Samsung I9000 Galaxy S

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Sem se pogovarjal s tehnikom na simobilu in je model reku, da je SW napaka in da naj uveljavljam garancijo wtf???? aparat sem dva dni nazaj dobu, zdej bom pa 45 dni zih brez če ga tja nesem. Mislite da je res kaj na temu kar pravi?

Še to me zanima ko brskam po spletu sem nedosegljiv sem opazil je to normalno? ali bo moral dobiti klic?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če je EDGE, potem se lahko naredi, da si nedosegljiv, ja. medtem, ko UMTS oz. 3G ne bi smel bit problem.

Android Market napaka je lahko SW napaka, ampak a boš res samo zaradi tega šel na servis?
wink-1.gif
sploh če ti dela preko Wi-Fija vse normalno?

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Ja Edge je vklopljen ja, se da to kaj spremenit, da sem vseeno dosegljiv ali ne. Ne vem če bom šel samo zaradi tega, jutri bom še na Ram poklical pa malo vprašal kako pa kaj. Fora je da sem na simobilu dokupil 2gb za 12 evrov na mesc in mi je v interesu da jih vsaj pol porabim, ker če bom preko wi-fija uporabljal potem je bolje, da prekinem ker tut 100mb ne bom pokuril;) Malo v šali, vendar v principu pa veš kaj sem mislil povedati.

P.s. tudi prek wi-fija mi ne potegne aplikacije na aparat, samo surfam lahko po marketu, dol povlečt se pa nič ne da.

aja še to se da mogoče market aplikacijo dol zbrisat in na novo naložit, mogoče sama aplikacija zajebava ke sam SW deluje vredu. Je mogoče že kdo to naredil in kje bi dobil market aplikacijo?

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Malo gledam po netu in vidim, da ima veliko ljudi iste težave na drugih aparatih. Par načinov sem našel kako se da popraviti, če imaš srečo. Tale se mi je zdel še najbolj človeški:

"Download Manager" was the culprit in my situation.

Settings-->Applications-->Manage applications-->Download Manager-->Clear data. This fixed the issue completely.

Ustavi se mi pri download manager, ne najdem ga kar posledično tudi ne clear data, mi lahko kdo pomaga, kje najdem download manager.

Evo hudo, dela. Našel sem potem še ostalo pot. Če katerega zanima uredi aplikacije, potem pa pritisnemo lev touch gumb, filtri, se izvaja in potem tam poiščemo download manager, potem pa še clear data in dela.

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
KSZ:
Jaz moram potrkat po lesu - kakšnih deset dni že uporabljam tega Samsunga in mi vse lepo deluje. Tudi market (na Wifi in na telefoniji). Sem pa pri Mobitelu, če je slučajno vseeno kakšen hakelc. Ker sem tudi nekje drugje zadnjič bral o nekih težavah, pa sta bila tam dva - eden s Simobilom in eden s Tušmobilom.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Menda je od včeraj novi firmware:
- task killer (skupaj z Widgetom)
- boljši GPS sprejem
- malo hitrejši sistem
- novi toni
- hitrejše delovanje Marketa
- nekaj drugih sprememb ...

Tako pravijo.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
je novi SW za Galaxy S
Current Version : PDA:JG5 / PHONE:JG1
samo mi ga noče nadgradit ker moj ni prava verzija je pa od M@
še ima kdo isto

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Nova verzija je I9000XWJM1

ravno včerja sem jo naložil, novosti so pa:
- task manager, z widgetom na desktopu. Prikazuje število zagnanih aplikacij in pa njihovo potratnost pri RAM-u. Je malo pmatnejši in zapira samo tiste programe, ki si jih sam odprl (v nasprotju od raznih ostalih, ki so veselo zapirali tudi live desktope ipd.)
- GPS je bistveno boljši
- še hitrejši sistem, ki je bil ži v verziji JG5 zelo hiter in je tako svetlobna leta pred stock firmwarom od Samsunga, ke je imel oznako JF3
- nadroid Market dela izredno hitro
nova animacija za odklep zaslona (premikajoče puščice levo/desno)
- v Notification baru je sedaj ikonica za vklop/izklop GPS-a
- ko je baterija napolnjena na 100%, se v notification baru pojavi ikonica
- verjetno še veliko malenkosti v ozadju...

Vsi ki še niste nadgradili, je zelo priporočljiv upgrade

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik 474

Probaj z razlilčnimi Pit datotekami. Večina jih dela z 512, ki je sicer starejša od 513, vendar se nadgradnje JG5 ni dalo z novejšim 513. Meni je uspelo nadgradnjo JM1 narediti z verzijo 513, nekaterim ne, vsem pa je uspelo z 512.

Prav tako ne škodi, da v Odinu (sploh če prvič delaš upgrade) obkljukaš opcijo Re-partition. S tem bo na novo definiralo particije, ki se (vsaj tako izgleda) razlikujejo med strejšimi firmwari (JF3, JG1...) in novejšimi (JG5, JM1)...

Poizkusi in poročaj. Nisem še videl, da bi kdo brickal telefon preko Odina...

LP
Gargy

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik 474

Prvi uradni FW od Samsunga je izšel večraj in sicer z oznako JF6. Ta je nadgradljiv preko Kiesa.

Vsi ostali, bolj uporabni (JG1, JG3, JG5 in JM1) pa so neuradni in se nalagajo preko Odina.

LP
Gargy

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ja, tukaj sem sedaj malo zmeden - moj telefon ima JG1 in se ga še nisem "dotikal".
Pa še to - glede na to, da gre za nadgradnjo firmwareja, se verjetno vse nameščeno in nastavljeno izgubi. Kako to rešuješ? Nameščaš vedno vse znova in vse znova nastavljaš?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Uporabim program MyBackup Pro, ki ti hrani vse kontakte, SMS-e, MMS-e, maile, koledar itd... Prav tako hrani podatke o vseh aplikacijah, ki jih imaš nameščene in po restoru ti ponudi njihovo namestitev. Če imaš pa malo morje aplikacij, je lahko to dolgotrajen in tečen postopek.
Nastavitve se v večini ne hranijo (APN-i, budilke, WiFi)

backup se dela na SD kartico ali Online.
Priporoča se tudi program Titanium Backup, ki pa mora imeti root dostop. Ta bi naj naredil backup vsega (podatkov, programov in nastavitev) in bi naj bil boljši od MyBackup Pro. Sam ga (še) nisem sprobal...

LP
Gargy

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
Titanium Backup mi noče delat na napiše error
Sorry , I could not acqire root privilegs. this application vil *not* work! Plese verify yor ROM is rooted and includes BusyBox, and try again
kaj bi blo to

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Če imaš kontakte syncane z googlom vse ostale stvari lahko narediš v 20min.

Jaz imam ogromno aplikacij (market in SD) pa sem po nadgradnji zrihtal v 20min skoraj vse.