Samsung I9000 Galaxy S

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sem menjal ROM na F1 JVP v9, mislim da ima DarkCore kernel, pa je ful hitrejsi kot stock deodexed JVP. Vsaj pri meni, ker imam dosti appov (100+). Prav tako tudi BLN, Voodoo lagfix+sound, je pa opcija tudi 9 lockscreenov (uporabljam zdaj tistega od SGS2) :]

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Hudiča, vsi postajo samo zipe. Kako naj naložim .zip file če sem na stock JVP?

P.S.: Ko inštaliram kernel - izgubim vse nastavitve, desktope in inštalirane aplikacije?

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Zunaj je XXJVQ, ki popravi nekaj bugov in zgleda kar ok. Sodelavcu smo ga dali gor in obeta.

Vprašanje: Kako lahko grem iz XXJVP na XXJVQ ne da bi izgubil nastavitve in ostalo? Firmware update brez PIT-a in particioniranja? Bi to delovalo? Mogoče da naredim backup na Kies, nadgradim z Odinom in naredim restore iz Kiesa?

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Brez izgube nastavitev tezko, za programe in podatke v njih pa Titanium Backup (batch mode v full verziji), potrebujes pa root. Kontakte upam da uporabljas Gmail sync, za SMS/MMS pa dela odlicno SMS Backup & restore na marketu.

Lahko tudi backupa sistemske nastavitve, ampak to ni vedno stabilno in lahko mas [censored] up kasneje, potem pa bos flashal 2x. Skoda casa in naredis tak kot treba na zacetku. Edino kaj je varno je backup Wi-fi access tock.

Kolk sem gledal razlike iz JVP na JVQ nevem ce se ti splaca, razn ce ti je dolgcas :] Build razlika med njima je 7 dni, ne pa ponuja nic kaj omembe vrednega.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Tukaj sem prebral, da če flashaš nov ROM (npr. iz XXJVP na XXJVQ) ne da bi reparticioniral, da obdržiš vse nastavitve in aplikacije - pač, tako kot je bilo.

Lahko kdo to potrdi, ker je sicer logično, kot npr. pri nadgradnji Ubunta. Nadgradijo se sistemske datoteke, ne brišejo pa se nastavitve in aplikacije?

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tukaj sem prebral, da če flashaš nov ROM (npr. iz XXJVP na XXJVQ) ne da bi reparticioniral, da obdržiš vse nastavitve in aplikacije - pač, tako kot je bilo.

Lahko kdo to potrdi, ker je sicer logično, kot npr. pri nadgradnji Ubunta. Nadgradijo se sistemske datoteke, ne brišejo pa se nastavitve in aplikacije?

Ja!

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Flash iz ODIN-a ali CWM ? Prvic slisim, ne pravim da ni mogoce, toda v letu in pol gledanja xda-dev in jamranja uporabnikov o raznih napakah, ker so sli po liniji najmanjsega odpora in flashali preko, sem mnenja, da ce delas, naredi tak kot treba in na cisto.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
2.5.1. --OPTIONAL-- If you want your phone to be like new, you can select "Re-Partition" in Odin, which will make it repartition your Internal SD. In this case you also have to use a .pit file (WARNING -- you will lose all of your installed applications and settings).

Poleg tega ja razlika med JVP in JVQ tako malenkostna, da se, po moje, ne bi nič pokvarilo, če ne bi naredil clean-install-a. Mi je pa všeč, da so odpravili browser scrolling bug (poleg ostalih malenkosti). Poleg tega flasham (zaenkrat) le Samsungove ROM-e in kernele, še nič custom-a.

Sej bi drugače naredil clean install, vendar nočem punci pokvariti save file-a iz Angry Birds Rio-a
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Ja!

Hvala!

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
2.5.1. --OPTIONAL-- If you want your phone to be like new, you can select "Re-Partition" in Odin, which will make it repartition your Internal SD. In this case you also have to use a .pit file (WARNING -- you will lose all of your installed applications and settings).

Poleg tega ja razlika med JVP in JVQ tako malenkostna, da se, po moje, ne bi nič pokvarilo, če ne bi naredil clean-install-a. Mi je pa všeč, da so odpravili browser scrolling bug (poleg ostalih malenkosti). Poleg tega flasham (zaenkrat) le Samsungove ROM-e in kernele, še nič custom-a.

Sej bi drugače naredil clean install, vendar nočem punci pokvariti save file-a iz Angry Birds Rio-a
smirk-1.gif

Flashas rootan kernel, naredis backup appov z nastavitvami z Titanium backup, flashas na novo v Odinu JVQ, flashas rootan kernel, restoras appe in nastavitve, ter flashas nazaj stock kernel, brez root-a. Simpl :]

Sicer pa kolko studiram, sem na zacetku dostikrat sel na novo flashat z Odinom (nikoli z repartition), pa mi je se vedno vrglo sistem v stock stanje brez kaksnih aplikacij. Tak da nevem, ce tole drzi. Pac za info, ce bos spet ostal brez jeznih pticov
evil.gif

clarity

Pripravnik
5. dec 2007
72
0
6
ni nobenga drugega, ki bi mi povedal kater modem uporablja (baseband v about phone)? se mi ne da miljon jih sprobat da bi nasel kaksnega ki dobr dela pri nas
smile-1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Glede porabe baterije se ne morem preveč pritoževat:
Darky
cheer.gif

Pa je Wi-Fi skoz vklopljen, ravno tako GPS...
Edino, kar je treba naredit - ko se baterija napolni rebootat... works like a charm
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Ravno včeraj sposodil WIn PC (tanovi MBP v virtualnih winsih noče prepoznat telefona, tastari pa zanimovo, tu ni delal problemov) in šel na zadnjega Darkyja (2.3.3, Dark Core 2.6-JVH, z JVO modemom) Po 15 urah je baterija na 84%. Prej bi bila na okoli 50 ... Upam, da mi prav kaže baterijo ... Ne morem sicer rečt, da stvar nevemkako leti, tuintam je malo manj odzivna od Darky 9.5 (Froyo), tuintam bolj. Je pa fajn, da se imenik pri scrollanju ne zatika več pri kontaktih s slikami.

In potem sem še Galaxy Ace od žene dal na 2.3.4, pa je podobna zgodba. Tam je že prej baterija nenormalno dolgo držala (3 dni kljub stalno vključenemu BT), zdaj ima isto po cca 15 urah še 88%.

Too good to be true? Upam da ne.

Pa ravno zdaj, ko bi na iPhone šaltal
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: