Se je začelo....dohtarji !?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Men se zdi, da se s to pokojninsko blagajno še kakšne ceste gradi itd itd. ne samo dnar špara in obrača.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
A zato, ker je Slovencem v ustavi zagotovljeno zdravstveno varstvo, bi se sedaj breme izpolnjevanja te obljube moralo prenesti na izvajalce storitev?? Pa ne se hecat...
bonk.gif
A ko se je pa breme sfukanega in pokradenega gospodarstva preneslo na delavce , je blo pa vse v redu ???? , ....a je mogoče kvaliteta delavskega življenja in s tem seveda tudi zdravja ostala na nivoju , da se ni nikoli noben dohtar oglasil in strokovno obelodanil zdravstvene posledice nekvalitetnega delavskega življenja in s tem povezanih stroškov v bodočnosti?-,ki pa je že postala sedanjost in pomeni več materjalnih stroškov in zato manjše zdravniške plače za več dela.
Stegnali bi gobce dok je bil še čas !!!!! ,...zdaj je prepozno ,.....zato prevzamte svoj del bremena tega gnilega izkoriščevalnega komunajzkapitalističnega sistema.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Men se zdi, da se s to pokojninsko blagajno še kakšne ceste gradi itd itd. ne samo dnar špara in obrača.
V pokojninski blagajni se nič ne špara in obrača, ker se vsa vplačila vrak mesec sproti porabijo za penzije, pa še država mora zraven nekaj iz proračuna primaknit.

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
A ko se je pa breme sfukanega in pokradenega gospodarstva preneslo na delavce , je blo pa vse v redu ???? , ....a je mogoče kvaliteta delavskega življenja in s tem seveda tudi zdravja ostala na nivoju , da se ni nikoli noben dohtar oglasil in strokovno obelodanil zdravstvene posledice nekvalitetnega delavskega življenja in s tem povezanih stroškov v bodočnosti?-,ki pa je že postala sedanjost in pomeni več materjalnih stroškov in zato manjše zdravniške plače za več dela.
Stegnali bi gobce dok je bil še čas !!!!! ,...zdaj je prepozno ,.....zato prevzamte svoj del bremena tega gnilega izkoriščevalnega komunajzkapitalističnega sistema.
A tebi mora zdravnik posebej povedat, da sta kvaliteta življenja in zdravje povezana?

A to ves, če ne boš jedel, boš umrl?

Ljudje ne poslušajo niti enostavnih nasvetov zdravnikov
"ne se na plaži pražit na soncu"
"ne tako zelo solit juhe"
upoštevali pa bi nasvete, na katerd nimajo vpliva?
"jejte bio hrano, manj delajte, ne se sekirat, ..."

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
A ko se je pa breme sfukanega in pokradenega gospodarstva preneslo na delavce , je blo pa vse v redu ????

A je kdo rekel, da je bilo to vredu? Ne si sedaj izmišljevat stvari in mi polagat besede v usta. Tega nisem nikjer napisal. Ampak vsekakor pa dejstvo, da če so delavci sklonili hrbte, ne bo nikakršen razlog, da bi jih morali še mi. Po eni strani se ironično norčuješ iz komunistične ureditve, po drugi strani pa so te polna usta zahtev, ki predstavljajo točno to. "Dajmo bit vsi enaki. Naj vsi delijo usodo delavcev." Odloči se že enkrat, kaj bi sploh rad.
confused-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

A to ves, če ne boš jedel, boš umrl?

Citat:
Ljudje ne poslušajo niti enostavnih nasvetov zdravnikov
"ne se na plaži pražit na soncu"
"ne tako zelo solit juhe"
Taki nasveti so za mal višjo kasto , delavci nismo tak butasti ,da bi jih rabli
evil.gif
...konc koncev managerji kr po vrsti ,,počepajo,, delavske družine so pa še vedno ekonomski čudež ,ker so s svojimi prihodki še vedno pokonci.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
A ko se je pa breme sfukanega in pokradenega gospodarstva preneslo na delavce , je blo pa vse v redu ????

A je kdo rekel, da je bilo to vredu? Ne si sedaj izmišljevat stvari in mi polagat besede v usta. Tega nisem nikjer napisal. Ampak vsekakor pa dejstvo, da če so delavci sklonili hrbte, ne bo nikakršen razlog, da bi jih morali še mi. Po eni strani se ironično norčuješ iz komunistične ureditve, po drugi strani pa so te polna usta zahtev, ki predstavljajo točno to. "Dajmo bit vsi enaki. Naj vsi delijo usodo delavcev." Odloči se že enkrat, kaj bi sploh rad.
confused-1.gif
JA!!!! Zahtevam da smo pred zakonom in zdravnikom vsi enaki!!!!!!
Zato hočem da bolezni zaradi stresa priznate tudi delavcem ne samo vodilnemu kadru ,ki je obremenjen samo s filanjem svoje riti
Ker pa tega niste naredili ,ste sami odgovorni ,da ni več dost dnarja za vaše plače!!!!!!!! .....Tak je !! ja!!!!
če vam pa kej ne paše ,pa dejte odpovedi , mi bomo že cenejše , kitajske uvozli ....
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Na mojo veliko žalost precej Slovencev deli tvoje zgrešene predstave. Na tvojo veliko žalost pa se velika večina zdravnikov zaveda tega in samo vprašanje časa je, kdaj se bo zdravstveni balon v Sloveniji dokončno razpočil.

Oziroma, če se že ni.... (bomo videli, koliko zdravnikov bo sploh vrnilo soglasja in za kako dolgo). Če si vlada po 1. 1. privošči še kak podoben "hec", pa res nihče ne ve, kaj se bo zgodilo.

Alternativa.... well, ozri se malo proti ZDA. Denarja za zdravstveno oskrbo je vedno dovolj... glavna težava je v tem, ker ga nimajo vsi.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Tu je pač stvar taka, da zdravniki ne bomo strelovod za napake upraviteljev sistema. Slednji so namreč neposredno povezani z voljo ljudstva na državnozborskih volitvah. Oziroma drugače povedano - če je javnost izvolila nesposobno vodstvo, ne bomo zdravniki plačevali za to napako. That's on you!

Glede nato da so zdravniki proti napakam zaščiteni bolj kot kočevski medvedi, bodi raj tiho in vam kaos in nesposobnost vlade odgovarja......

Sami zdravniki vodijo bolnišnice zelo potratno, ko se hočeš vmešat pa štrajk itd...

v sloveniji je splošno znano, da napak zdravnikov ni....... arogantnost pa velika...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Citat:
Uporabnik capl pravi:če vam pa kej ne paše ,pa dejte odpovedi , mi bomo že cenejše , kitajske uvozli ....
hysterical-1.gif

Boš potem najel še prevajalca? Kitajski zdravnik s primerno izobrazbo za delo v slovenskem zdravstvenem sistemu, se verjetno vsaj malo ceni in bo končal nekje v zahodni evropi, kjer bodo tudi njega cenili (plačilo precej višje kot v Sloveniji).
Torej iz kje konkretno bi ti koga uvozil v naš zdravstveni sistem???

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Na mojo veliko žalost precej Slovencev deli tvoje zgrešene predstave. Na tvojo veliko žalost pa se velika večina zdravnikov zaveda tega in samo vprašanje časa je, kdaj se bo zdravstveni balon v Sloveniji dokončno razpočil.

Oziroma, če se že ni.... (bomo videli, koliko zdravnikov bo sploh vrnilo soglasja in za kako dolgo). Če si vlada po 1. 1. privošči še kak podoben "hec", pa res nihče ne ve, kaj se bo zgodilo.

Alternativa.... well, ozri se malo proti ZDA. Denarja za zdravstveno oskrbo je vedno dovolj... glavna težava je v tem, ker ga nimajo vsi.

In prav tvoje idiotsko razmišljanje je krivo, da večina ljudi razmišlja tko kot capl. Pa so te predstave zgrešene? Niti približno.
Je čas krize, vsi morajo zategovati pasove le zdravniki mislijo, da so oni nad vsem.

In, da dosežejo svoje se igrajo z nečim, za kar sami pravijo, da je svetost - pacientovo zdravje. Hinavščina, da večje ni. Če podpirajo model, da cilj opravičuje sredstva ... so se sami opredelili za moralne zavržence.

Pa ne govori, da ne vem o čem govorim, ker imam v družini dva zdravnika in vem, da jim ne gre niti približno slabo (niti vsem ostalim, katere poznam) a čeprav imajo "nekaj več" kot ostali še vedno hočejo "nekaj več". To je pač vreča brez dna (ego over the top). Ko so začeli so to delali iz "humanitarnih razlogov", potem so se začeli razburjati, da so plače preniske, so dobili višje plače in zelo dobro plačana dežurstva je bilo spet vse OK, sedaj bi pa še kar naenkrat delali 8h na dan + 20h dežurstev (kar bi jim prineslo še 1/3 plače), pa nikoli bili za nič odgovorni (kao - saj se zgodi), pa 40 dni dopusta + ?? dni za izobraževanje. LOL

Je pa dejstvo, katerega sami lepo izražate: saj nimamo kaj, igrate se z našim zdravjem. A to le potrjuje naše mišljenje o vas samih in ti to iz post-a v post potrjuješ (ali pa doctorz, ki se je tu v tej debati že lepo osmešil).

p.s.: sedaj pa lahko vsi bogi zdravniki, nadaljujete s svojimi nebulozami in zaničevanjem vseh okoli vas

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ah daj, ko boš prvič delal 60+ urni teden se pa javi

zdaj ko so zdravniki začeli delat "samo" 48 urni (40+8) delovni teden so pa največje barabe
hysterical-1.gif

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Sploh jim ni bilo potrebno toliko delati. Delajo več samo, da imajo večjo plačo in ne iz potrebe.( poznam jaz tudi zdravnika)
Jaz bi jih takoj kakih 500 odpustil, pa iz tujine uvozil zdravnike. Pa bi potem videli če bi še hoteli štrajkat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
no daj smartass uvozi jih iz tujine in nesposobni bodo sami morali it. Torej cakamo da vidimo ta tvoj uvoz, kaj ponujas tujim zdravnikom da pridejo sem?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
dej preberi celo temo. Problem je ker hoce drzava faking 12mio prisparat ker kao ni denarja. Ti bi pa z denarjem vabil. Hahaha. A mislis da ne bi sami prisli, saj vedo kake so place tu.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
12 mio je kr neki zaradi česa se razburjajo. Na letni ravni pomeni to za vsakega zdravnika 1000€ .. pa niti tolko ne.
Če je kriza, je kriza za vse, ne pa da se na račun zdravja bašejo € v svoj žep.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Znanec zdravnik je iz slovaške in dela pri nas, le zakaj? Misliš, da bi nehal delati pri nas če bi jim vzeli to kar so hoteli.

Naj imajo velike plače, samo če se špara se mora tudi pri njih.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Sploh jim ni bilo potrebno toliko delati. Delajo več samo, da imajo večjo plačo in ne iz potrebe.( poznam jaz tudi zdravnika)
Jaz bi jih takoj kakih 500 odpustil, pa iz tujine uvozil zdravnike. Pa bi potem videli če bi še hoteli štrajkat.

ti si pa zdaj pokazal, da sta tvoj IQ in bralno razumevanje blizu ničle

zakaj pa misliš, da se zdaj čakalne vrste daljšajo? Zato ker zdravnikom prej ni bilo treba toliko delat a ne?

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Ti maš težave z razmevanjem. Kje sem napisal, da bi bile čakalne vrste manjše? Zdravniki več ne bi bili bogovi, to bi se spremenilo.

Zdaj vedo, da jim država nič ne more. Zato pa imamo takšnjo zdravstvo kot ga imamo.

Čakalne vrste so zaradi zavarovalnic in ne zaradi zdravnikov. Zavarovalnica plača določeno število posegov na dan in zdravniki si jih nekaj pustijo za nujne primere + veze in poznanstva.

Nazadnje urejeno: