KSZ: zakaj se sploh debatira o plačevanju zdr. storitev.. Saj mi vsak mesec odtrgajo od plače znesek za to.. in glede na mojo plačo je to 300€ in še kaj zraven. V enem letu torej na okroglo 4000€. Za 4000€ me sestavijo vsako leto na novo, če razpadem na prafaktorje, v 40letni del. dobi je to 160000€. Do zdaj razen ene operacije nohta nisem še nič potreboval, h zobozdravniku hodim samoplačniško, ko sem prehlajen pijem čaj z limono, ko imam gripo ostanem doma, rabim samo potrdilo od zdravnika, da sem bil doma, na sploh vam nič ne težim. Ko kličem za kakšen problem, ne pridem na vrsto, ker je vse drugo bolj pomembno, da ne govorim o zdravnikih, ki lepo veselo čebljajo po telefonu in se pogovarjajo o golfu.. za to pa je čas a?? In potem bi vi od mene radi imeli še dodaten denar.. pfff, vas vidi tamičkin. vsak dan.
In vi vsi govorite o osnovni plači zdravnika. Kaj mene briga osnovna plača!!! Ta je skoraj pri vsakem delavcu mizerna. Poglej in primerjaj raje plače z vsemi bonusi, dodatki, ki si jih ali pa si jih ne zaslužite in je plača takoj lepo udobno visoka. Jaz se moram za tako plačo kar fino spotit in preživet en mesec od doma, da ne govorim, da se dela cel mesec po povprečno 16 ur na dan. Pa mi ni niti malo žal in ne zamenjam te službe za nič. In če bo kdaj nas doletela kaka kriza, da bo zato plača nižja, bo pač nižja. Ne pa kot zdravniki, ki si grabijo in grabijo iz kupčka € svoje evrčke, da bo ja kupček velik, ostali ljudje pa se krizi lahko prilagodijo, ker se morajo.
In vi vsi govorite o osnovni plači zdravnika. Kaj mene briga osnovna plača!!! Ta je skoraj pri vsakem delavcu mizerna. Poglej in primerjaj raje plače z vsemi bonusi, dodatki, ki si jih ali pa si jih ne zaslužite in je plača takoj lepo udobno visoka. Jaz se moram za tako plačo kar fino spotit in preživet en mesec od doma, da ne govorim, da se dela cel mesec po povprečno 16 ur na dan. Pa mi ni niti malo žal in ne zamenjam te službe za nič. In če bo kdaj nas doletela kaka kriza, da bo zato plača nižja, bo pač nižja. Ne pa kot zdravniki, ki si grabijo in grabijo iz kupčka € svoje evrčke, da bo ja kupček velik, ostali ljudje pa se krizi lahko prilagodijo, ker se morajo.