Sankanje

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Pozdrav!
Kje se da dobr nasankat
grin1.gif
Zanima me katere so kaj dobre proge za sankanje in predvsem ali Mišouh v Selški dolini še deluje oziroma če je letos že začel z obratovanjem?

LP Blaž

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Najboljše nočno sankanje: Vzameš čelko, sanke. Se zapelješ na Krvavc oz. do amborža ker višje cesta ni splužena. Potem pičiš peš gor na vrh Krvavca. Potem pa pičiš tok dol, da se komi ustavš. Pazi tope, zadnjič bi mel skoraj bližnje srečanje, sam so ga na koncu mele samo sanke
grin1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Do sedaj obdelal tri sankaške lokacije - Velika Planina (po cesti zadaj), Velika planina (nočno organizirano sankanje) in stari prelaz Ljubelj.

1. Velika planina po cesti - cesta je posuta do Marjaninih njiv, potem pa se da naprej s sankami do Kisovca, od koder se spustiš. Pred parimi dnevi je bla stvar prava pesem, ni tako razrito in se da super nasankat.

2. Velika planina organizirano sankanje - bil v petek - bilo je super, mogoče malo preveč razrito, samo to bi veljalo pripisati rekordnemu navalu - nekje 100 sankačev tisti dan. Proga je speljana deloma po planinski cesti, deloma pa kar po smučišču (spodnji del). Mogoče je edinole problem, ker je na parih delih proga malo slabo osvetljena - ampak ni nevarno. Če si len sankač, in se ti ne da hodit v breg, zadevo vsekakor toplo priporočam. Odšteješ 15 EUR in se v treh urah pošteno nasankaš
smile-1.gif
.

3. Stari prelaz Ljubelj - bil danes, v popoldanskih urah. Cesta je bila precej razrita (so nastali kuclji), tako da si moral kar pošteno garati, da si se izognil najhujšim. Nevem kako je kaj tam dopoldne, spodaj sem videl ratrak, očitno cesto steptajo ponoči, tako da bi stvar utegnila bit zanimiva v dopoldanskem času. Lahko pa kakšen lokalec več pove...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Včeraj sem se sankal v Jav. Rovtu nad Jesenicami. Bili smo zvečer, tako da ni bilo preveč ljudi. Proga je dolga cca 4 km in, srednje težka
smile-1.gif
Edino pri zadnji "furi" so ratale luknje, tako da je hrbet kar trpel.... imel sem pa občutek da so nekje hitrosti tudi okol 30 kmh ( je bil pred mano 4kolesnik).

Drugače je pa v soboto na Soriški planini tekma z navadnimi sanmi za pokal Slovenije....
Še povezava: http://www.sankanje-domel.com/raceaction.php?all=1

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ima kdo kak link do nočnega sankanja v kranjski gori? ta vikend bomo gor, pa bi še to šli probat.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ima kdo kak link do nočnega sankanja v kranjski gori? ta vikend bomo gor, pa bi še to šli probat.

Če se boste sankali po Tamarju ne rabiš nobene organizacije. Z avtom zvečer do skakalnice, tam parkiraš (zvečer zastonj), jo peš mahnete proti domu v Tamarju (cca. 30 - 45 min hoje), s sabo vzamete naglavne svetilke, dom je odprt vsaj do 22.ih in imajo vedno kaj dobrega skuhano. Potem pa navzdol. Sicer je proga zelo lahka, navzdol moraš iti tudi nekaj peš, ampak če dobite jasno vreme, je idila popolna.
cheer.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ali pa na Tromeji, sicer je hudo ledeno in leti k sneta skira
grin1.gif

pa en rum za pogum
grin1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
hvala fantje. predlog od Yogia mi je sicer najbolj všeč. sam ker imamo zraven malo bebico, mislim, da ne bo prišlo v poštev.
tko, da če se bom šli sankat bomo šli sem http://www.sednjek.si/index.php?id=6

Hja, sej tole nočno sankanje, ki sem ga zgoraj omenil organizirajo teli na linku
grin1.gif
Ob poti ti pa tudi postavijo bakle. Imajo pa tudi druge proge, ki pa jih žal še nisem poizkusil.

Koliko je pa otrok star? Lahko pa se tudi z njimi (z džipom ali kombijem) pelješ gor ali pa dol... Klanec od koče v Tamarju do skakalnic pod Poncami ni pa ničkaj nevaren, če bi imel otroka s seboj in bi ga držal v naročju na sankah... Razen, če imaš še štručko, ki je stara manj kot eno leto.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
http://www.sankanje.com/
Samo ne vem kolk so ažurni.

To sezono sem bil 3x v Lomu pod Storžičem. Proga je zame super, malce se sprehodiš, popiješ kuhanca in gasa. To sezono je bila vedno brez kucljev, ker skoz pedenajo zadevo (le malenkost so preveč splužili na koncih). Je pa proga super, ker tud če zletiš s proge, ti ne bo kaj hudega.

Ljubelj. Letos je dokaj velik anval ljudi gor, kakor vidim. je pa tist ratrak spodaj v uporabi bolj malo, tako da ne pričakovat dopoldne ful hude proge. Tud na vrhu lahko marsikdaj doživite neprijetno presenečenje, ali da zmanjka pijače ali pa je kar zaprta. Očitno se jim ne da več delat. Me pa zanima, čigava je sploh ta koča na vrhu (v čigavi lasti). Je pa proga kar nevarna, saj če kakega ovinka ne bi zvozil, lahko omahneš kar precej v globino, sploh če si navajen bolj hitro vozit.

Na Zelenici pa ne vem kako je.

Aja še velika planina, nočno sankanje. Bil sem gor za božič, pa se mi proga ne zdi ne vem kaj. Pač bolj za sankače za oviranje prometa
evil.gif

LpTuši

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Ta proga (iz Doma pod Storžičem proti Lomu) ni čisto nedolžna. Po novem letu in verjetno še zdaj je bila pošteno poledenela in je moral vsak prekleto mislit, kaj dela. Kolega je npr. pošteno zletel iz proge in se temu primerno tudi konkretno razmontiral. Pa še srečo je imel, da ni staknil kakšne poškodbe hrbta, glede na to, kako je pristal.

Skratka, previdnost definitivno ne škodi.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Tudi dostop po cesti je adrenalinski, če greš z avtom prav do rampe. Cesta je namreč popolnoma ledena, zato se ti obeta užitkarski rodeo.
grims-1.gif