciji. Mal se mi zdi, da na enega kamermana prideta dve tajnici. Sicer pa, tako številčnih ekip, kot jih RTVSLO pošilja okol za 3 sekunde prispevka, ni nikjer.