Se je avtomobilska industrija v Nemciji zacela sesuvat ?

kemb

Majstr
7. okt 2018
972
991
93
Berem tole temo... in se vprasam alu bo vw propadel in odgovor je ne. On bi lahko propadel že z dieselgatom,..

Drugace je pa tole rezultat zgrešene EU politike in samovsecnosti, vzvišenosti proizvajalcev (sploh pri cenah) po covid obdobju.
Ali je čas za streznitev? Prej ko pride boljse bo za vse, za proizvajalce in kupce.
Pa se pri trgovcih in seviserjih naj naredijo red.
Uveljavljanje garancije je pri vw znanstvena fantastika. ....
Po času debelih krav, vedno pride čas suhih krav..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.456
9.046
113
pri taščici
aja, vw bo propadel? :valjamse:
Dokler se bo pol leta čakalo na nove avte predvidevam da ne. Če pa bo ob taki čakalni dobi propadel, potem pa si uprava zasluži mrd nagrado, ne samo mio.
Ko pa bodo narejeni avti pol leta čakali na kupca, potem pa bom zastrigel z ušesi

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kemb

Majstr
7. okt 2018
972
991
93
Dokler se bo pol leta čakalo na nove avte predvidevam da ne. Če pa bo ob taki čakalni dobi propadel, potem pa si uprava zasluži mrd nagrado, ne samo mio.
Ko pa bodo narejeni avti pol leta čakali na kupca, potem pa bom zastrigel z ušesi
Se strinjam...samo tale panika okoli vw mi je na nek način komedija. Cene pa vozil pa v nebo, ...
In kdo je sedaj kriv? Leva ali desna politika? Ali menagement?

• Všeč mi je

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
511
400
63
Kingston town
Pozabljas da je VW ( in ostali evropski proizvajalci) izgubil ogromen prodajni delez na Kitajskem (konkurenca) in ZDA (tarife) kar sta dva glavna trga zunaj EU za VW. To da se v evropi se vedno caka na avtomobile pomeni tocno to, da se samo v evropi caka na njih. Zdej se VW sicer nekaj trudi na kitajskem s kitajsko verzijo VW ampak take stvari potrebujejo cas in vprasanje je ce jim bo uspelo.

Silos

Majstr
6. jun 2024
128
258
63
EU proizvajalci bi lahko še vedno bili v prednosti, če bi delali na kvaliteti. Če bi bila kvaliteta in dolga življenjska doba prva stvar, na katero pomisliš pri evropski znamki. Ampak je bilo treba maksimizirat kratkoročne profite in potem smo dobili razne Tavarese v takšni in drugačni obliki in razne 1.2 PureShite v takšni in drugačni obliki.

Včasih so Američani kupovali evropske avte, ker so bili pojem kvalitete v primerjavi z ameriškimi. Danes so še 100x bolj kompleksno in okvaram podvrženo s*anje.

Kvaliteta dol, UX dol (halo, VW, tačskrin na tač drsnike), dizajn dol (ok, subjektivno) ... samo cene gor. Ja, Guten Morgen Deutschland und Europa.

Pa naj se ne izgovarjajo na EU norme (čeprav se strinjam, da so številne debilne). Japonci in Korejci pol toliko ne jamrajo in začuda imajo celo čisto spodobne avte brez PureShit in podobnega downsizanega dreka.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.832
15.523
113
kod Džej-Zija
Kot pri bmw, ki je že pred leti zahteval povišane prihodke od poprodajnih storitev. Beri: crap kvaliteta, da lahko drago zaračunavajo servise in rezervne dele.

Na to temo:

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.314
11.641
113
EU proizvajalci bi lahko še vedno bili v prednosti, če bi delali na kvaliteti. Če bi bila kvaliteta in dolga življenjska doba prva stvar, na katero pomisliš pri evropski znamki. Ampak je bilo treba maksimizirat kratkoročne profite in potem smo dobili razne Tavarese v takšni in drugačni obliki in razne 1.2 PureShite v takšni in drugačni obliki.

Včasih so Američani kupovali evropske avte, ker so bili pojem kvalitete v primerjavi z ameriškimi. Danes so še 100x bolj kompleksno in okvaram podvrženo s*anje.

Kvaliteta dol, UX dol (halo, VW, tačskrin na tač drsnike), dizajn dol (ok, subjektivno) ... samo cene gor. Ja, Guten Morgen Deutschland und Europa.

Pa naj se ne izgovarjajo na EU norme (čeprav se strinjam, da so številne debilne). Japonci in Korejci pol toliko ne jamrajo in začuda imajo celo čisto spodobne avte brez PureShit in podobnega downsizanega dreka.
Tavaresa bi mogl obesit za jajca.... isti motor za kosilnico in čezoceanko.....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.228
9.358
113

Saj ne vem kam naj to prilepim..... Skratka, islamizacija je že v polnem teku. Levica še dalje po svoje, v prepad....

• Wow
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.456
9.046
113
pri taščici
Pozabljas da je VW ( in ostali evropski proizvajalci) izgubil ogromen prodajni delez na Kitajskem (konkurenca) in ZDA (tarife) kar sta dva glavna trga zunaj EU za VW. To da se v evropi se vedno caka na avtomobile pomeni tocno to, da se samo v evropi caka na njih. Zdej se VW sicer nekaj trudi na kitajskem s kitajsko verzijo VW ampak take stvari potrebujejo cas in vprasanje je ce jim bo uspelo.
Torej ga je v evropi pridobil al zakaj se caka pol leta na avte.
Al narocilo iz ljubljane s ki njsjo vprego odnesejo v Volsburg in potem tudi konji nazaj avto pripeljejo na kociji?
Zadnjic poslušam nekega kleparja, da bo na nek nadomestni del elektroinstalacije za nek "premium" nemski kombi cakal leto pa pol. Pa to ne mores verjet. Olanske jeseni ima avto ze na dvorisci, pa bo se do spomladi najmanj...avto pa star nekaj let (manj kot 5)
Predvidevam da se podizvajalec ki dela to instalacijo ze dve leti čoha za usesi kaj naj dela sedsj ko ni narocil...

• Všeč mi je

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.314
11.641
113

Saj ne vem kam naj to prilepim..... Skratka, islamizacija je že v polnem teku. Levica še dalje po svoje, v prepad....
Ja klinc, če je pa desna sredina z eko fašizmom zafurala vse. Alternativa je pa skrajna desnica ali pa ta žalost.

• Všeč mi je

Silos

Majstr
6. jun 2024
128
258
63
Jaz bi od evropskih kot nov avto kupil samo še Dacio (ja, Dacio) ali pogojno Škodo. Drugače pa, če bi zdaj kupoval novo, bi gledal proti deželi vzhajajočega sonca. Lahko imajo zaradi mene še vedno notri "casio" uro na armaturki, dokler to, čemur je avto namenjen, štima kot mora. Saj ne spim na armaturki, da mora biti mehka in po možnosti obložena z blagom. BMK za nek kvazi prestiž, led trakove itd. To so pogruntali marketingarji, da lahko umetno dvignejo ceno, ne inženirji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.228
9.358
113
Ja klinc, če je pa desna sredina z eko fašizmom zafurala vse. Alternativa je pa skrajna desnica ali pa ta žalost.
Mah, ko imenujejo AfD kot skrajno desnico, potem veš da je dojemanje politike v EU povsem izkrivljeno. Podobno kot se je imel Golob za sredinskega, je Merc daleč od sredine. Že, da krščanski demokrat dovoljuje to, kar tujci počno, je obsojanja vredno. Enako velja za ljubljenega vodjo Janšo. Nekateri bi ga radi imeli za ekstremnega desničarja. Ma ja... malo morgen.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.314
11.641
113
Ti bom razložil kaj mislim s tem. Recimo da sem zadnjič poslušal enga vlogerja, ki je bil včasih špecialc, zdej pač nabildan predava o svačemu. In začne od volilne pravice rezidentov, do sem sva se strinjala, ker za moje pojme je samo državljanstvo tisto, ki ti daje volilno pravico v neki državi, po tem pa zaključi isto misel s tem, da en črnc Mabundonagumbe nima kaj iskat tu, ker črni ljudje nikol niso tuki živel in on nima kej tuki volt....Če ima državljanstvo, njegova barva kože nima nič s tem. Prvo ima prav, drugo je čisti rasizem, ki ga je zapakiral v prvo. Enako je z idejami AfD, hudič se skriva v detajlih skrbno zapakiran v nekaj s čimer se vsak normalen strinja.....

• Všeč mi je
Reactions: sad in jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.604
15.044
113
javni pritisk na nemške delavce, da se bodo navadli, da bodo par 100€ manj dobli (da bodo posvečeni lahko dobili več). Če bi šlo za pravo krizo bi se zadeve precej poznale v salonih, ali z ausfekaufom, ali z manjko modelom, v glavnem kup anomalij...ki jih pa na trgu ravno ni, razen da se vse drazi iz tedna v teden. Vsaj v nemškem hlevu.
Očitno nemcu povprečen EU kupec še vedno štango drži. In je vse pripravljen požret.

• Všeč mi je

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
511
400
63
Kingston town
Seveda da ima, ampak kitajci placujejo ogromno denarja raznim influencerjem da hvalijo kitajsko sranje in pluvajo evropsko. Povprecen clovek pa vemo kako je neumen in pol to verjame in trosi naprej. Tudi tukaj na forumu je se pred enim letom nekdo drkal na stare nemske premije, zdej mu je pa je kitajc top sit.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.236
1.430
113
Ja seveda. Po tvoje je folk torej sami debili ali pa placani. Opcija, da je nekaj drugega lahko tudi dobro (ne samo svabski drek) pri tebi ne obstaja? Hvala za tak fasizem in enoumje...

Ce bi bil vw dober, ne bi bil zdaj v riti. Najbolj enostavna razlaga. Navadne picke so, kaj ni jasno? Sej scasoma bojo pogruntal in se resetiral, samo trenutno napram ostalim je tako.