Samsung I9000 Galaxy S

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Z 10.4.2 dela zdaj čisto vse tako kot mora.
cheer.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pred dnevi sem na firmi našel Galaxya s1, ki še ima nameščen android 2.1. Mobitel je praktično čisto nov in kupljen pri nas pri Simobilu. Zanima me kako bi naredil nadgradnjo z progtamom KIES, kar mi to nikakor ne uspe in mi napiše your device does not support software upgrading ...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Preko KIESa ne bo šlo... se boš moral kakega alternativnega roma poslužit pa preko Odina inštelirat... npr Darky's ROM pa imaš potem Android 2.3.6.
V četrtem postu imaš opisano kako... če pa še tega nisi sam nikdar delal pa mogoče boljše, da daš nekomu, ki ve kaj dela, da ti to naredi.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Če imaš kakšne Simobilove/Vodafoneove posebnosti (kar jih najverjetneje ima) potem preko Kiesa zelo težko... razen če ga neseš na servis pa naj ga tam nadgradijo...

Jaz sem ga kupil na Mobitelu pa tudi ni bilo nobenega update-a preko Kiesa...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Pred dnevi sem na firmi našel Galaxya s1, ki še ima nameščen android 2.1. Mobitel je praktično čisto nov in kupljen pri nas pri Simobilu. Zanima me kako bi naredil nadgradnjo z progtamom KIES, kar mi to nikakor ne uspe in mi napiše your device does not support software upgrading ...

Kies gleda na product code in Simobilova očitno ne pusti nadgradnje preko Kiesa. Če se bojiš sam prčkati, ga nesi na RAM2 in boš dobil zadnji uradni firmware.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
zakaj pa je potreben factory reset in repartition? Sprašujem zato kr sam delam brez tega.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Mislim, da se "repartition" uporabi za spremembo iz EXT4 v RFS. Mogoče tega ne uporabljaš, ker si že na RFS?

Repartition počisti vse particije na telefonu in jih ponovno pripravi.
Factory reset počisti /data and /cache.

Ko sem začel s tem, so bila takšna navodila in se jih še sedaj držim.

Nazadnje urejeno:

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
ICSa uradnega na Galaxy S ne bo! Ga ne nameravajo razvit...

Če bodo pa kaki Cyanogeni, Darkyi al pa kdo drug svojo verzijo naredil pa tolko boljše...

I

Izbrisan uporabnik 474

Trenutno best ICS port je od TEAMICS, zadnji build je RC4.2 (ICS base 4.0.3). Stvar.... leti. Baterija je nekje v standardnih mejah, recimo vsaj 1 dan. ROM deluje hitro, tekoče, pravzraprav nekih težav (porodnih) ni več in je vsekakor lahko uporabljen za daily use. Jaz sem na ICS-u vsak mesec in pol, verjetno še dalje in niti ne pomislim, da bi se vrnil na Gingerbread...

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Trenutno best ICS port je od TEAMICS, zadnji build je RC4.2 (ICS base 4.0.3). Stvar.... leti. Baterija je nekje v standardnih mejah, recimo vsaj 1 dan. ROM deluje hitro, tekoče, pravzraprav nekih težav (porodnih) ni več in je vsekakor lahko uporabljen za daily use. Jaz sem na ICS-u vsak mesec in pol, verjetno še dalje in niti ne pomislim, da bi se vrnil na Gingerbread...

Imas kaksen link do navodil za nadgradnjo na tale ICS? Me malo mika....

Hvala

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
CodeNameAndroid ICS ROM ni bil preveč stabilen na mojem telefonu, večkrat je zmrznil, ugasnil ipd. Tudi baterijo je požrlo prehitro. Zdaj imam 1 teden Semaphore ICS 0.8.1 kernelom in moram rečt da je zadeva zelo stabilna in vse deluje kot mora.

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Pomoč potrebujem...

med nalagnjem novega sw v Odinu sem po nesreči izpulil kabel iz računalnika. Update softwarea se je tako prekinil, telefon pa več ne vžge. Na displayu imam skico telefona in računalnika, vmes pa rumeni klicaj.

Kaj lahko storim?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Telefon probaj dati v download mode če gre, če ne gre pa dobi od nekoga USB Jig, ki ti bo telefon spravil v Download mode in od tu naprej flashas normalno naprej.

Lahko pa tudi probaš, ko je na zaslonu računalnik in klicaj itd., da telefon povežeš preko USB-ja na računalnik. Če ga Odin prepozna (ti pokaže napravo pod COM x) probaj flashati.