Se je začelo....dohtarji !?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
napisal si, da jim ne bi bilo treba tolk delat

seveda morajo, ČE JIH JE PREMALO?!

kaj za boga ti ni jasno?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Čakalne vrste so posledica naše vrle zavarovalnice, kr se pa tiče zdravnikov samih so pa tud klasa zase.. od dopustov, farmacevtskih odihov in seminarjev, ker u bistvu swingajo na velko...

do druzga največjega problema v tej državi, starih zdravnikov, ki nadzorujejo javna naročila, skozi katera tečejo miljarde...... Reorganizacija zdravstva je nujna... vendar nekaterim tako paše..

bolniki so tukaj sekundarnega pomena....

je pa dejansko res, da vladajo zaradi stare garde dohtarje zaostale sistematizacije in mladim nočejo dopustiti novješjih metod in upravljan...

Fides pa je desna roka temu, saj kljub očitnim napakam, ki se dogajajo jih enostavno zatavšajo ščitijo pa jo tastari botri.. in krog je sklenjen...

Res pa je da so plače minoren problem v zdravstvu, vse skupi je ena farsa....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Znanec zdravnik je iz slovaške in dela pri nas, le zakaj? Misliš, da bi nehal delati pri nas če bi jim vzeli to kar so hoteli.

.

za dva slovaka vem da se kmalu vracata nazaj v svojo slovensko republiko, ker slovenija ni vec to kar je bila pred leti ko sta prisla k nam po "boljso" placo.

Tako da ne misli da je slovenija tujim zdravnikom nevemkako mamljiva.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še en kup izjav, ki so si v nasprotju.

Po eni strani zdravnike obtožuješ, da se imajo za nekaj več, po drugi strani pa nisi zadovoljen, da prenehajo delat nečloveške urnike, preidejo na zakonsko dovoljenih 40+8 in se začnejo obnašati kot zaposleni v običajni storitveni dejavnosti (torej, da zahtevajo za svoje delo pošteno plačilo glede na ponudbo/povpraševanje).
Po eni strani misliš, da bi moralo biti pacientovo zdravje zdravnikom svetinja, po drugi strani pa večina ljudi ni pripravljenih narediti niti koraka v smeri zdravega življenja.

Kaj zdaj?

Ljudje še vedno mislijo, da njihovi prispevki po vseh teh letih spreminjanja populacijske piramide še vedno zadoščajo za kvalitetno oskrbo. V tem slowenistanu res ne bo miru, dokler ne bo propadel sistem socialnega zdravstva in bo potrebno plačati popolnoma vse. Takrat boš desetkrat premislil, h kateremu zdravniku boš šel in če boš sploh šel. Mi bomo delali desetkrat manj za desetkrat več denarja. Tako nekako? Si to želiš?

Ne seveda ne... zdravnikom delavske plače in naj tolčejo toliko neplačanih nadur, kot je potrebno. Ne hvala, tam smo že bili.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
To tebi pravijo, da jih je premalo. Jaz jim ne verjamem.

467716-post_slo.gif

si vse povedal, jaz sem s tabo opravil

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Torej meniš, da bomo vse probleme rešili z takojšnjim uvozom zdravnikom?

Wow... pa ti si genij!

Po mojem Joško Joras zadržuje ene 500 zdravnikov z juga, ki komaj čakajo, da pridejo v Slovenijo, kjer se cedita med in mleko.
smirk-1.gif

Kar pa se Slovakov tiče: Remember Vladimir Sojak? Google him. Sedaj v Londonu operira naše otroke za 20x višjo plačo kot pri nas. Pa še vedno bi se, če preračunaš vse stroške, bolj splačalo mu ponudit isti denar v Sloveniji. Tako da ne bluzi o uvozu zdravnikov.
ne-ne-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Pa itak, če bi že kateri prišel, bi hitro odšel tudi dalje, kakor hitro bi zavohal kako je severno in zahodno za našimi mejami. Lani sta dva porodničarja Slovaka odšla iz mariborskega UKC, bila sta pa 3 ali 4 leta tukaj. Vse, kaj tukaj ostane, so ostareli jugoviči.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Boš potem najel še prevajalca? Kitajski zdravnik s primerno izobrazbo za delo v slovenskem zdravstvenem sistemu, se verjetno vsaj malo ceni in bo končal nekje v zahodni evropi, kjer bodo tudi njega cenili (plačilo precej višje kot v Sloveniji).
Torej iz kje konkretno bi ti koga uvozil v naš zdravstveni sistem???
Kitajčki so najcenej (vem ,ker mi vedno njihove delavčke naprej mečejo) , dok ne bojo zreli za zahodno Evropo bojo tak pri nas delali , v tem cajtu bomo pa že svoje nove dohtarje vzredili .
evil.gif

za začetek pa prevajalnik , za pol leta bojo pa šprehali vsaj tak dobro ko velik dohtarjev ,ki so že 50let pr nas
evil.gif

hysterical-1.gif

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Daj ne bluzi o delavski plačah za zdravnike, v času recesije ste požrešni. Celotnemu javnemu sektorju bi morali za 5% znižat plačo. (za eno leto)
Če komu ne paše pa naj gre drugam.
Slovenci se preveč navadijo na eno življenje, tako da enih par bi šlo v tujino drugi pa bi kar hitro z malo manjšo plačo delali.

Koga uvozit? Ne vem, Kitajce, Čehe..., kogar koli bi bil pripravljen delat. Sigurno je kje stanje slabše kot pri nas.

BTW: Mene ne motijo čakalne vrste, sem se že zdavnaj jih navadil.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
5 zdravnikov se bo upokojilo. Torej zakaj je bolnica tako dolgo čakala, da najde nove zdravnike? Če vedo, da jih ni za dobit bi pa kakšnjo leto-dve prej začeli iskat.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
5 zdravnikov se bo upokojilo. Torej zakaj je bolnica tako dolgo čakala, da najde nove zdravnike? Če vedo, da jih ni za dobit bi pa kakšnjo leto-dve prej začeli iskat.

Pametnjakovic, tam zdravnike iscejo ze 10 let pa se nihce ne javi. Enako kot se nihce ne javi na razpise recimo za bolnico Trbovlje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:

Pametnjakovic, tam zdravnike iscejo ze 10 let pa se nihce ne javi. Enako kot se nihce ne javi na razpise recimo za bolnico Trbovlje.

Pusti, saj nima smisla...važno je, da so zdravniki 'požrešni', ker bi morali biti presrečni, če lahko delajo za 1000 evrov, ali še bolje, kar zastonj, zaradi hipokratove prisege. Itak nič ne delajo, če pa že kaj naredijo, pa vse zajebajo. Itak je pa lahko vsak zdravnik, tudi maiden...vraga, saj je bila na televiziji pred leti serija, ko je mladoletni zdravnik (doogie howser) ibr raztural, pa vsi so gledali urgenco, kjer ni treba drugega, kot da malo pripreš eno oko, v sekundi imaš diagnozo in s skuliranim glasom rečeš sestri: dajte mu tavanic pa eno felacijo, vmes pa še 3x pritisneš na prsni koš nekega drugega pacienta in ga oživiš....pa na slovenski meji čakajo horde vrhunskih zdravnikov, ki bi delali za 200 evrov na mesec, a jih naši zlobni zlobni monopolistični možje v belem ne spustijo notri...

Vsa čast zdravnikom, ste eni redkih, ki vas je dovolj v hlačah, da rečete ne udbomafijski hobotnici.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
In zakaj bi si pri trenutnem načinu sploh želel iti v Trbovlje?
V Ljubljani je vse pred nosom, kultura, trgovine, kar hočeš.
Zrak je enako čist. Izobraževanja v Koloseju, Unionu, al pa na gradu dostopna peš.
Še celo Bled in Portorož sta bližje. Da ne govorim o raznoraznih aktivnostih za otroke.
Plača pa ENAKA, ali v Trbovljah celo nižja, ker so manjše možnosti dodatnih storitev.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Sploh jim ni bilo potrebno toliko delati. Delajo več samo, da imajo večjo plačo in ne iz potrebe.( poznam jaz tudi zdravnika)
Jaz bi jih takoj kakih 500 odpustil, pa iz tujine uvozil zdravnike. Pa bi potem videli če bi še hoteli štrajkat.

Bi te jst rada videla 11 let študirat
10.gif

Ko boš pa ornk bolan, ali poškodovan zaradi svoje lastne krivde, boš pa na kolenih prosu, da te pocajtajo in vesel boš, če bo kdo ostal do večera v službi zato, da te npr. na noge postavi.

Poznamo take - brihtni k svina - na koncu je pa jokal. Pfujjj,
crazy1.gif
Paraziti

grin1.gif
Spet mam slab dan he he he he