Samsung I9000 Galaxy S

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Večina za navigacijo itak uporablja IGO.
Kar nekaj nas že uporablja zadnjo verzijo in mislim, da ni kakšnih težav.
Ali je delalo s prejšnjo verzijo?

Poskusi zagotoviti, da GPS deluje - s katerim koli programom (recimo GPS status). Potem program zapusti in zaženi IGO. Težav ne bi smelo biti. Če GPS ni vključen, te IGO na začetku vpraša, če ga vključiš (in to te vrže v meni). Lahko poskusiš tudi tako.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na začetku mu reče da ni vklopljen,nato ga vklopi in po 20 minuteh še vedno išče satelite.
Prej je imel Sygic in mu je delalo sedaj ma Igo pa ni satelitov.
Bom mu rekel,da si naj inštalira gps status pa javim jutri rezultat
wink-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Naj prej resetira telefon in zadevo (za začetek) testira na res odprtem terenu in z vključenim prenosom podatkov. Tako bo res izključil vse tiste sumljive dejavnike, ki kdaj - nenadejano - lahko vplivajo na GPS. Tako kaže praksa. Tudi nam, ki te programe stalno uporabljamo, se kdaj zgodi kaj čudnega. Vendar je to redko.

Torej:
- izključi/odinštaliraj nepotrebne programe (mogoče tudi kakšne posebne task managerje, ki kaj odstranjujejo iz pomnilnika)
- reset
- vključi/zagotovi prenos podatkov
- uporabi GPS status, da na odprtem zagotovo dobiš signal
- poženi IGO ...

To bi moralo delovati. Skoraj dvomim, da bi bila težava v IGO. Bolj verjetno gre za kakšno naključje, da se mu pojavi ravno pri tem. No, možno je vse.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Sta ze, toda v stanju razvoja, dosti stvari se ne dela. MIUI bazira na CM, tak da za vsakdanjo uporabo to ravno se ni. Probaj NoLED, je pa res, da ce bos pustil telefon pri miru, bo skuril malo baterije, ker bo display prizgan. Bos sam videl ce ti ustreza ali ne.

No preizkusil ta NoLED ampak zdaj nevem ali se mi je po tej aplikaciji telefon žareče grel, sem jo nato instaliral ter disablal GoWeter widget in telefon je čudežno hladen. Prej pa je bil sploh zgornji del okoli kamere prav grdo vroč. Očitno ta NoLED še ni najbolj prilagojen za novejše različice
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Dve vprašanji:
1. Ko smo že pri iGo - ali bodo(ali pa so že, pa ne najdem) uredili, da lahko koordinate odtipkaš noter?
2. Najbolj preprosta rešitev, da pred nadgradnjo shranim napredek v igri Paradise Island in ko ponovno instaliram igro v novi verziji, da bom imel od tam naprej. Vem za Titanium backup, samo nimam rootanega telefona. Ne vem, ali deluje tudi z nerootanim?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sej na SGS rootanje ni nek bav bav, na xda developers poisces temo z CF-Root kernelom in ga flashas v Odinu. Gre v bistvu za cist isti kernel kot je v serijskem ROMu, samo da dobis root pravice. Za nezahtevnega uporabnika je to cist dovolj. Potem pa lepo mirno backupas aplikacije. Po restoranju backupa, lahko magari un-rootas, tako da flashas serijski kernel, ce te root "moti". Toda nekih blaznih razlogov, da bi se s tem drkal ni, ne bo sistem nic kaj slabsi in nestabilnejsi samo z root dostopom. Itak se vsaka zahteva po root dostopu potrdi s strani uporabnika z popupom, tako da pravljicam o virusih ki bi to izkoriscali ni za verjet.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
1. Ko smo že pri iGo - ali bodo(ali pa so že, pa ne najdem) uredili, da lahko koordinate odtipkaš noter?

Tale IGo je čudna zadeva - to sem že večkrat pisal. Imajo najboljšo navigacijo, vendar so gnili pri vmesnikih. Še posebej za Androida (to, kar uporabljamo, sploh ni njihov vmesnik). Kar nekaj nas je, ki smo jim že pisali, pa se jih ne prime kaj preveč. Očitno oni najrajši prodajajo engine.
Njihov vmesnik za Windows Mobile je imel že pred leti več funkcij, kot pa tole za Androida.
Tako, da je odgovor žal negativen. Vsaj za sedaj. Seveda druge njihove aplikacije podpirajo marsikaj drugega, ta za Androida pa je najbolj uboga.

Ampak vseeno - njihova navigacija je zelo dobra. Škoda je le, da ne vložijo nekaj truda v vmesnik.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Nekaj me zanima. Če si med klicem zapišem neko številko tako, da jo vnesem v aparat, ko pa prekinem bi jo žele poklicati, vendar mi jo zbriše. Ne vem kako narediti, da mi ko končam klic ne izgine iz ekrančka...to mi nikakor ne uspe?
smile-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Sem pred nakupom rabljenega telefona in me zanima kakšne so kaj vaše izkušnje s telefoni?

Na kaj morem pazit pri rabljenem? Recimo pri programski opremi, da ni bil kaj "flashan" in zato ne bi več veljala garancija?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Rabil bi kaka navodila kako rootat telefon na najlažji način, baje obstajajo "one click" root programi. Če mi lahko kdo na hitro napiše postopek ter kje dobit program.
Problem je pa v temu ker mi telefon šteka, kot da ima premalo spomina, recimo ko brskam po operi, mi vsake 15-20 sekund štekne za 3-4 sekunde. Ni zdej kritično ampak je beden občutek ko moraš čakat, narobe klikneš recimo, moraš s prstom drmat po telefonu da vidiš kdaj je "prišel nazaj k sebi". Baje tudi za to obstaja neka metoda in "one click fix" da se ta lag odpravi. Tako da bi prosil če mi še za to date kak link/nasvet kako to uštimat.

Hvala

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Nalozis kernel, ki je rootan z Odin-om. Lag fix v novejsih 2.3.* izdajah Samsungovega Androida ni vec potreben, ker ni razlika. Telefon pa steka zaradi pocasnejsega pomnilnika. Ce te moti lag, menjaj telefon.

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Odkar sem si naložil gingerbread sw, se mi telefon pogosto sam resetira, pogosto tudi monitor mrkne, tako da ne vem ali dela ali ne... pomaga samo to, da dam baterijo ven iz znova prižgem telefon...

Kaj je to gingerbreadov bug, ali sem sam kaj pri inštalaciji sw zajebal. Mamo kako rešitev za to?

hvala v naprej

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Rabil bi kaka navodila kako rootat telefon na najlažji način, baje obstajajo "one click" root programi. Če mi lahko kdo na hitro napiše postopek ter kje dobit program.
Problem je pa v temu ker mi telefon šteka, kot da ima premalo spomina, recimo ko brskam po operi, mi vsake 15-20 sekund štekne za 3-4 sekunde. Ni zdej kritično ampak je beden občutek ko moraš čakat, narobe klikneš recimo, moraš s prstom drmat po telefonu da vidiš kdaj je "prišel nazaj k sebi". Baje tudi za to obstaja neka metoda in "one click fix" da se ta lag odpravi. Tako da bi prosil če mi še za to date kak link/nasvet kako to uštimat.

Hvala

Root-aš lahko z SuperOneClick-om. Za odpravljanje štekanja telefona je pa najbolje naredit backup vseh podatkov, potem dat na tovarniške nastavitve in z Odin-om nadgradit na GingerBread I9000XXJVT.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Odkar sem si naložil gingerbread sw, se mi telefon pogosto sam resetira, pogosto tudi monitor mrkne, tako da ne vem ali dela ali ne... pomaga samo to, da dam baterijo ven iz znova prižgem telefon...

Kaj je to gingerbreadov bug, ali sem sam kaj pri inštalaciji sw zajebal. Mamo kako rešitev za to?

hvala v naprej

Jest z GingerBread I9000XXJVT ROM-om nimam nikakršnih težav. Še enkrat flash-aj na zadnji ROM in daj na tovarniške nastavitve. Prej naredi backup.