Samsung I9000 Galaxy S

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če je prenos podatkov oz. sinhronizacija preko gsm/3g omrežja (kar pomeni da je skoz vklopljen) drži 12ur max. če je prenos podatkov oz. sinhronizacija preko wlan-a (kar pomeni da je skoz vklopljen) drži 24+ur (ob 7 am vzel iz polnilca pa je zdaj ob 19.00 še 66%).

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
če je prenos podatkov oz. sinhronizacija preko gsm/3g omrežja (kar pomeni da je skoz vklopljen) drži 12ur max. če je prenos podatkov oz. sinhronizacija preko wlan-a (kar pomeni da je skoz vklopljen) drži 24+ur (ob 7 am vzel iz polnilca pa je zdaj ob 19.00 še 66%).

Očitno potem z mojo baterijo ni narobe nič. Tudi meni zdrži max 12 ur z vklopjenim 3g omrežjem. Hmmm, tole je pa res huda poraba. Si nisem mislil.
A je kdo že kupoval dodatne baterije? Koliko stane nova v sloveniji?

Malo gledam ebay in sem naletel na kar nekaj zanimivih artiklov.

cordle battery charger

battery desktop charger

battery

battery 2

.... in še in še podobnega je.

Meni se zdijo cene smešno nizke za baterijo. Ima kdo izkušnje s tem? Kaj menite?

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Men drži en dan, če je vse vklopljeno. Lahko flashas na kateri koli rom ne samo na froyo 2.2 jp6, ta naj bi bil zdanji rom in zelo dobro dela tako da ti ga priporočam...Se pravi nadgradiš svoj telefon z novim boljšim romom kot je trenutno jp6

A to misliš 24 ur? Ali od jutra do večera (12ur).

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
jaz sem ta problem rešil tako, da sem namestil APNdroid in si vklapljam prenos podatkov samo če res rabim. Drugače sem skoz na wlan povezan in mi sinhronizacija mailov in vsega leti le prek tega. je pa zanimivo, da wlan porabi veliko manj kot gsm/3g/hsdpa. z izklopljenim wlanom in gsm/3g/hsdpa pa bojda drži 3 dni.

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:

Očitno potem z mojo baterijo ni narobe nič. Tudi meni zdrži max 12 ur z vklopjenim 3g omrežjem. Hmmm, tole je pa res huda poraba. Si nisem mislil.
A je kdo že kupoval dodatne baterije? Koliko stane nova v sloveniji?

Malo gledam ebay in sem naletel na kar nekaj zanimivih artiklov.

cordle battery charger

battery desktop charger

battery

battery 2

.... in še in še podobnega je.

Meni se zdijo cene smešno nizke za baterijo. Ima kdo izkušnje s tem? Kaj menite?

Zakaj kupovati na ebay če je na DealExtreme ceneje
wink-1.gif

Namizni polnilec
Baterija in polnilec

Baterijo uporabljam približno 14 dni in je približno 10% - 15% slabša od originala ... je tudi precej lažja od originalne.
Samo za ta denar oboje služi več kot odlično.

LP

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Men drži en dan, če je vse vklopljeno. Lahko flashas na kateri koli rom ne samo na froyo 2.2 jp6, ta naj bi bil zdanji rom in zelo dobro dela tako da ti ga priporočam...Se pravi nadgradiš svoj telefon z novim boljšim romom kot je trenutno jp6

Drugač 12 ur, vendar tudi sam izklapljam prenos podatkov, ker drugače gre prehiter vse skupaj...Se mi je tudi naredilo na faksu, službi (ne vem zakaj) kjer je boljša povezava oziroma prenos skače iz 3G na H, da mi baterijo skuri v dveh urah celo, telofon se pa segreje na maximum. Mislim, da je to zaradi nenehnega menanja povezave oziroma iskanje boljšega signala... Uglavnem nikoli ne veš kje se ti bo to naredilo in kje boš brez baterije, tako da ko grem v kakšno tako inštitucijo zadevo lepo izklopim;)

A to misliš 24 ur? Ali od jutra do večera (12ur).

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Potem ti svetujem, da še naprej ostaneš na Nokii 5110, ker v nasprotnem primeru te bo večina telefonov višjega cenovnega razreda razočarala, kar se baterije tiče

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Trenutno imam p1i, pa mi 4 dni zdrži pri 3 leta stari bateriji. Res, da ga pa ne drkljam...

edit: res pa da sem bil kar razočaran nad tistim kar ponuja, ker takrat je bil špica ko sem ga kupil....

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Verjamem, tudi meni je P1 dolgo držal, (saj pri tej hitrosti telefona bi bilo že čudno če bi kaj manj
hysterical-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Tudi galaxy S drži 3 dni, če izklopiš sinhronizacijo (maile&stuff). Pravzaprav ima kr nizko porabo energije drugače:
Battery Standard battery, Li-Ion 1500 mAh
Stand-by Up to 750 h (2G) / Up to 576 h (3G)
Talk time Up to 13 h 30 min (2G) / Up to 6 h 30 min (3G)

Sem prepričan, da če na p1 vklopiš push, ti baterija crkne še pred večerom.
tongue-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
O tem smo že precej govorili - če si skromen pri porabi, telefon mirno zdrži več dni. Če pa malo bolj "zakuriš", pa še dopoldan ne
evil.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
meni baterija ob stalni sinhronizaciji dveh mailov, stalnem prčkanju, z neugašanjem ponoči, z dosti wlana SMS-ov in klicev drži brez problema 2 dni. Desire mi je držal 1 dan,zato se mi tudi Galaxy S bolj dopade in sem se odločil da obdržim njega. ROM je pa JP6, prej je bil pa JG2.

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
meni baterija ob stalni sinhronizaciji dveh mailov, stalnem prčkanju, z neugašanjem ponoči, z dosti wlana SMS-ov in klicev drži brez problema 2 dni. Desire mi je držal 1 dan,zato se mi tudi Galaxy S bolj dopade in sem se odločil da obdržim njega. ROM je pa JP6, prej je bil pa JG2.

Kaj je to res mogoče? Kaj potem je z mojo baterijo kaj narobe, če mi zdrži samo 12 ur pri enaki porabi??? To je ogromna razlika...
confused-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ne verjamem, da je kaj narobe, ko sem sam na njem velik odelal, mi je tudi 1 dan zdržal, na morju, ko je blo pol ure wifija pa malo muzke na dan pa 4 dni.