SDS naj bi ob dnevu samostojnosti pripravila plakat ...

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Iz ilegalne trgovine z orožjem je Milan Kučan dobil tudi denar za volilno kampanjo leta 1992
Še več, obstajajo dokumenti, ki jasno kažejo na to, da je bil prav Milan Kučan tisti, ki se je ukvarjal z ilegalno trgovino z orožjem. Kljub temu da po temeljni Ustavni listini iz 25. junija 1991 predsedstva in sveta za ljudsko obrambo ni bilo več potrebno obveščati o nabavi orožja, je Janez Janša to vseeno storil.Nismo ga pa (Kučana, o. p.) spraševali, ali se Slovenska vojska lahko oborožuje ali ne, ker teh pristojnosti on nikoli ni imel. Kljub temu se je, recimo, dogovarjal z Izetbegovićem, koliko orožja bo slovenska vojska poslala Bosni. K nam so prihajali ljudje iz bosanskega obrambnega ministrstva z navodili, ki jim jih je dal njihov predsednik Izetbegović, dobil pa jih je od Kučana,« je spomnil predsednik SDS in nadaljeval: »Pri ilegalnem orožju na mariborskem letališču je šlo za orožje za eno dobro divizijo oziroma več, kot nam ga je ostalo, ko so nas razorožili leta 90. To je neposredno Kučanovo maslo. Kršene so bile vse konvencije, vsa domača zakonodaja, pa za to ni nihče odgovarjal, ne izvajalci ne tisti, ki so to ukazali, ker je Kučan to na koncu preko slovenskega sodstva in tožilstva vse lepo spravil v zastaranje ali v oprostitev. Torej, bila je ilegalna trgovina, eden od ključnih akterjev te ilegalne trgovine pa je bil Kučan. Obstajajo tudi podatki, koliko denarja je dobil iz tega za volilno kampanjo leta 1992.”Poglej priponko 27338Poglej priponko 27339Poglej priponko 27340
"Primite tatu!" je vpil bežeči lopov.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pa ti to resno ali se delaš neumnega? Kučan je bil glavni v slovenski veji ZKJ, ki je bila proti razpadu Jugoslavije. Mnenje je spremenil šele takrat ko je videl da drugega izhoda ni.
Zakaj je bil proti razpadu? Ker je v nasprotju z vročekrvnimi bedaki, videl kri in temu se je želel izogniti. Pozneje sta pa prav on in Drnovšek z diplomacijo dosegla, da se je vsaj pri nas ločitev zgodila relativno mirno. Drugje je bilo pa krvi več kot preveč.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Imeli smo veliko srečo, da so se politiki, kot je Kučan, dobro dogovorili in so nas ostali spustili ven iz Jugoslavije brez večjega števila žrtev. Obramboslovec Janša je še vedno razočaran, ker se ni mogel vojskovati in pokazati svojega znanja. Kasneje je sicer malo prodajal orožje, da je lahko potem užival v spremljanju bojev.
A maš kakšen link za tole? :cheer::valjamse:

I

Izbrisan uporabnik #9334

Zakaj je bil proti razpadu? Ker je v nasprotju z vročekrvnimi bedaki, videl kri in temu se je želel izogniti. Pozneje sta pa prav on in Drnovšek z diplomacijo dosegla, da se je vsaj pri nas ločitev zgodila relativno mirno. Drugje je bilo pa krvi več kot preveč.

In to je kronska resnica.

Sedaj po 28 letih nekateri obujate spomine? Obenem pa današnja človeška znanost ugotavlja pradavne dogodke, ki sploh niso bili nikjer zapisani?
Kdo je tu nor? Mi ki smo živeli tisti čas, ali napihnjena mladina, ki nima v življenju kaj početi? Mimogrede, nima pa kaj početi zaradi osvobojenih mamic iz 80. let, ki se jim je tožilo, če bi njihovi sinkoti debelinkoti morali malce iti v vojaščino ! Ateji so pa bili zaradi ljubega miru v bajti tiho. :gorjaca:

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
Ravno takšnega človeka bi Janez takoj postavil za poveljnika kakšnega logorja, kjer bi zapirali nedomoljube, on bi jim pokazal...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz žensk ne zastopim. Če bi bil jaz ona ter bi me dec šel pretepat - takoj prvič bi jih dobil nazaj :gorjaca: . Če bi se me lotil drugič, bi ga pa že počakal sredi noči in odgriznil tista gnila jajca, vsak veterinar strokovno pravi, da so potem zadeve čisto pohlevne. Pljuneš stran, nekam tja v Savo, naj se ribe matrajo s tisto žvarovno :gorjaca: .

2. okt 2007
3.860
2.374
113
S tem pljuvate v lastno skledo. Levaki ste izdajalci

torej leta '90, je bilo več kot 90% zavednih Slovencev za plebiscit, in ti boš govoril, da so eni izdajalci... in to samo za to, ker se ne strinjamo s tvojim(vašim od führerja) mnenjem... mater....
Slovenci smo res poseben narod, malo nas je, skregamo pa se za vsak drek, samo da ni naš (lev ali desn). Potem pa se sprašujemo zakaj nimamo narodove zavesti, zakaj smo kot hlapci.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Je morda Suzica na poti legendarnega Globočnika? Tisti je tudi nekoč tako zavzeto rit lizal fuehrerju, da je postal legendaren.
Gre za to, da so bili nekateri moji posti izbrisani, ker je nekoga preveč zabolelo. Pa Suzice že kar nekaj let ni več prisotnega tule.

Zadevo sem poslal administratorjem, sedaj jo pa še kopiram, za vsak slučaj. :mad:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik #9334

Bom dodal :

Doživeli smo politično rivalstvo, v 30. letih prejšnjega stoletja. Jaz sem kasneje moral odraščati na pogorišču tega rivalstva, zato v nobenem primeru ne odobravam ekstremistov. Ko kača glavo dvigne - ji jo odbijem !

Naj bo jasno !

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Odlicna poteza sds. Objavjo en plakat, in narod se spet krega med sabo. Nekateri gredo celo tako dalec, da obsojajo cele pokrajine, ceprov so zapovedani kristjani. Medtem se pa sranje dogaja na sdh, sranje s prodajo banke in ostale pickarije. Bravo slo politiki, karavane gredo dalje.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vse. Ni se treba posmehovat poraženemu nasprotniku, ker on je svoje že oddelal. In to je vse.

Poleg tega je bil ta vojak zgolj orodje v rokah politike. Politika je tista, od katere se pričakuje modrost! :mad: Sedaj bi se pa izživljali nad sliko (sovražnega) vojaka?

Pazi - jaz sem bil marsikaj, bil sem tudi pod orožjem, sem tudi pisal o tem. Pa tudi v TO takrat v naši vojni. Zaradi vsega skupaj sem še kako vesel, da smo jo tako poceni odnesli. Sedaj bi se pa nekateri kolovodje s posušenimi jajci kitili s tem? Ker se nimajo s čim bolj pametnim več? :nigladek: Po skoraj 30 letih? :nigladek:

Saj so tako kot nekoč ko sem bil še mulec in sem moral vsako nedeljo dopoldne poslušati po radiu "Hej brigade" ! :zavijazocmi: