Se je avtomobilska industrija v Nemciji zacela sesuvat ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.334
8.965
113
pri taščici
Mal pa sta si podobna. Ce odvzames napisa, bi ju najlazje locil po stresnih letvah.
Ajd porscheju sem namenoma rore odrezal

Priponke

• IMG_20260901_191349.png
    IMG_20260901_191349.png
    110,2 KB · Ogledi: 38
  • Screenshot_2026-09-01-19-12-18-770_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-09-01-19-12-18-770_com.android.chrome-edit.jpg
    194,1 KB · Ogledi: 36
  • Všeč mi je
Reactions: tony

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.418
7.318
113
A niso verige namesto jermena kao bolj trajna rešitev ?
Beri prva menjava pri npr 300k km.

Opel Corsa, motor 1.4 16V bencinski, 157k km, in že ropota veriga.
Nedolgo nazaj sem prilepil video od nemških autodoktorjev, kjer so pri VW Tiguan tsi na ~100k morali menjati verigo.

Temu/Shein/Wish so postali uradni dobavitelj verig za nemško avto industrijo?

Pred nekaj tedni je začela veriga v mašini ropotati, takrat se je v celoti zamenjalo motorno olje, filtri in gumice za olje, ampak ropotanje je še vedno prisotno.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.397
2.988
113
To ker je menjo samo gumice za olje....moro bi menjat še ono za na kito.....ali še bolje...njegov fotr...

darwin

Majstr
17. avg 2007
853
619
93
Bravo, kaj vse si razvil iz opazke, da je ID7 grd. Mogoče je pa moja žena grda, kdo ve. Ker meni je ID7 eden lepših v floti EVozil.
Mnenja so različna, ampak ti si ob komentarju avtomobila v debato začel vmešavati žene.

Tudi meni je ID7 izjemno grd. VW nikoli ni imel dizajna, ampak to, kar zadnje čase delajo je :bruh:. Poglej novega EV pola ali pa aktualnega passata in tiguana kot kao vrh ponudbe. Med znanci ga počasi zapuščajo že tisti, kjer so bili generacijsko zaljubljeni v znamko. Menjajo jih za Kie, Toyote ... z argumentom, da če že zgleda nikako, naj se vsaj zanesljivo vozi.

Je pa zanimivo. Ko so evropski proizvajalci začeli igrati na karto nostalgije: renault 5, 4, twingo, fiat 500, panda, mini-ji, neko idejo retro oblike poskuša posodobiti tudi ford capri (ja, vem, preoblečen VW), ja na vlak želel skočiti tudi VW, ampak kar so bili iz preteklosti sposobni vzeti, je dizajn merilnika hitrosti in slika kasete na osrednji tablici. Reinkrnacija hrošča jim je klavrno propadla, glofa ne moreš reinkrnirati, ker nekega večjega dizajnrskega napredka od modela izpred 50 let do danes ni.
In če vprašaš 10 ljudi, naj ti naštejejo najbolj kultne VW modele vseh časov, boš na seznamu 10 avtomobilov poleg hrošča dobil več kot 5 golfov, ampak z različnimi motorji.

Jaz mislim, da ima v Evropi na dolgi rok največjo možnost preživetja Renault.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.267
14.819
113
polo ID je kjut, polo pač, ampak dobro opremljen bi moral stat max 25 ne pa 35...to so hakljci..

• Všeč mi je
Reactions: tony

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.267
14.819
113
zakaj? ne vem oblika je polo al ni, velik je pa tak že skoraj ko golf... fox vem kak drekojajc je bil.

darwin

Majstr
17. avg 2007
853
619
93
Občutek. Če upoštevaš, da bo imel osnovni EV polo tudi radkape, je to to.

sm_256111070_volkswagen-fox-2003-side-view_4x.png
Volkswagen-ID.Polo-3-1024x576.jpg

ICE polo ima vsaj neko stransko linijo.
aAeTl_IqRLdaBdxp_VWPolo2025DRIVECOMFORTexteriorsideviewdriving.jpg

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.101
9.232
113
Mnenja so različna, ampak ti si ob komentarju avtomobila v debato začel vmešavati žene.

Tudi meni je ID7 izjemno grd. VW nikoli ni imel dizajna, ampak to, kar zadnje čase delajo je :bruh:. Poglej novega EV pola ali pa aktualnega passata in tiguana kot kao vrh ponudbe. Med znanci ga počasi zapuščajo že tisti, kjer so bili generacijsko zaljubljeni v znamko. Menjajo jih za Kie, Toyote ... z argumentom, da če že zgleda nikako, naj se vsaj zanesljivo vozi.

Je pa zanimivo. Ko so evropski proizvajalci začeli igrati na karto nostalgije: renault 5, 4, twingo, fiat 500, panda, mini-ji, neko idejo retro oblike poskuša posodobiti tudi ford capri (ja, vem, preoblečen VW), ja na vlak želel skočiti tudi VW, ampak kar so bili iz preteklosti sposobni vzeti, je dizajn merilnika hitrosti in slika kasete na osrednji tablici. Reinkrnacija hrošča jim je klavrno propadla, glofa ne moreš reinkrnirati, ker nekega večjega dizajnrskega napredka od modela izpred 50 let do danes ni.
In če vprašaš 10 ljudi, naj ti naštejejo najbolj kultne VW modele vseh časov, boš na seznamu 10 avtomobilov poleg hrošča dobil več kot 5 golfov, ampak z različnimi motorji.

Jaz mislim, da ima v Evropi na dolgi rok največjo možnost preživetja Renault.
Vsake oči imajo svojega malarja. Mogoče jaz drugače gledam na ID7, ker je doma pač parkiran aktualni passat, in mi je super avto (itak vsak kovač hvali svojega konja, kako pak). Če znamka med seboj drži neko prepoznavno linijo se mi tudi ne zdi, da je s tem kaj narobe. Tudi Renault ima med seboj vse SUV-je v neki simbiozi in če nisi poznavalec, jih ločiš mogoče samo še z metrom. Jebat ga, moje subjektivno mnenje. Če bi kupil EV bi to bil ravno ID7, zato sem zastrigel ob mnenju soforumaša, da kaj bolj grdega v življenju še ni videl.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.589
6.196
113
Avto od zunaj gledajo sosedi, za lastnika je važno, kak je realni strošek / km, kar lahko pove samo kak šlogar in kako je za neke potrebe uporaben. Slednje se da približno oceniti, ko pogledaš osnovne tehnične podatke in si avto malo v živo ogledaš. Od znotraj seveda.

darwin

Majstr
17. avg 2007
853
619
93
Sem imel nekje v glavi podatek, da voziš opeljna.
Meni aktualna passat in tiguan vizualno delujeta poceni. Žal. Vseeno poskusi vdihniti preden se spustiš na osebni nivo. Odziv v stilu - A: "Meni je avto X grd"; B: "Tvoja žena je grda." - 50-letnimu gospodu pač ne pristoji. Bom tukaj zaključil, ker zmoreš bolje!

Sicer pa neko objektivno mnenje najlažje preveriš s fokusno skupino. Pripelji nakaj naključnih ljudi in jim pokaži slike ID7, nio et5 touring, byd seal 6 touring in neta s hunting (pogooglal 3 naključne kitajske karavane) s prekritimi značkami in jim naroči, naj ocenijo dizajn/všečnost. Prepričan sem, da bi bil vw na dnu. Potem značke odkrij in vrstni red se bo spremenil.

Sam Renaulta ne vozim in ga že zelo dolgo nisem, tako da ta ocena je ob narejenem koraku nazaj in poskusu pogleda z distance. Isto ga serjejo, ampak nekako se bolj znajo prilagajati trgu. Ravno to - plastičnost "njihovih možganov" je bolj učinkovita.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.153
-437
113
Se danes peljem za enim čudnim, meni grdim avtom, se pribljižam in preberem id7. Pa kdo to skropucalo kupi za ta denar.
Na splošno se mi zdi da je vw zgubu kompas z oblikovanjem in cenami. Ni čudn da ga vse hišne znamke šišajo po levi in desni.
Vsake oči imajo svojega malarja. Mogoče jaz drugače gledam na ID7, ker je doma pač parkiran aktualni passat, in mi je super avto (itak vsak kovač hvali svojega konja, kako pak). Če znamka med seboj drži neko prepoznavno linijo se mi tudi ne zdi, da je s tem kaj narobe. Tudi Renault ima med seboj vse SUV-je v neki simbiozi in če nisi poznavalec, jih ločiš mogoče samo še z metrom. Jebat ga, moje subjektivno mnenje. Če bi kupil EV bi to bil ravno ID7, zato sem zastrigel ob mnenju soforumaša, da kaj bolj grdega v življenju še ni videl.
Tebe je.e razumevanje prebranega.
Nikjer nisem rekel da kaj bolj grdega nisem videl. Rekel pa sem da je grd (pa sem 2 predprejšnji generaciji pasata imel) in da kdo ga bi kupil za ta denar.
Mogoče pa bi spremenil al pa potrdil tvojo trditev, če bi tvojo ženo videl

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji