Samsung I9000 Galaxy S

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Preko update.zip ti nebo šlo, ker imaš zaklenjen (e3)bootlader. Prvič si kernel flashas preko odina. In z novim kernelom dobiš tudi odklenjen bootloader. Sam imam gor SpeedMod kernel in sem zadovoljen.
zmaga.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Hvala za vso pomoč!

Torej, glede na to, da 2.3.4 že imam inštaliran, je vse, kar mi je potrebno narediti to, da preko Odina inštaliram tole?
Gingerbread-GT-I9000-XXJVP-stock-kernel+hacks.tar

Domnevam, da na Re-partition ne smem imeti kljukice, kam pa dam tar? V Phone, PDA ali CSC?

Edit: Takole?

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Cool.

Eno vprašanje; domnevam da si na XDA 'theDog'. Zakaj si šel nazaj na Samsungov RFS?

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sem ja, RFS sem dal gor menda nazaj po CFRoot kernelu, katerega sem prvo flashal. Ker sn bil novopecen lastnik SGSja, sem valda se se lovil in testiral razlicne zadeve in konfiguracije in je lazje flashat razlicne kernele, ce si na RFSju (ni treba konvertirat).

No, ko sem videl kaj mi omogoca BLN, sem potem nasel kernel, ki mi ustreza (prej omenjeni Talon) in ker sn preprican, da ne bom flashal kaj drugega, sem zdaj konvertiral spet vse na ext4 in se pozna razlika.

Prav tako sn spoznal, da ni dobro prenasat backupa iz kakega drugega telefona, sam sem imel Titanium backup appov iz HTC Desireja, pa je bil sistem ko da bi bil neodziven. Po konverziji v ext4 je bilo malo boljse, a se vedno ni blo to to. Zato sem vceraj uninstalliral vse aplikacije in restoral res samo nekaj iger (savegame steje), ostale aplikacije ki pa so cloud based ali pa je le nekaj nastavitev pa sem instaliral frisno z Marketa ali .apkjev. In je res sistem bolj odziven, tak kot mora bit, vem pa da ni bila zasedenost RAM-a, ker po unistallu vseh appov bila prakticno ista kolicina pomnilnika prosta.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Imaš kakšen link za Talon za 2.3.4? Google mi vrne toliko zadetkov, da se ne znajdem.

P.S.: Povsod berem o CWM-ju. Kaj je CWM?

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
ClockWork Mod Recovery, to je recovery katerega ena največjih prednosti je ta, da omogoča nalaganje .zip fajlov iz spominske kartice, ki niso bili odobreni s strani Samsunga.

Imaš recimo custom ROM, recimo Darky, CM7, Doc Rom itd.... To so ROM-i katere dobiš v obliki ne vem darky.zip. Ta zip fajl naložiš na spominsko kartico oz. pri SGS na notranji spomin telefona, ugasneš aparat držiš Tipko za povečanje glasnosti, tipko home in tipko za prižgati telefon. Telefon se ti zažene v recoveryu. Tam izbereš ustrezno opcijo (choose and install zip from sd) in na tak način flashas telefon brez uporabe računalnika (odin).

CWM ti potem tudi omogoča da narediš popoln NAND backup telefona, če kej prčkaš po aparatu in se ti stvar sesuje, greš v recovery, daš restor in je vse tako kot je bilo takrat ko si naredil ta update.

Imaš tudi wipe/factory reset, wipe cache, wipe dalvik cache itd...

Potem imaš pa te custom kernele, ki vsebujejo CWM in imajo potem še razne LAG fixe, ki si jih lakhko aktiviraš, rootaš aparat recimo kar iz recoverya, samo kliknep na root and instal busybox....

uglavnem če flashas aparat je CWM nekaj kar moraš imeti, vsebujeja pa ga vsi udarni custom kerneli
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
ClockWork Mod Recovery, to je recovery katerega ena največjih prednosti je ta, da omogoča nalaganje .zip fajlov iz spominske kartice, ki niso bili odobreni s strani Samsunga.

Imaš recimo custom ROM, recimo Darky, CM7, Doc Rom itd.... To so ROM-i katere dobiš v obliki ne vem darky.zip. Ta zip fajl naložiš na spominsko kartico oz. pri SGS na notranji spomin telefona, ugasneš aparat držiš Tipko za povečanje glasnosti, tipko home in tipko za prižgati telefon. Telefon se ti zažene v recoveryu. Tam izbereš ustrezno opcijo (choose and install zip from sd) in na tak način flashas telefon brez uporabe računalnika (odin).

CWM ti potem tudi omogoča da narediš popoln NAND backup telefona, če kej prčkaš po aparatu in se ti stvar sesuje, greš v recovery, daš restor in je vse tako kot je bilo takrat ko si naredil ta update.

Imaš tudi wipe/factory reset, wipe cache, wipe dalvik cache itd...

Potem imaš pa te custom kernele, ki vsebujejo CWM in imajo potem še razne LAG fixe, ki si jih lakhko aktiviraš, rootaš aparat recimo kar iz recoverya, samo kliknep na root and instal busybox....

uglavnem če flashas aparat je CWM nekaj kar moraš imeti, vsebujeja pa ga vsi udarni custom kerneli
smile-1.gif

Hvala za detaljno razlago! 5*

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Imaš kakšen link za Talon za 2.3.4? Google mi vrne toliko zadetkov, da se ne znajdem.

P.S.: Povsod berem o CWM-ju. Kaj je CWM?

Boljse da isces na xda-dev v Samsung i9000 developers izbi, tam najdes up to date stvari : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1106075

Jp, to sem že včeraj gledal, vendar piše, da je to dev release in so lahko bugi, česar pa si ne bi rad privoščil. Bom raje počakal na final za 2.3.4. Hvala vseeno
cheer.gif
Tudi tebi 5*, ker si mi že ogromno razložil.

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Hvala, glede bugov pa je tak tak, sam sem pisal o Endomondu da mi je vcera resetiral, in pa Paid apps enabler, ampak pri obeh sumim aplikacijo. Zdaj ce ne overclockas procesorja kot jas, bos imel stabilen sistem. Na xda-dev pa je vecinoma tak, da je vedno neka stvar v dev release :]

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Zaenkrat ooverclockam samo PC-je :)

Za telefon mi pa paše, da je stabilen, tako da ga ne bom overclockal. Uporabil bom ext4 fs, da pohitri odzivnost sistema, glede na to, da nimam potrebe po overclockanju, razen za Quadrant rezultat.

Torej lahko uporabim tole verzijo?
Citat:

TalonDEV-0.2.2R2-I9000-1200-JVP.tar md5: 3fcc75f72f2241c4fc1a84a48cb6f8b7
**Wipe Voltage Control Settings before flashing!

NOTE: Regular version is up to 1.6ghz, 1200 version is up to 1.2ghz only

Ker danes je napisal, da bo dal tudi kernel brez overclockanja. Ne razumem, čemu to, če je overclockanje izbirno. Je izbirno ali ti avtomatično overclocka na 1200Mhz?

Citat:
Yea next version should be more, I guess you would say "reliable"... Going to introduce a non-oc version of Talon (with UV) then there will be a 1200 version, 1400 version and possibly 1440 version...for now, will do higher later... But this should make things more stable...also added initial support for gpu oc, will be able to control it like cpu oc via the app Control Freak

P.S.: Torej Voodoo lagfix vključiš znotraj Recovery Mode-a?

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ja, tole mam jas. Izbirno je , s kernelom imas samo odklenjene frekvence, katere potem z SetCPU appom lahko uporabljas. Drugace ti nad 1000Mhz ne uporablja, CPUspy app belezi stanja kako dolgo je telefon v katerem casu (ce bos gledal, je mogoce v 1200Mhz za nekaj sekund).

Voodoo pa vklopis v recoveryu ja, ali pa v Voodoo Control appu, kjer lahko se uravnavas Voodoo sound modifikacije za boljsi zvok na slusalkah. Po flashu bo kr takoj avtomatsko zacel s konverzijo v ext4, zato ce tega ne zelis takoj, lahko naredis v interni SD kartici mapo "Voodoo" in se eno mapo znotraj te "disable-lagfix". Nato lahko po prvem bootu gres sam v CWM ali Voodoo control in vklopis lagfix.

Ce bos ze imel ta kernel, priporocam se BLN dodatek, kjer ti notifikacije ki sprozijo LED diodo na ostalih telefonih, tukaj svetita gumba spodaj. Zere prakticno nic baterije, je pa dober dodatek, ce ze telefon nima LED diode. Rabis edino se patchan services.jar za JVP (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=14814493&postcount=537) ter aplikacijo BLN control (full verzija na mobilism, podpira se missed call).

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
The best!

Btw, prej ko si napisal da bo prisel novi non OC kernel, sem za foro povrnil v RFS. In moram rect da ne vidim neke poslabitve v hitrosti + za flashanje bo bolj ziher. Tak da se ti ravno ne splaca/mudi dat lagfix gor ;]

clarity

Pripravnik
5. dec 2007
72
0
6
fantje, kateri modem priporocate za slovenijo in za Simobila? Jaz sem trenutno na darky romu 10.1, ki ma gor modem JVO, pa mi wifi dost slabs lovi, pa baterija je tud slabs. pa bi sprobal kaj drugega...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Jaz mam JVP pa nimam kakih tezav. Drugace pa je baterija odvisna od dosti faktorjev ;] Za sparanje poglej app, ki sem ga postal v temi "Android aplikacije"